Granatäpple i Turkiet!

En bekant vid namn Karin skrev och frågade lite om granatäpple, hur dom ser ut, vad dom smakar och jag tänkte att det kanske är fler som undrar över detta då det har blivit så himla populärt i Sverige de senaste åren. Så jag skriver om det här så får ni andra också se.
Min första vinter här i Turkiet så åt jag granatäpple för första gången. Enligt Kadir så har den alla vitaminer man behöver och skyddar emot allt. Ja, man kan ju hoppas.
 
Man skär granatäpple i några bitar och man måste vara försiktig för det blir lätt röda fläckar ifrån innehållet.
Och kommer det på ljusa kläder exempelvis så är det svårt att tvätta bort.
 
 
När man har delat äpplet så ska man sedan ta ur alla dessa “kärnor” som är det man ska äta när man är klar.
Det är ett väldigt pill och plockande och även här blir man väldigt röd om fingrarna. Själva skalet slänger man och kvar blir det ni ser här nedan.
 
Granatäppple är nästan lite surt och jag tycker inte alls att det smakar äpple överhuvudtaget vilket man annars kanske kan tro. Men det är jättegott och förutom att äta det såhär så kan man ha det på efterätter, som dekeration på efterrätter eller till och med i maträtter. Granatäpple äter man på hösthalvåret då denna frukt är mest mogen då.
Denna frukt säljs väldigt mycket som färskpressad saft nu också. Det finns oftast det eller apelsinjuice och välja på vid uteserveringarna.
Är ni i Side på hösten så fråga om detta på restauranger eller hotell så att ni får chans att prova.
Nar heter det på turkiska.

4 kommentarer

 1. Hej =)
  Tack för din beskrivning =)
  Jag köpte granatäpplen, var bra pris på en affär här,
  nu var de inte lika mörkröda som den du visa.
  Smaken var god, men ska man äta den vita kärnan ini
  röda "kärnorna"?
  Vi pressade de också, det var jättegott att dricka som juice!
  Många kramar från mig!

 2. Nar & portakal är BÄST att blanda tillsammans i en färsk juice 🙂 & eftersom dessa frukter finns på höst/vinterhalvåret passar det perfa!

 3. Slik skål får du kjøppt i Tyrkia, uten det røde lokket. Veeeldig enkelt å bruke.

 4. Tips om hur ni får ut kärnorna enkelt: dela granatäpplet på hälften och lägg det med skalet uppåt. Banka på det lite lätt med en träslev runt om hela skalet så trillar kärnorna ut och det vita beska stannar kvar inne i skalet.

Kommentera