Adventsfika i Turkiet!

I Turkiet bor det ca 95% muslimer och som ni vet så är jul och själva julafton en kristen tradition så de flesta här i Turkiet firar inte alls jul. Inte på det sättet vi gör åtminstone. Endel affärer säljer julasker som glitter, tomtar, granar osv. Men många använde detta särskilt glitter och sånt, till nyår istället. Alla firar kanske inte nyår heller och samma sak där, inte som vi gör i Sverige, men det firas mer än själva julafton.
Jag har själv fått lära Kadir om julafton, vad som gäller i våran familj. Hur speciellt det är med själva julmaten och att man samlas som familj. Inte för att fira Jesus eller så. Och att Kalle Anka, jultomten och för min del bruna böner är det viktigaste på julafton efter familjen.
Även om jag inte ens kollar på tv så ska den stå på.
 
Igår bjöd Linda och Sofia in oss svenskar som är här i Side nu för lite adventsfika. Dom hade gjort egen glögg och bakat lussebullar. Också åt vi choklad, kakor, hade julmusik på och tända ljus. Det var jätteroligt och supermysigt. Belma som var febrig fick nog en hel del julstämning också för hon sprang runt och febern märktes inte av under tiden.
Så lite mer julstämning har jag fått detta år ännu förra året som var pest och kolera på samma gång.
Men mer kommer det bli. I mängder.
 
Nu ska jag hoppa på en buss och åka in till Manavgat för att träffa Sandra och Monika.
Ha det så bra och ta hand om er i snön.
Vi har 17+ och regn. Då slår Sverigevädret Turkiet i hästlängder.
 

 

3 kommentarer

  1. Roligt att ni kan ha lite svenska traditioner där nere……ja maten och familjen betyder mycket mer än ALLT annat! Hoppas du får en riktigt mysig jul, med de dina och ha det så jättebra! Hälsa ALLA du vet som jag känner…:)

  2. Hej min vän!
    Vi har -20 grader och ca en halv meter snö… =/
    +17 och regn låter bättre 😉
    Kram

Kommentera