En dag ute i solen!

Idag har varit en riktigt toppendag. Men det är sådana dagar jag önskar att Kadir var ledig ifrån jobbet. Men snart så, snart kommer han vara ledig ett litet längre tag som varje år och då ska vi göra mycket roligt ihop.
Jag vaknade riktigt utvilad och åt en god frukost, själv…Sedan fixade jag här hemma lite, diskade och gjorde med klar för en dag utomhus.
Jag gick hem till Sandra, Belma och Tayfur där det bjöds på kaffe och bus innan vi tog på oss ytterkläder och gick ner till strandpromenaden.
Jättehärligt väder, inte för varmt och inte alls kallt idag. Konstigt nog så var det inte alls mycket folk ute.
 
Vi gick förbi tropic och Dogan hotel för att sedan gå upp vid Norden och Surfbar.
Dessutom hade vi sällskap av Alice hela vägen. Alice är en goldenhund som ägs av en kille som jobbar i butiken.
Och det är inte första gången hon har gått med oss hem, men hon hittar alltid tillbaka igen.
Idag följd hon oss hela vägen in i matbutiken A101. Haha.
Sedan väntade hon troget när vi kom ut därifrån och då ropade Belma på henne igen.
När vi sa hej då, jag och familjen Bonde, så följde hon mig hem och ville gärna följa med in i lägenheten.
Men där tog det stop för henne och hon gick tillbaka ner till butiken.
 
Nu ikväll har jag och Kadir ätit middag, pratat och diskuterat möblering i nya lägenheten, kollat möbler på internet och sett på tvserier.
Jag tror det är dags att sova nu för klockan är över midnatt och det är en dag imorgon också.
Ha det så bra!
 
 
Belma är en riktigt iphone-nörd och idag tittade hon på bilder på sig själv i mammas telefon.
 

 
Gårdagens specialare som jag och Kadir lagade.
Kabak, dvs pumpa, som skärs i bitar (ser ut som gurka)
Turkisk yoghurt med massa, massa vitlök i (turkisk antibiotika)
Och samma sås som jag använder till manti som består av smör, en matsked tomatpuré, röd peppar och knappt ett teglas vatten. Som sedan kokas ihop innan man lägger den såsen överst.
 
Jag och Belma hade djupa samtal vid havet härromdagen.

6 kommentarer

 1. Hejhej
  Om du råkar promenera på strandpromenaden åt andra hållet ifrån Side, så kan du ju uppdatera om det börjar bli ett Hotel Andiz där. 🙂 Nu har även min chef m fru börjat kolla på detta hotell, men han är rädd för att det ska vara ofärdigt när vid (de) kommer i slutet av augusti. Hehe. Kram Lika

  1. Hej där! Jodå, det måste vara det som ligger nedanför "gravidbacken" (en brant backe som jag tvingade upp min höggravida vän för snart 3 årsedan. Därav namnet) Vid jandarma nästan, och Adora beach? Dom håller på att bygga för fullt, och dom är snabba här så det kommer defintivt stå klart när det ska öppnas. Och det brukar ju vara i april-maj så i augusti är dom defintivt klara. Spännande med nytt hotell, du får rapportera hur det var sedan.

 2. Hej min vän!
  Jag hoppas vi kommer ses igen mot slutet av sommaren/
  början av hösten, det skulle vara så skoj =)
  Tills dess får du hälsa så gott till Maria från mig/oss =)

  Du får gärna lägga ut flera recept på turkisk mat, den är ju så god =)

  Kramar från mig!

 3. Vilken underbar bild vid havet på dig och Belma!
  Så roligt med att få diskutera möbler och annat piff till lägenheten…..Kram!!!

Kommentera