Jag är också en invandrare!

Vad kul att ni är så många som reagerade på min text ang. filmen “My name is Khan”
Jag var lite rädd för vad jag skulle skriva innan för det är ett känsligt ämne och alla håller inte med i det jag säger. Vi har alla åsikter.
Men nästa gång du åker på semester till ett land, försök ta seden dit du kommer.
 
En annan sak jag har fått höra flera gånger är, oftast äldre människor, som säger till mig att jag måste få göra som jag själv vill och att jag måste hålla fast i mina svenska traditioner och mitt land.
Och jag håller med. Men….
Skulle dessa människor säga samma sak om en turk, en arab eller någon från Irak kommer till Sverige?
Jag tror faktiskt inte det. Jag tror helt ärligt talat att dom skulle säga
“Har dom kommit till Sverige så får dom anpassa sig därefter också. Inga av deras tradtioner är välkomna, här kör vi svenska tradtioner och det är allt”
Då undrar jag; Vad är skillnad mellan mig och att jag tar svenska tradtioner till Turkiet. Och en arab som tar sina till Sverige?
 
Jag är en invandrare och det bästa ni kan göra är att behandla invandraren på samma sätt som ni tycker att turkarna ska behandla mig.
 
Det är nog där jag känner sådan förbannelse när jag hör illa saker om invandrare i Sverige eller när folk kommer till Turkiet och “ska predika”.
Dom talar till mig men också om mig utan att veta om det.
 
Nu över till något helt annat. Vädret här i Side just nu. Åh herre jissus vilket stormväder vi har här dessa dagar.
Natten till igår var hemsk. Jag hade tvättat under dagen och tänkte att jag skulle låta det hänga en natt till innan jag tog in det.
Vi såg på en film på kvällen och la oss inte förens klockan 02.00. Ca en och en halv timme senare så vaknar jag av att det är storm utanför. Jag tittar ut på balkongen och där ser jag att hela tvättställningen har fallit omkull. Med all tvätt.
Och det stormar så otroligt mycket så skulle jag öppna dörren så skulle jag väcka Kadir som ska upp till jobbet tidigt. Och samtidigt skulle jag kanske inte ens kunna få in all tvätt.
Så jag lät det var och försökte somna om men det var jättesvårt. Jag var fick upp flera gånger och tittade ut och kunde inte alls slappna av. Efter någon timme så somnade jag om och drömde självklart mardrömmar om hur lägenheten höll på att falla ihop och att vi var tvunga att fly från stormen.
Jag vaknade och  kände att hela lägenheten stod still, tack och lov, men att det nu hade börjat regna ute.
Fortfarande kunde jag inte ta in tvätten och fortfarande så kunde jag inte somna.
Kadir åkte till butiken klockan 6 för att titta till den och då drog jag in all genomblöt tvätt.
Sedan åt vi frukost klockan 7 och efter det var det bara att sätta igång dagen.
Jag gjorde ingenting alls igår och jag var konstigt nog inte alls trött på eftermiddagen och kvällen.
Men så sov vi till klockan 11 idag också och jag antar att det behövdes.
 
Kadir har sin långledighet nu och vi har mycket vi ska göra. Bland annat åka iväg till Antalya en dag och kolla in möbler i Manavgat som vi ska köpa. Så spännande.
 

6 kommentarer

 1. Jaa hyresvärdarna här kan bete sig riktigt illa, man förstår varför turkarna är så måna att köpa ist för att hyra! Måste passa på att gratulera till lägenheten, vad skönt att ni på riktigt får ert eget nu!

  Jag bor inte i Alanya utan i Kusadasi, ligger ca 1 timme från Izmir – riktigt fin liten stad. Har bott här på heltid i lite mer än 1 år, innan det "pendlade" jag mellan Sverige – Turkiet.

  Jag åker hem nu på onsdag i 1-2 veckor.. Har inte varit hemma sen i februari så det ska bli riktigt skönt 🙂 Hur åker du hem nu under vintern, finns det direktflyg från er eller är det mellanlandning som gäller?

  Kram!

 2. Vart man sig i världen vänder – Använd sunt förnuft, ha respekt för andra och tänk dig för hur du vill behandlad…..plus ett litet leende så går nog det mesta vägen!!!
  Sen i ett förhållande oavsett om det är i ett helsvenskt förhållande eller där två länder/kluturer möts så gäller KOMMUNIKATION!! Prata, stöt och blöt och faktiskt våga tycka olika ibland men håll respekten för varandra högt! Hoppas at jag inte uttrycker mig dumt utan att du förstår mig….stor kram på dig och lycka till med möbelletandet….:)

 3. Ja håller med Kristina…respekt är viktigt och NI kommer att råka på problem likaväl som glädjeämnen….det är ju LIKA hos ALLA! Förstår du blev ledsen….huvudsaken man älskar sin partner och att man kan förstå varandras olikheter….Så roligt med lägenheten..lycka till och tusen kramar till ER! Bettan!

Kommentera