Välkommen v. 22

Idag går jag in i vecka 22. 125 dagar kvar till bf och det känns overkligt.
 
 
 
Barnet
Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det.
Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.
Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen.
Vätskan pressas ut vid födseln.
 
Den här veckan har det verkligen sparkats i magen. Just nu håller det också på och vi får nog en liten kickboxare tillslut tror jag. 4 sparkar har hunnits med under tiden jag har börjat skriva här. Och mini där inne har vissa tider som den sparkar mer på. Bland annat nu vid 19-tiden och även runt 23-tiden. Det gillar jag för jag är en kvällsmänniska verkligen.
Men jag antar att vi kommer få en morgonpigg person percis som jag själv var när jag var liten.
Klockan 5 på morgonen vaknade jag och sa “Mamma, leka nuuu!”
 
 
Som jag skrev förut så är det jobbigt att vara ifrån Kadir men också jobbigt att han inte får vara med om hela den här graviditetstiden.
Därför skickade jag sms i början när det sparkade till men samtidigt ville jag inte överdriva heller. Nu säger han att det är dom bästa sms´n han får om dagarna.
Han är väldigt engagerad trots att han inte ser mycket och inte är “närvarande” på samma sätt. Hans största tankar just nu är om det är en tjej eller kille som gömmer sig i magen.
Och jag tänker också ofta mycket på det.
I början kände jag direkt att det är en tjej jag vill ha. Jag tror Sandras söta Belma påverkade min vilja väldigt mycket. Tänk att få ha en egen lite go Belma. Men för att jag inte skulle fokusera allt för mycket på flicka så ändrade jag tankarna helt till att det skulle bli en pojke istället. Jag har hittat massor av fina pojkkläder som jag vill köpa redan nu.
Men nu har även pojkkänslan lagt sig lite och mini är mini där inne med sina sparkar, buffar och hicka.
Sen om det blir en pojke eller flicka är densamma tycker jag.
 
Vad tror ni att det blir?
 
 
Jag skulle gärna vilja ha lite tips också. Barnet beräknas till 11 Juli. Då börjar det bli riktigt varmt i Side.
Då brukar duschen vara min bästa vän och jag sitter knappt vid datorn för att det är alldels för varmt för ens det.
Temperaturen ligger på 40-45 grader i skuggan just då och jag gissar på att jag kommer spendera all den vakna tiden och de 13 timmar solen står upp, inomhus med ac:n på i båda rummen vi har det i.
Så även Augusti månad.
Men vad ska jag tänka på när det gäller kläder till mini vid denna tid. Antar att blöja räcker mestadels inomhus men när vi ska gå till affären så kan det vara smart att ha något på den lilla kroppen.
Ni får gärna komma med tips på detta.
 
Jag tänker mig något sånt här. Vad tror ni om det?
 

12 kommentarer

 1. Perfekt val i värmen när man vill ha något mer än blöja. Dessutom lätt att byta blöja med knäppningen.

 2. Ja visst är det härligt med sparkarna i magen ibland gör det nästan ont när man får en kick. Jag tycker synd om er att ni inte får uppleva graviditetn tillsammans men men nu är det ju ingen som kan hjälpa det. När det är som varmast räcker det ju me en typ t-shirt något måste de ju ha för att skydda sig mot solen värmen kan ju bli jobbig för små. Ett sol parasoll på vagnen kan ju va bra jag själv gilla inte det så mycke man fick vrida och vända på det hela tiden. Vilken spännande tid du har framför dig förlät ni såklart haha. När jag vänta mitt första barn trodde alla att de va en pojke så även jag men 2 nätter innan jag födde drömde jag att de va en flicka och så blev det. Nej nu babblar jag på.Sköt om dig och mini:) kram

 3. När min lilla var mini var vi ute i super värme, nu snackar vi svensk super värme =) så typ kanske 30 max. då fick hon ligga på en mjuk frottehandduk i blöja, i skugga! Sen om du tänker själv vad du vill ha på dig, det finns tyger som är skönare att ha när det är varmt. Så tänk på materialet också. Inte för tajta kläder. och stanna inne i den värmen! Och amma amma amma 😀
  Lycka till.

 4. Vad du än gör så ha inte för mycket kläder på din lilla guldklimp. Blöja och body är alldeles lagom, men tänk på att ha ett ordentligt solskydd på vagnen. Visst är det en härlig känsla med dom små sparkarna, trots att mina barn nu är vuxna så glömmer man aldrig den känslan.Och tänk att få gå runt och stoltsera med sin mage, vilken lyckokänsla.Kram på dej från mej.

 5. Du är beräknad nästan samtidigt som vårt nya barnbarn, han är beräknad till den 14 juli =D

  Jag säger som de andra, räcker gott och väl med bara en body i skön bomull, och sen se till att skugga lilla Mini. Kan bli väldigt hett med suffletten uppe på vagnen också så parasoll är toppen.
  Och amma ofta så Mini får mycket vätska.

  Vart åker ni för att föda, blir det i Manovgat då, eller?

  Jag sparar min gissning till magen har blivit ännu lite större 🙂

  Massor med kramar till dig!

 6. Belma hade oftast bara en t-shirt eller body på sig under den varmaste perioden. Och tänk på att inte köra acn rakt mot bebisen. Köp ett UV skyddat barnvagnsparaply, sånt som jag hade till Belma, men gör det nu i Sverige för jag har inte sett något sådant här, jag köpte mitt när jag va i Sverige vintern 2011, då reade dom ut dom så kolla i barnbutikerna. tror jag köpte mitt för 150 kr.
  Minns du när vi va nere vid stranden i augusti med Belma? Haha. Men vet hur "orolig" man är just över värmen här nere för bebisen.. Men Belma klarade det galant, vi höll oss oftast inomhus under dom varmaste timmarna, drog ner persiennerna, på med acn och bara slappade sen promenader på kvällen, och det ska vi ta massor i sommar med vagnarna 😀
  OCH JAG TROR DET BLIR EN FLICKA =)

  Hadi gel arkadas!!! 😉 <3

 7. Hej ! Body blir säkert perfekt, Jag köpte ett antal på Marknaden vid Moskén till barnbarnet sist vi var nere. Kram Carina & Hasse

 8. Ska köra till posten med din "påse" glömde lägga i n ny karta över Gekås, så kolla på deras sida för det är så stort nu. Om ni nu åker dit.
  Kram kicki

 9. Dina vänner har redan gett dig så BRA råd, det där med paraplyn var klokt av Sandra! Tänk på att inte låta barnet sova utan tillsyn i vagn, när det är så varmt och som Sandra skriver var ute på kvällarna! Vad det ska bli spännande och jag förstår att du tycker det är tråkigt att Kadir missar saker, men en sådan sak som har hänt kan ni ju INTE råda över! KRAMAR från mig!

Kommentera