Nu är det riktigt nära!

Idag har jag fått massa trevliga bilder ifrån Kadir som skickade på våran lägenhet.
Åh, den är snart klar nu. Lite småsaker som ska ordnas, stålräcket på balkongen ska upp och fönsterskyddet ska på.
Sen är det inte mycket mera.
Han hade glömt att kika in på toan och kollat om dom hade ställt dit duschen än men han ska dit nu i veckan och skicka en bild därifrån.
Alla krämfärgade, eller som Kadir säger “vit-gula”, dörrar är på plats, ytterdörren sitter där den ska för länge sedan och nu är det så nära.
Om en månad har vi flyttat in i våran lägenhet och jag kan inte riktigt förstå det ännu.
 
Kadir var och kollade på ugn häromdagen. Den vi har hemma är inte gammal, jag fick den i julklapp förra vintern. Men den är väldigt enkel och därför väljer vi att köpa en ny.
Nytt kylskåp ska vi också ha med frys som inte behöver frostas ur. Det hade Amanda och hennes kille och sen dess är jag helt såld på det så det ser jag fram emot att ha.
Och slutligen överraskar Kadir mig med diskmaskin. Det är inte lika självklart i Turkiet som det är i Sverige att ha en diskmaskin men det ska bli helt underbart att bara ställa in disken och köra igång.
Guldgåva till den blivande mamman eller hur?
 
Möbler tyckte Kadir att han kunde åka ut och köpa själv. Jag kunde välja på internet så fixar han det men där satte jag stop och sa att jag måste ju få provsitta soffan innan vi köper den.
Och färgen på garderoberna kanske inte alls är samma på dataskärmen som i verkligheten.
Nej, där ska jag allt vara med och se så att det blir som vi båda vill ha det.
Och det är ju faktiskt kul att köpa möbler och bestämma till sin första egna lägenhet som man inte hyr utan faktiskt äger helt och hållet.
Sen är det de här med mig och alla hud och hårprodukter som jag älskar och Kadir är galen på.
Jag har tydligen en ny hårflaska för varenda hårstrå jag har tycker han.
Men vi har kompromissat det hela genom att vi ska ordna riktigt bra förvaringsskåp under handfatet på toaletten och så lovar jag att hålla alla mina produkter, flaskor, smink, hudlotion och schampoförpackningar där hela tiden och inte i hela lägenheten.
Gjorde jag en bra deal?
Just nu är det bara ett handfat utan något skåp under men det är sånt man lätt kan köpa till så det ska vi fixa med en gång.
 
Nu kan det gärna bli mitten av April tycker jag. Då är det dessutom förhoppningsvis bättre väder i Sverige också.
Jag längtar, gör ni?
 
 
Här står våran lägenhet och vägen har börjat göras i ordning för att bli en bred väg direkt ut emot Migros vid Antalya-Alanya vägen.
Lägenheterna åt detta håll får eftermiddags och kvälls sol medans vi har åt andra hållet och har sol fram till sen eftermiddag.

20 kommentarer

 1. Hej min vän!
  Låter helt underbart med lägenheten. Självklart ska du vara med när ni köper möbler, men jag förstår att han kanske också är ivrig och vill få klart. Perfekt att du ska få diskmaskin också =)
  Kommer ni alltså inte betala någon hyra alls nu? Tänker som här när man köper en bostadsrätt, så betalar man ju en hyra också, fast lite lägre än på en hyresrätt.

  Kanske behövs mer än ett förvaringsskåp inne på toan, sen när bebisen kommer så har ju den också salvor, babyschampo, barnolja och sånt =)

  Massor med kramar från mig!

  1. Ja, han är ivrig men jag lugnar honom och han väntar på mig.Sen får han välja ut en tv istället. Han älskar barnkanalen så han vill ha en bra tv för att kolla det på. Och mycket filmer också.

   Precis, när man köper en lägenhet så är det inte längre någon hyra och man får göra precis vad man vill med lägenheten. Går något sönder eller får man problem så får man ordna det själv. Och sen tidigare så vet vi att det är superbra att Kadir kommer ifrån Manavgat och har alla sina syskon, kusiner och andra släktingar i närheten för det finns alltid någon som kan hjälpa till och kan fixa för oss.
   Hans kusin är ex. den vi kommer åka till för att köpa kylskåp, ugn och diskmaskin av och då blir det även lite kusinrabatt sa han. Perfekt.

   Ja, hittar vi två bra förvaringsskåp så blir det kanske det. Sen är jag rätt bra på att organisera och kan nog få ihop en egen liten hylla med minis småsaker.
   Också blir det ett härligt skötbord med förvaring förhoppningsvis, inne i barnrummet.
   Det ska bli så mysigt att göra iordning där och en härlig fottölj ska ordnas att ha i hörnet när jag ska amma.
   Sen får ni komma förbi och se hur vi har det!!
   Kram

 2. Ja va underbart kul att köpa möbler till er nya lägenhet. Den är ju ny på alla sätt tänk ingen har bott där innan, härligt!! Ja det är väl kul att handla tillsammans och se det i verkligheten. Vi känner ju inte varandra bara för jag läser bloggen och kommenterar lite men jag blir så väldigt glad när du verkar glad och hoppfull inför framtiden du har mycke kul på gång ju. Det är bra för dig Är jätte kul att följa ditt liv i Turkiet. Det är ju ändå ett stort steg att byta från allt man är van vid här. Modigt att göra det tycker jag. Ha det så fint. Kram

 3. Ja vi kommer gärna förbi och kikar hur ni har det, det ska bli så skoj. Men vi har inte köpt nån resa än, så jag vet inte när det blir. Kram Kram

 4. Åh det kommer bli så bra allting!! Räkna med besök 7 dag/veckan 😉 Nu saknar vi dig väldigt mycket!! Belma sitter här bredvid och såg din header på bloggen och sa "åh titta, louise o kadir" <3

  1. Åh hon är för söt Belma. Jag räknar och hoppas på besök sju dagar i veckan. Det är min stora dröm och jag kommer sitta och räkna ner timmarna tills du slutar jobbet och är hemma hos mig varje dag ska du veta. <3

 5. Åh vad fantastiskt med en helt egen lägenhet! Ingen som lagat mat i köket och ingen som duschat i duschen! 🙂 Lyx! Och underbart att slippa hyra och allt som hör till 🙂 Där förstår jag att ni kommer trivas, alla tre 🙂

 6. Att hälsa på dej och Kadir och lilla Mini är bland det första vi skall göra när vi kommer i sep. Det ser så fint ut huset och är säkert lika fint inuti. Vad härligt att få gå omkring och välja ut möbler, fårstår att ni längtar båda två tills det är dax.Ja du Louise en diskmaskin är toppen att ha, bara in med disken tryck på en knapp och sedan är det klart, kan inte bli bättre. Hela du strålar av positiv energi och det är ju något som du behöver nu efter allt som hänt.Ser med glädje fram emot att få träffa dej redan i slutet av maj, hoppas du orkar hänga med på Sidefesten. Stor kram.

 7. Så spännande att komma hem och få ordna det sista tillsammans. Allt nytt och fräscht. Hinner du med Ullared innan du åker hem? var i Varberg har ni stugan?. Jag är från Vbg.
  Du kommer hem till lite bättre väder än vad vi har här. Din mage är så fin, gör inte som jag bara jag åt för två. Halsbränna och ont i ryggen hör till. Du får ta lite Samarin mot halsbrännan.
  Kram Kicki

 8. Vi brukar vara på Fridas på sommaren och äta, det ligger så fint där. Hörde att dom bygger om inne på Gekås igen så kolla hemsidan innan ni åker. Hoppas du gör fina fynd.
  Kicki

 9. Hej vad äter du inte nu när du e gravid?tänker på feta ost ,yoghurt grönsaker osv..Skulle gärna ha lite råd av dig som bor på plats ,ska själv resa t Alanya o är gravid..Tack för en fin blogg spännande att läsa om ditt liv

 10. Hej vad äter du inte nu när du e gravid?tänker på feta ost ,yoghurt grönsaker osv..Skulle gärna ha lite råd av dig som bor på plats ,ska själv resa t Alanya o är gravid..Tack för en fin blogg spännande att läsa om ditt liv

  1. Hej Anna! Jag äter i princip allt faktiskt. I Sverige är det väldigt mycket vad man INTE ska äta och vad jag vet så är det inte fler missfall eller liknande i Turkiet trots att dom inte varnar lika mycket. Min svägerska fick höra att hon skulle undvika fastfood, det var allt. Och dom tittar lite frågande när jag dricker cocacola. Men te och kaffe är inga problem för dom. Sen ser jag till att maten alltid är välgjord ex. kött, kyckling och fisk. Men som sagt var, slappna av och ät av det du gillar. Vilken vecka är du i och har du tänkt att föda nere i Turkiet?Hoppas du får det bra i Alanya. om du vill så kan du maila mig också om du har fler frågor. Kram!!

Kommentera