Minnen packas ned i lådor!

 

Mitt 26-åriga liv packas ner i lådor just nu känns det som. Men det känns skönt. Man går igenom massa minnen och nästan varenda sak är en “wow” eller åhhh känsla.

Och jag blir så glad över att se vad mamma har sparat, som jag inte egentligen kanske hade tänkt att spara i min tonår. Alla födelsedags kort, alla grattis kort på studenten, alla grattiskort på konfimarmationen.
Just då var det bara ett kort och sedan la man bort det för att man aldrig trodde att det skulle komma till användning.
Men nu sitter man här och läser varenda kort och blir glad för att det fortfarande finns kvar.
Mina vänner-böcker
Skolböcker med små egna notiser, teckningar och felstavningar.
Bilder som man trodde var slängda, och glömda för länge sedan.
Hårspännen och smycken som är gjord i plast men betyder lika mycket som diamanter för en när man var barn. Och nu.
 
Också tänker jag på den dagen mina barn, eller barnbarn öppnar dessa låder och säger “Åhh” eller “wow”
På vissa av sakerna har jag även skrivit dit små notiser för min egen skull eller deras.
Det har jag sett både att mamma och morföräldrarna har gjort och det är det roligaste att läsa.
 
“Emma, Jennie och jag 2006. Gick i samma klass tillsammans på barn och fritidsprogrammet i Skara 2004-2006”
 
“Denna hundbok köpte mamma till mig på Gekås år 2005 när jag ville köpa hund. Min storasyster Linda sa till mamma att hon inte kunde köpa bok till mig och sedan inte tillåta mig att köpa en hund. Några veckor senare ringde jag en hunduppfödare och sa att vi ville beställa en av hundarna som snart skulle komma.
Hunden hette från början Ville viking men jag döpte om honom till Charlie”
 
Här med ska jag spara mina barns första skor, deras finaste babykläder, märka deras porslinsfigurer och saker med årtal och spara ett flertal teckningar som är märkta med namn, år och gärna vad de föreställer.
Det kan vara lite svårt att veta ibland nämligen.
 
 
 

1 kommentar

  1. Åhh, vännen… Jag blir alldeles rörd och tårögd <3
    Men jag har gjort precis likadant. Jag har sparat vartenda grattiskort barnen har fått från de var nyfödda till de flytta hemifrån. Bebiskläder, små skor, leksaker, teckningar, skolböcker, bebissängkläder, gosdjur mm mm mm.
    Massor med kramar från mig!

Kommentera