Välkommen v. 27!

I början av denna vecka är fostret 25 veckor gammalt.
Denna vecka kommer hon/han att öppna sina ögon för första gången. Men synförmågan är inte så bra ännu.
De som sjunger och pratar med sitt barn kan räkna med att det hör.
Fostervattnet förvränger ljudet en aning, men hörseln är välutvecklad vid detta laget.
Nu lagras mer fett på fostret och huden blir mindre skrynklig och genomskinlig.
Hjärtljuden på fostret kan höras tydligt genom ett stetoskop, i vissa fall även utan.
Vissa kan nu märka att babyn har antagit en regelbunden sömnrytm och sover vid ungefär samma tider varje dag.
 
En bild ifrån igår
 
Jag har vaknat endel mornar den senaste veckan med riktigt kramp i vaden och det är inte skönt ska ni veta.
Man känner hur det börjar dra ihop sig och vad jag än gör så kommer det bara mer och mer.
Tillslut måste jag ställa mig upp på golvet och då går det över fast samtidigt känner jag av det nästan en hel dag.
Inte så att det gör ont utan mer att jag vet att jag vaknade med kramp i vaden på morgonen.
 
Något annat jag har märkt av denna vecka som har kommit väldigt plötsligt är toalettbesök.
Jag kan annars gå en hel dag utan att behöva kissa och det gör jag nu med men då får jag oftast ordentligt ont i magen. I Stockholm när jag och min syster var där under 2 dagar så hände det två till tre gånger att jag fick väldigt värk i magen. Men det går också över så länge jag besöker toaletten.
 
Annars är det en väldigt livlig mini i magen som trycker ut sin rumpa rejält då och då. Jag vet inte om det är rumpan som trycks ut men jag kan verkligen se framför mig hur den lägger sig på plats och bara rumpar ut sig.
Idag när jag satt på våran balkong i nya lägenheten så small det till i byggnaden bredvid där dom håller på att bygga nya lägenheter just nu. Jag blev jätterädd och inom 10 sek så kom det en rejäl spark ifrån mini.
Den kände väl av att jag blev rädd eller så hörde den smällen den med.
 
Jag blir mer andfådd oftare och det är fem trappor upp till våran lägenhet. Hur ska jag orka i sommar?
 
En bild ifrån idag.

6 kommentarer

  1. Ojdå fem trappor, hur gör ni me vagnen då. De är ju bra att ha uppe i lägenheten. Men de blir nog bra de me:) Kram

  2. Hej min vän!
    Bor ni på femte våningen? Eller är det fem "halvtrappor" upp till er lägenhet?
    Jag är så nyfiken på att se allt 🙂

    Massor med kramar från mig!

Kommentera