Välkommen v. 29!

Om barnet
Ett livsviktigt ytspänningsnedsättande ämne, surfaktant, produceras nu i fostrets lungor.
Denna substans hindrar lungorna från att kollapsa –genom att inte släppa ut all luft när babyn andas ut.
Att ha för lite av denna substans är en av riskerna hos för tidigt födda barn.
I de fall babyn riskerar att födas för tidigt ger man kvinnan en injektion som ska hjälpa babyns lungor att utvecklas snabbare.


Till föräldrarna
Forskning visar att om mamman kopplar av genom att lyssna på lugn musik så påverkar det barnet också.
Hjärtljud och rörelserna blir långsammare. När ett foster regelbundet får höra liknande musik så har det visat sig att det lugnar ner sig snabbare för varje gång.
Detta visar, förutom att mammans stressnivå påverkar barnet, att barnet kan komma ihåg och känna igen ljud det har hört förut.
Barnets huvud har nu i princip den huvudstorlek det ska ha när det föds.

Nu är till och med Sandra helt övertygad om att det finns en liten bebis inom mig då hon för några dagar sedan såg en rejäl spark på sidan av magen hos mig.
Jag har haft enormt mycket ‘restless legs syndrom’ dvs. det kryper i vaderna och ner på mig vilket inte gör ont men det är obehagligt. Stödstrumporna som jag köpte på Ullared hemma i Sverige fungerar jättebra då.
Sparkarna ifrån mini är intensiva, starka och väldigt många under en dag.
Men en morgon vaknade jag och kände genast att det var ovanligt lugnt. Jag och Kadir hade ingen stress till något den morgonen så jag kände efter ordentligt innan jag berättade något för Kadir för att inte oroa honom. 
Tillslut strax efter frukost så var jag var tvungen att berätta att det inte sparkade alls i magen och att jag därför kommer dricka något kallt för att se om jag känner efter något men i värsta fall så får vi åka in på kontroll.
Kadir blev såklart orolig men efter två glas juice och lite jordgubbar så sparkade mini igång dagen kan man säga.
Och vi andades lugnt ut.


Bild från igår

Den stora dagen har kommit och igår var vi och besökte Anadolu sjukhuset i Side. 
Tidigare så har jag varit på Bilgi sjukhuset i Side och varit jättenöjd med stället och även min doktor.
Men han bytte sjukhus till något vi inte alls har hört något bra om så vi valde Anadolu då Kadirs syster också är gravid och går hos en doktor som vi också kom intill hos.
Han var jättebra men gjorde en snabb kontroll igår då vi inte hade någon inbokad tid.
Och vi ville mest veta att allt såg bra ut och framför allt: Är det en miniKadir eller en miniLouise i magen?
Doktorn gick igenom alla delar, allting såg bra ut och mini är ganska exakt 1,2 kg just nu så fortfarande normal-lite större vilket glädjer oss väldigt mycket. Jag själv väger 54,6 kg så knappt 5 kg har jag gått upp.
Och mini är en…..Ja, det väntar vi några dagar till med innan vi berättar.
Ni får passa på att gissa nu dessa dagar och sedan får ni reda på svaret i helgen någon gång.

Vi är otroligt glada över att våran bebis sparkar och mår bra.
Efter sjukhusbesöket så åkte vi och köpte en säng till mini i en fin färg och sedan också en barnvagn ifrån märket Pierre Cardin. Det kanske är någon mer här som har samma märke?
Vi firade dagen med pizza på La Pizza inne i Manavgat.


Skyltexemplaret av sängen såg ut såhär. Sedan köpte vi till madrass, täcke, kudde, örngott etc.
Vi fick även med oss ett par söta små skor till mini som present.

Och här är skyltexemplaret av barnvagnen vi köpte. För oss som har bil så var bilbarnstolen jätteviktig
såklart. Hjulen går att ändra så att dom snurrar 365 graders varv och det går att vända handtaget (eller vad man nu kallar det för…haha) så att man har barnet tittandes emot sig och även bort.
Några av dom sakerna vi gick på när vi valde vagn.

Denna dag firar vi också stort med något alldeles särskilt.
Kanske kommer det en bilduppdatering senare under dagen där vi avslöjar dagens stora planer och vad vi har sysslat med de senaste dagarna mer än flytt, möbelköp och bebiskontroller.
Annars får ni en uppdatering med bilder imorgon. Ha en bra torsdag alldesammans.
<3

7 kommentarer

  1. Jag tror du har en liten tjej i magen! Spännande! Jag tror ni har firat genom att köpa lite "tjejsaker" haha..lycka till 🙂

  2. Men hallå! Nu blev jag ju supernyfiken ju =P
    Jag tror Mini är en liten kille =)
    Massor med kramar från mig!

  3. Stora lycka kramar……jag brukar gissa fel men jag tror det är en liten kadir i magen……..sen tror jag att ni firar genom att göra något riktigt underbart som man förhoppningsvis inte gör så ofta……….:)Du behöver ju inte lägga ut denna kommentar om jag har gissat alldeles galet…..men jag tror ju att ni blir familj ordentligt idag….Grattis Fru Kadir!!!

  4. Jag tror Mini är en tjej!! Men när man ser säng o vagn kan man tro på en kille men du vill ju inte ha så tjejigt eller killigt och får ni fler barn passar de ju både och. Vad kul att Kadirs syster också ska ha barn. Vad rädd jag blev sluta nästan andas när du skrev att du inte kände några sparka, sånt är jätte nervöst kände oxå så när jag vänta barn. Tänkte men sparka nu då!!! Kram

  5. När jag väntatde min son så hade jag en putmage såg ut som din mage gör, så jag tippar på en liten kille. Ser med spänning fram emot att få veta vad som döljer sig i bebismagen. Ha det bra och kram till dej Kadir och lilla Mini.

Kommentera