Godis från Sverige och härliga kunder!

İgår så åkte Kadir och jag för att ordna med papper för min försäkring.
Som gifta så går jag nu under Kadirs försäkring vilket är jättebra men det är självklart lite pappersarbete tills allt är klart.
Till det här stället vi behövde åka till för att ordna med allting så bestämde vi oss för att jag skulle köra bilen för att känna av den och det gick jättebra. Det är en liten men bra bil som är lätt att köra.
Och barnvagnen får plats i bagage trots att det är så litet.
 
När Kadir åkte till jobbet vid ett tiden så åt jag lunch och sedan tog jag bilen och körde hem till Sandra och Belma.
Det är första gången jag kör bil själv i Turkiet men det gick jättebra.
Sandra och Belma stod vid vägkanten när jag kom och Belma blev nog glad när jag tutade på henne.
Hon hade feber och var lite sjuk igår så Sandra köpte med sig massa gottig fika, jag hade med mig muffins och vi hade det supermysigt ihop.
Sandra hade dessutom fått lösgodis ifrån en gäst på hotellet så vi gottade oss i lakris.
Sååå gott!
Efter några timmar så började det bli svart på himlen så jag kände att det var dags att köra hem.
Men det kom aldrig något regn.
 
På kvällen var min första arbetsdag och det kändes toppen att vara tillbaka.
Vi har en ny, tysk kvinna i butiken som heter Maria och jag har träffat henne några gånger.
Vi stod och pratade i början av kvällen och hon sa att jag strålade mycket mer nu än i början när jag precis hade kommit hit ifrån Sverige.
Hon sa att man kunde se ett tungt, svart moln över mig då. Att något verkligen höll mig nere. Men att jag nu bara strålar av lycka och att det klär mig.
Det var otroligt fint sagt av henne. Hon vet såklart vad som har hänt den senaste tiden i mitt liv och hon sa också att Kadir strålar nu när jag är tillbaka vilket han inte gjorde förut när hon precis började jobba.
 
Kvällen gick bra och jag tyckte det var lagom med folk för en första kväll. Mycket tyskar men också en hel del svenskar som shoppade och var glada. Ja, alla var verkligen glada och det smittar av sig.
Många kommenterade och frågade om min lilla kula på magen och ett tyskt par trodde att jag hade 6 månader kvar (min tyska är inte alltid korrekt om man säger så…) och fick väl en chock när dom fick reda på att jag var i 6:e månaden haha.
Kom tillbaka om en vecka, då är jag i 7:e skulle jag ha sagt
 
Tiden gick snabbt och vid halv tolv så åkte Kadir, jag, Pernilla och Ayşe hem.
Glöm nu inte av att spana in Pernillas blogg också. Hon har fått tillbaka internet och bloggar för fullt igen.
Ni hittar bloggen här
 
 
 

5 kommentarer

 1. Du har väl din plats kvar eller vad man säger sen när du börjar jobba igen? Ska ni ha ert barn på dagis sen eller ni varar me
  Jobbtiderna? Sen är du väl ledig på höst och vinter tid. Det är ju bra för er alla då skulle jag tro:)

  1. Ja det tror jag nog allt. Maria är ju min svägerska och Hasan är Kadirs bror så vi är en enda stor familj så jobb för mig är nog inga problem för mig där i framtiden. Dessutom sköter jag mig och faktiskt gör mitt jobb också 🙂
   Däremot är det väl jobbtiderna som blir problem för oss när vi har barn. Ett par veckor till så är det fortfarande kunder om dagarna men sen är det från klockan 16 till midnatt som det är shoppingsugna turister. Och det är då både jag och Kadir behövs som mest. Han jobbar också dagtid men det är just kvällstid som är det ‘riktiga’ försäljningstiden.
   Och det finns inga dagis som har kvälls och nattöppet så jag vet inte alls hur vi ska göra. Men det får vi ta nästa sommar helt enkelt om det är aktuellt då.
   Sen är jag alltid ledig November-April medans Kadir jobbar men kortare dagar då.
   Kram!!

 2. Jag svarar i detta inlägget. 🙂 Vi kommer i september, halv tjocka släkten. 🙂

 3. Hej! 🙂 Hoppas det är bra med dig? 🙂
  Jag tänkte fråga hur du och Kadir träffades? När träffades ni? 🙂 Bodde du i Turkiet innan ni blev tillsammans? Hur fick du jobbet i Marias butik? 🙂
  Massa kramar

  1. Vi träffades i butiken. Jag jobbade på Stones bar men kände för att göra något annat. Och hade ofta besök av en svensk tjej som jobbade på just Marias butik. Och butiken har jag hört om så många gånger innan men aldrig varit vid. Så den här svenskan, Bea sa åt mig att komma dit och höra om jobb och så fick jag det. Efter ett tag började jag och Kadir träffas och när säsongen var över så blev jag kvar.På den vägen blev det och det är nu 4 år sedan..
   Kram!!

Kommentera