Vad är det vi behöver egentligen?

Det blir mycket bebissnack i bloggen men med tanke på statistiken de senaste månaderna så verkar det ändå som om det är okej för er. Och det är så kul att ni är med och ger kommenterar, tips och ger era förslag.
Ni var riktigt bra på namn till mini och vi har skrivit upp ett par stycken.
Sedan skrev många av er de namnen som vi själva har fastnat för så det var kul att läsa att ni också gillade dessa namn, utan att jag hade skrivit om det.
Vi har fortfarande inte bestämt något namn och kommer nog göra det kanske sista dagarna innan ankomst.
Eller dagarna efter att mini har visat sitt vackra ansikte.
 
Men nu behöver jag eran hjälp av er igen.
Och just för att ni är så aktiva och dessutom ger så bra tips så tänkte jag att det är bäst att fråga er.
Ni är ändå mestadels kvinnor, allt mellan kanske…10 år upp till…80 år.
Vem vet jag kanske har äldre läsare också?
Många av er har barn, endel barnbarn och säkert någon som har barnbarnbarn också.
Och endel kanske är gravida just nu?
 
Så…till min fråga nu då. Enkelt, vad behöver man de första halvåret till sin bebis?
 
Det vi har just nu är säng, madrass, kudde, täcke, barnvagn. bilbarnsstol, babycall/babyvakt (walkitalk)
bröstpump och flaska ifall att amningen inte skulle fungera alls,
ett par stycken nappar, 2 napphållare som man sätter fast på kläder så slipper mini tappa nappen precis hela tiden i backen,
flaskställ och flaskborste, gallerfilt, två snuttefiltar, skötväska, skötbädd och överdrag till den.
Jag har säkert glömt något men det märker vi.
 
Sedan har vi på gång med kläder/bodys, UV-paraply, badbalja, blöjor och tvättlappar,
 
Vad har vi missat? Hur bra är babynest? Vad tycker ni om Brio bedrockers, onödigt eller bra?
En bekant sa till mig att man inte kan ha för många filtar och handdukar, håller ni med om detta eller är det onödigt?
Borde vi införskaffa oss boken “Den stora boken om barn”?
Vad har varit eran favoritpryl till era barn de första året?
Passa på och ge oss era bästa tips nu sista tiden. 2 månader kvar nu bara.
 
Lite av inköpen från Gekås, Ullared

34 kommentarer

 1. Det verkar som att du införskaffat det mesta, men köp en bra barntermometer. Inte behöver du en massa filtar och handdukar, det räcker med några av varje du har ju tvättmaskin, men tänk på att använda ett neutralt tvättmedel, små barn har känslig hy. Är det något som du vill ha ifrån Sverige så hör av dej senast25/5 Kram till er tre.

  1. Tack! Jag ska se vad dom har här av alla bra tips jag har fått och sedan kanske en choklad eller två kommer behövas iaf 😉 Snart ses vi!! Kram!!

 2. Massa tunna filtar.. Kan man aldrig ha för många av! Känns som att mina är i tvätten jämt! Min lille har en över ansiktet så fort han sover och dom spys ner ofta.. Babygym tycker August är underbart nu när han är 3 mån, han kan ligga i det i minst en halvtimme åt gången! Bärsele är skönt – gärna en med bra stöd i ryggen! Mini handdukar har vi säkert 30 st, väldigt bra vid måltid/amning osv..

 3. Tycker du fått med mkt bra grejer!
  Någon slags babysitter tycker jag absolut ni ska skaffa 🙂
  Tyckte det var suveränt att kunna lägga bebisen där om man tex skulle duscha eller liknande och ändå kunna ha koll på den. Finns ju oändligt många varianter, såna som gungar, vibrerar, spelar osv…. Borde ju finnas liknande även i Turkiet.
  Sen även ett babygym är nästan ett måste tycker jag, barnet lär sig massa olika saker och blir aktiverad en stund. Finns även där hur många olika varianter som helst 🙂 Hade ett jättegulligt gym till min dotter med Hello Kitty!
  Sen det här med kläder, jag tycker att man oftast behöver mer än vad man tror. Vissa får ju barn som spyr jättemkt eller kissar/bajsar så mkt att det rinner ut från blöjan och det blir ju lätt 2-3 byten på en dag! Så vill/kan man inte tvätta hela tiden är det skönt att ha lite kläder att ta av.
  Nej där har nog din bekant ganska rätt! Brukar gå åt några handdukar/dag, ibland när man kanske byter blöja och den kissar på hela handduken som den ligger på eller när den rapar och spyr lite så går det fort åt 😉
  Sen är det jättebra att ha några olika saker som spelar och låter, typ nån speldosa eller liknande när den ska somna eller bara som underhållning 🙂 Min dotter har alltid älskat allt som spelar så det var enkelt att underhålla henne ett bra tag med musik eller en spelande nalle/leksak!
  Nu blev det väldigt långt känner jag, hoppas du orkar läsa 😉
  Är det något annat du undrar är det bara att höra av dig!
  Min dotter är 1,5 år så det var inte så himla längesedan hon var bebis 🙂

  1. Tack så jättemycket för alla tips! Jag suger åt mig som en tvättsvamp och ska ut på shoppingtur med Kadir för lite bra-ha-saker känner jag. Men i måttlig dos.Kram!!

 4. Vanliga små handdukar är toppenbra, dels att ha till hands om bebisen spyr när den har ätit. Så är de bra att lägga på skötbädden när man ska byta blöja.
  Nåt som jag också tyckte var bra, var bitar av plastad frotté (vet ej om det finns längre…)
  Såna hade jag mellan lakanet och madrassen i barnsängen, Utifall blöjan läckte.
  De hade jag också under barnet när det låg och luftade rumpan.

  En täckande salva är också bra, om de blir röda i rumpan, fast ni har säkert nån bra salva på apoteken där nere 🙂

  Många gillar att använda bärsele, andra gillar att använda bärsjal.

  Ja det var några tips från mig 🙂

  Massor med kramar till er från mig!

  1. plastad frot’e var något mamma tipsade mig om också och det finns i Manavgat som tur är. Vi har också haft det till min hund i sängen hans första år. Väldigt praktiskt. Kram

 5. Oj nu kommer du säkert få en lång lista haha. många har sina åsikter vad som behövs och inte behövs. Babysitter tycker jag var enormt viktigt. första veckoorna använder man ju inte den men sen kan dom sitta i den korta stunder åt gången och det är perfekt när man ska diska, laga mat, gå på toa, duscha lr vad som. Lägger man bebis typ i sängen kan du inte ta med sängen, man vill ju inte heller rulla runt vagnen inomhus om den är smutsig om hjulen.
  Och att lägga på en filt på golvet är inte säkert att bebis uppskattar 🙂
  Så babysitter tycker jag är viktigt.
  Lycka till med allt!

 6. Det är så roligt att följa dig och din vardag. Jag älskar allt som har med resor att göra, så jag drömmer mig bort varje gång du skriver ett nytt inlägg om hur du har det i Turkiet! 🙂

  Jag har inte några egna barn, men min bror har nyligen fått ett barn (han har nu blivit 6 mån). Det jag vet att min svägerska gillar är en amningskudde, för att avlasta lite när mini ammar.

  Lycka till med allt! 🙂

 7. Som så många andra skriver så är en babysitter jättebra vad skulle man gjort utan den haha! Så jätte mycke filtar och handdukar behövs nog inte men ett gäng tunna kläder är ju bra det är inte alltid man har ork och tid me tvätt när de behövs. Men inte överdrivet för de växer ju FORT!!!! Kram

 8. Du har fått med det mesta….
  Jag gillade plastad frotte i olika storlekar, att lägga både i säng och vagn….jag klippte små bitar av gamla frottehanddukar och hade till tvättlappar, lite mer mjilövänligt och super bra att ha, jag har mina kvar än och de används till dammtorkning, snabbtvätt och en massa annat….
  Kram på dig!!!

 9. Jag skulle vilja slå ett slag för babynest. Spädbarn, iaf i början, kan tycka om att ligga lite inboade i fosterställning vilket babynestet kan bidra till. När jag jobbade på neonatalen använde vi dom jämt, främst till de väldigt små/tidiga bebisarna för att de hade stort behov av att hålla sin fosterställning och blev lugna av det.
  Däremot tycker jag nog inte man behöver skaffa sig ett dyrt nest utan det har funkat lika bra med en rullad handduk som man lägger som ett U runt barnets underkropp så det får stöd för fötterna främst. Och sen ett litet lakan över handduken och sen babyn på det ^^ lite knepigt att förklara med ord. Ska se om jag kan fixa en bild på hur jag menar om du vill.
  Det är nog så jag själv kommer göra när vår lille pojk kommer, om man inte blir flitig nog att sy en själv 😀
  Kram

 10. Amningskudde för guds skull!! 😉 Dels för att rädda nacke,axlar och rygg men också göra så bebis ligger och suger lättare.

  Termometer och en babysitter!

 11. Med mina barn båda två insåg jag fort att man inhandlat alldeles för mycket hehe!! Men en sak jag använt flitigt med båda är en babysitter de e så skönt när man duschade eller åt frukost ! Sen är de faktist mag droppar semper droppar dom kan ju få lite problem med magen den förta tiden och jag upplevde att droppar à gjorde det enklare ! Dock svin dyra 100 kr för världens minsta flaska !! De va nog mina bästa

  1. Tack för tipsen!! Kanske kan vara värt det med svindyra droppar?Som du säger så kan man mer eller mindre välja här i Turkiet, tillskillnad ifrån Sverige. Och dom gör mer än gärna kejsarsnitt pga pengar.
   Eftersom jag precis har bytt doktor och sjukhus så ska jag prata med honom vid nästa besök och se vad han säger om allting, om eftervården osv och ta ett riktigt beslut efter det.
   kram!!

 12. Loliis! Jag vill komma o kidnappa din bebis!!! Näe men när jag kommer ner med Veysel så kommer det en last med saker! Och innan dess blir det Ullared så du kan beställa ALLT du vill ha!!

  Dock har jag erfarenhet av handdukar- små typ tvättlappar, dom är GULD värda!!! Och som någon skrev- fler kläder än vad man tror då det ofta händer olyckor 😀

  Du kommer bli en fantastisk mamma min vän och jag är så stolt över dig !!! Va rädd om er o ge pappi K en kram från mig 🙂

 13. Jag säger som de andra, en riktig amningskudde, det går inte att jämföra med en vanlig kudde. 🙂
  Och köp redan nu så du får ner bröstvårtskräm från Apoteket, den med en tutte på.;) Den är suverän.

 14. De hade amningskuddar på Ullared sist jag var där, så försök få att ngn köper med sig, och massa tvättlappar. Finns skitbra på IKEA.

 15. Läst inlägget här om kejsarsnitt om allt är som de ska rekommenderar jag att föda "vanligt" de gör ju så klart ont men sen är det över. Har hört vissa har haft problem me kejsarsnitt och väldigt ont efter och man kan inte lyfta och göra något. Men var och en gör som man känner är bäst plus läkaren råd. Det går säkert bra hur som helst:)

 16. Vilka goda råd du har fått,som du vet så jobbar jag ju på förlossning/BB och reagerade på detta om snitt! Det är ju en operation, med risker som det kan innebära och inte en så lätt utväg som många tror! Självklart så kan det ju vara nödvändigt om barnet mår dåligt och naturligtvis om mamman har uttalad förlossningsskräck! Här så försöker läkarna förlösa den "vanliga" vägen så mycket som möjligt eftersom det trots allt är en ganska stor operation, men du ska ju naturligtvis se till det som blir bäst för dig/er! Det blir säkert bra! Har du en amnings bh…köp isf utan bygel! Ta med en bomullsmössa till förlossningen, det är bra att ta på direkt, eftersom värmen försvinner genom huvudet, som är blött!Kram Bettan!

  1. Tack Bettan för dina bra tips!! Jag kommer kanske maila dig strax innan det är dags på facebook om jag har några frågor om just första tiden och timmarna, vad man ska tänka på osv. Du sitter ju säkert inne med massa bra svar kan jag tänka mig med ditt yrke.
   Ja, vi får se vad det blir för förlossning tillslut och hur bebisen ligger till och allt det här. Dom gör mer än gärna snitt här för att tjäna pengar. Men det är absolut inte det bästa. Dock vet jag vart jag ska vända mig OM dom börjar påstå att jag måste göra snitt för någon konstig anledning (har hört ett par roliga historer den senaste tiden) men jag vill ändå höra hur dom lägger upp de båda förlossningarna så att jag är förberedd på alla sätt. Så gott man kan dvs…
   Vi ses snart!! kram

 17. Ha en bärsele eller vad de kallas på svenska, i USA kallar de dem Baby Björn, men iaf en sån som man kan ha skrutten på magen och gärna en som, när barnet blir lite äldre, går att ha på ryggen också. Så himlans mysigt är det och kan ofta lugna barnet om de har gaser i magen och så.

 18. Tror att det mesta redan är sagt om vad som kan vara bra för det lilla knytet. Det har ju hänt mycket sen jag själv var nybliven mamma, men vissa saker kan ju inte förändras. Det handlar ju i alla fall om det där nyfödda barnet, som nog inte i sig förändrats något ….. hihihihi!!! Eftersom du lever i ett land med mycket sol, kan du nog behöva några små "hattar" eller mössor för att skydda mot värmen på huvudet. Den lille kan vara lättklädd för övrigt, men att skydda knoppen är viktigt ett tag framåt. Som du vet flyger det runt en massa olika insekter sommartid här, men något finns ju säkert hos er också, så ett insektsnät för barnvagnen är inte dumt. Amningskudden ser jag att du redan fått tips om. Ta dig en titt runt i den nya lägenheten och känn dig för redan innan, för att ordna en behaglig plats där du och Mini kan tillbringa stunderna som är så mysiga. Tänk ut vad du kan tänkas vilja ha och behöva inom räckhåll när Mini ammas – kanske telefonen, glas med vatten, små handdukar, våtsavetter mm. Du och Kadir verkar så väl förberedda för stunden när miraklet visar sig! Há det bra! Kram Kerstin

 19. Ja du har fått många bra tips ser jag. Och jag satt och tänkte på att ingen skrev om en bra amningsbh tills jag kom till dom sista kommentarerna..
  Sen detta med snitt , jag har fött både vanligt och med snitt och det gick bra för min del. Visst gjorde det lite ont i början men sen så gick det bra.

 20. Nej, bärsele kallas inte Baby Björn i Usa, Baby Björn är ett märke dock på bärsele. Mvh hon som bott i USA i tio år. :p

 21. Jag tycker nog du har det som är mest nödvändigt. Det finns dock två saker som jag tycker är guld värda.

  1. Näsfrida om barnet blir förkylt.. kanonbra pryl.
  2. Sen har jag ett babynest till Felix, just för att han faktiskt sover en del med oss men också för att han ligger så ombonat att han kommer till ro nästan på en gång. Jag skulle aldrig köpa ett sånt för massa pengar men då mamma syr så gjorde hon ett till mig.

  Filtar går inte åt så mycket här. Kanske ha 2-3 st. Det beror ju på om bäbisen blir en kräkbebis eller inte.

  Jag tycker nog du kan avvakta och se vad det blir för bebis…

Kommentera