Coolaste killen i stan!

 
Så här ser Adem ut idag och det finns bara en anledning till kepsen.
Den anledning heter Oscar. Ja, nu har jag min lillebror på plats i Side tillsammans med pappa.
Och idag var dom hemma hos oss för att se hur vi bor, äta glass och vattenmelon och självklart träffat den nya stjärnan Adem.
Det blev ett par timmar med mycket fotografering, lite rap, bajs och spya och Oscar tog på sig den stora morbrorsrollen genom att lära en (sovande) Adem att göra high five. Det gick väl sådär.
Och Oscar längtar tills Adem kan springa. Då blir det mycket fotboll och bus kan jag tro.
 
Jag passade på att beställa lite svenska nödvändigheter nu när dom skulle komma ner och det blev snabbmakaroner, oboy och m&m’s.
Plus ett härligt plagg från Newbie som kommer passa perfekt på Adem i höst.
 
 
Som Göteborgare och fotbollsfans så finns det nog bara ett lag att heja på och jag gissar på att Adem kommer hänga med på lite İfk matcher när han blir större.
Hans morbror är ju den kända ‘Lillen på räcket’ (ni som har koll på İfk Göteborg har nog hört om honom)
 
 

7 kommentarer

 1. Vad söt han är er lilla skatt! Hoppas allt är bra med er. Vilken otrolig omställning från att vara 2 till och bli 3. Men kan tänka mig att det är så värt det. Är så stolt över min lilla gudson, det är verkligen ren och skär glädje & lycka de små ger. Många Kramar

  1. Jo, jag är aldrig ensam längre. Lät ju som om jag har varit väldigt ensam inann och det har jag ju inte utan haft Kadir hos mig väldigt mycket, på jobb och i vardagen. Men nu är jag verkligen inte ensam en minut. Så när jag duschar så tänker jag ibland ‘åh vad tyst och skönt’ samtidigt som jag skyndar mig och vill ut till mina prinsar igen. Jobbigast är nog att man alltid blir väckt numera. Vare sig det är en lite nap eller en nattsömn. Kram!!

 2. Vad fin dressen med kaninen är!

  Du som kan Side och shopping, finns det skötväskor att köpa?
  Är det bäst att handla i Side eller ska man åka till Manavgat?
  Vill gäna ha ngn Burberryinspirerad men eftersom jag aldrig varit i Side är jag ju så klart osäker på utbudet.

  Sen undrar jag vad som är bäst, ska man växla till Lira? känns som att alla priser verkar vara i Euro.

  Om man vill lämna ngn present till dig, kan man göra det i Marias butik?

  Stämmer det att allt är färdigprutat i Marias affär?

  Är verkligen jättenervös inför att pruta, men vill ju inte bli lurad..pirrigt!

  Hoppas annars att allt är bra med dig och lilla familjen, blir så glad över dina blogginlägg.

  Ha en fi. Kväll, hälsning från ett 20 gradugt sverige med åska och kvittrande fåglar.

  1. Hej! åh vad kul att du ska till Side. När blir det?Jag har inte sett skötväskor i Side men jag har sett det i babybutiker i Manavgat, bland annat en butik som ligger vid bazaren längst bort (vet inte om du känner till Manavgat alls…en skola ligger mittemot också. på andra sidan bron nästan längst bort) Dock tror jag att det är mer ‘vanliga’ och inga kopior på märken eller liknande på dessa.
   Jag tror lira är bäst men kolla upp vad kursen står i och jämnför. Du kan, oftast, betala med båda. Anledningen till att allt står i euro är för att det är mycket tyskar och därför skriver turkarna i euro för att alla ska förstå.
   Dessutom, om kursen inte är allt för förändrad så tjänar turkarna på om du handlar i euro…så det är också en av anledningarna till varför dom hellre tar emot euro.
   står de i euro så fråga om priset i lira. Brukar vara kurs på 2,25-2,5 mellan euro och lira.

   İ marias butik är det prutat och klart…skulle du däremot handla en hel del (och inte bara ‘ta 3 för…’ varor) så får du ett lite bättre pris som tack för bra shopping.
   Men när det är ett paketpris så är det alltså billigare att handla flera än om du köper en och en. Detta ‘paketpris’ står uppskrivet vid varan eller så säger den som hjälper dig kanske ‘en kostar 15 euro…köper du två så kan vi säga 28 euro’
   förstår du?

   Du behöver absolut inte lämna present till mig!! skulle du göra det ändå så är det nog bäst att leta upp Kadir. Eller làmna till någon som jobbar där och säga att det är till mig.

   Kram från ett svettigt turkiet med runt 40 grader i skuggan om dagarna!

 3. Grattis till din fina pojke!

  Jag har hittat till din blogg och tycker det är kul att läsa om ditt liv i turkiet. Tänker mycket på Birgitta när jag läser om dig. Känns så sorgligt att hon inte fick uppleva sitt fina barnbarn men tror att hon vakar över er var hon än är. Vet inte om du minns mig men det var jag som hade tvillingarna som ni hjälpte mig att se efter på julfesten på HS 🙂 Det var sista gången som jag träffade Birgitta. Jag börjar jobba igen i höst efter min mammaledighet och det kommer att kännas konstigt att hon inte finns på jobbet. Jag tyckte väldigt mycket om henne och kommer att sakna henne mycket. Lycka till med lille Adem!

Kommentera