Färdigfirade!

Hej på er!
Nu har vi firat ordentligt, träffat massa trevliga och goa släktingar, ätit allt för mycket socker och haft det riktigt trevligt.
Jag skrev att denna sockerfest varade i 4 dagar men det är 3 dagar medans den andra som är detta år i mitten av Oktober, varar i 4 dagar.
 
Kl 5.30 vaknade jag i torsdags, gjorde mig i ordning och gjorde sedan Adem klar för avfärd och en timme senare var vi hemma hos Kadirs pappa.
Han åkte till moskeen medans jag och Adem var kvar i huset och åt frukost och såg på tv.
Sedan började festen när männen var tillbaka i huset igen,
Vi gick först runt hos de närmsta släktingarna, Kadirs farfar träffade Adem för första gången och barnen sprang runt med sina plastpåsar och samlade på sig så mycket godis som möjligt.
Eftersom jag själv är ifrån en ‘by’ så kunde jag verkligen se mig själv i dessa barn och när vi firade påsk hemma i Axvall och samlade på oss flera hg godis.
 
Efter ett par timmar så åkte vi hem till Kadirs syster och familj och sedan bestämde vi oss för att besöka en faster till Kadir några kvarter därifrån och samtidigt lämna kvar Adem hos systern.
Vi var borta någon halvtimme och han hade precis vaknat och börjat fisa högt när vi kom tillbaka men det var lite konstigt att vara ifrån Adem så pass länge och så ‘långt’ ifrån.
Samtidigt känner jag mig 100% lugn att lämna honom hos Kadirs familj, jag vet att han blir väl omhändertagen av alla.
Längsta jag har varit ifrån honom tidigare är mellan duschen och tvrummet.
 
Vi besökte Kadirs mammas grav under dagen och det blev känslosamt men var väldigt fint att göra denna dag.
Under tiden jag och Kadir var där så satt kusinKadir i bilen med Adem så att vi fick en stund för oss själva där.
 
Den andra dagen åkte vi hem till mer släktingar sedan blev vi sittandes hemma hos Kadirs pappa ett bra tag.
Vi har fått lite problem med bilen nu när det är så varmt så Kadir fick fixa detta innan vi kunde rulla hemåt igen.
Eftersom det är mitt i värmen så var inte alla släktingar hemma denna bayram så dag 3 var vi inte ute alls utan vi besökte alla vi kunde under de två första dagarna.
 
Nu längtar jag tills det blir svalare för då slipper vi sova i tvrummet med ac:n på. Dessutom har jag flera besök framöver och nu senast fick jag reda på att en vän som jag har haft mycket äventyr i USA med kanske kommer hit.
Men vem det blir avslöjar jag när allt är bokat och klart. Jag håller tummarna!
 
Såhär stilig var Adem på första dagen av Bayram. Lite stor body men vad gör man inte för att vara lite stilig denna dag.
 
Såhär fin var han andra dagen. Denna body användes första gången denna dag och det var tur det för den sitter precis lagom nu, snart är den för liten redan.

 
Sen måste jag bjuda på denna bild. Adem och pappaKadir hade ett snack efter bayram och Adem verkar rätt nöjd efter allt firande.

2 kommentarer

  1. Så gulligt, de var nog en rolig snack stund de ser så glada ut:) Kul me besök! Kram

Kommentera