Adem växer och blir större!

Igår var vi på en vanlig rutinkontroll igen med Adem hos barndoktorn och eftersom vi har varit på det kommunala tidigare men är trötta på deras köer och känner att dom inte riktigt gör ordentlig genomkontroll så åkte vi den här gången till sjukhuset där Adem föddes.
Barnläkaren som kontrollerade honom precis efter hans födsel var ingen större hit.
Men däremot är barnläkaren som man vid kontroller som vi hade igår har, är mycket bättre så kände vi oss glada över gårdagens besök.
Eftersom det är privatsjukhus så betalar man en liten slant vid varje besök men det är ingen kö och det är raka puckar.
Adem har fått en liten röd rumpa så vi fick salva för det och luftar honom mycket för att inte stänga in rumpan i blöja hela dagarna, och nätterna.
Sedan fick han även droppar för gas i magen. Han har haft lite kolik och det gör ont i magen för honom om kvällarna så vi hoppas det ska hjälpa.
 
Men det bästa med dessa läkarbesök är ändå att kolla den spännande vikten och längden.
Man blir ju så glad varje gång.
Vikt nu: 5,5 kg
Längd nu: 58 cm
Enligt vikt och längdkurvan så ligger han +2 av den “normala kurvan”
Löjligt egentligen att det ska vara en “normal” vikt och längd och sedan ska alla jämnföras om dom är över eller under.
Och samtidigt väldigt bra så att man ser om det är problem med längd eller om vikten inte går uppåt som det ska.
Eller tvärtom, att det spånar iväg alldeles för snabbt.
 
Vi firade detta bra läkarbesök med shopping. Fast jag hade redan bestämt sedan tidigare att vi skulle in till Manavgat och köpa ett babygym till Adem. Han behöver något att leka med om dagarna för att leka med mig blir väldigt tråkigt i längden.
Och jag har märkt att han behöver något att fokusera på och sysselsätta sig med.
 
Vi valde mellan detta som vi tog och ett annat som var dubbla priset.
Den var också mycket mer färgglad, hade 5 st hängande figurer och säkert 7 saker på marken.
Men jag kom fram till att han har bara två händer så mer än 3 hängande figurer behövs inte, och Kadir sa (på skoj) att man kan lika gärna lägga en plastpåse på marken bredvid honom för det blir samma sak.
 
På den vi har nu är det ex. ett hjärta på marken som man kan trycka på så piper den.
Men Adem kan ju inte trycka på den, han är för liten för det så allt för mycket onödiga leksaker och dubbla priset på den andra…nej, vi nöjde oss med den billigare.
Och Adem är helnöjd. Han ligger och pratar för sig själv och fokuserar mycket på den orangea kossan längst upp och slår samtidigt på bollen och nallen bredvid.
 
 
Man blir så trött av att träna så att man tillslut somnar.

13 kommentarer

 1. Hoppas han blir bättre i "rumpan" gör inte bara samma misstag som mig, som la ner en smärre förmögenhet på dyra salvor och höll på att tvätta ihjäl mig på alla handdukar som kissades ner medans min dotter låg o luftade rumpan. Men inte blev det bättre, och t o m sköterskan på BVC sa bara lufta och smörj. Herregud, hon hade ju svamp! Blir ju lätt så då det är varmt och fuktigt. Skämdes ju då jag kom på det, mitt 3:e barn och jag jobbar ju själv inom vården 😉 Ioförsig med äldre, men behandlar svamp under bröst och magar gör jag ju dagligen.

 2. Det blev en händelserik dag för Adem. Inte så konstigt att han somnade, det är jobbigt att shoppa och sen skall man leka också. Han gjorde rätt som tog sig en liten tupplur.

 3. Hej. Jag ska åka ner till Alanya i Oktober, min pojkvän bor där. Jag tänkte bara höra lite om kontantkort där. Vill nämligen ha surf i mobilen. 🙂

  1. surf i mobilen får du lättast genom wifi vilket finns på de flesta hotell och restauranger. Har dom kod så är det bara att fråga efter den så får man. Kram!

 4. Hejsan!
  Jag hoppas verkligen du kan svara på detta. Jag har varit i Turkiet tre gånger nu och har verkligen förälskat mig i det. Jag har varit i Side precis och skulle verklige vilja jobba som dig som animation team på ett hotell, hur fick du jobbet? Åkte du ner och leta eller leta du hemifrån?

 5. Plutten, vad han växer. 🙂 Är babygym dyrt i Turkiet, här kostar de runt 400-600 svenska,

 6. Skönt att han växer bra lillen bättre ligger lite över än under kurvan. Fint gym han fått er goa gosse:)En liten fråga allt för vanlig anar jag, hur är vädret i början mitten i Oktober när man tän

 7. Skönt att han växer bra lillen bättre ligger lite över än under kurvan. Fint gym han fått er goa gosse:)En liten fråga allt för vanlig anar jag, hur är vädret i början mitten i Oktober när man tän

 8. Blev lite fel dä r haha. När man tänker på bad och sol i Side är det sent eller kan de funka bra? Är sugen på en vecka vid medelhavet någonstans och vill ha någorlunda värme:)Kram

Kommentera