Mormors födelsedag!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag för det är Adem´s mormors födelsedag.
Hurra, Hurra, HURRAAA!
 
Ja, idag är en speciell dag nämligen min mammas födelsedag. Hon skulle ha blivit 56 unga år idag.
Sen tonåren har jag skämtat och sagt att mamma varit 25 plus men sen blev jag 25 så då höjdes ribban till 35 plus.
 
Jag tycker inte att denna dag är jobbig just för att hon fyller år och jag då kanske borde ha varit med henne och firat hennes födelsedag för det har jag tyvärr inte gjort de senaste…5 åren tyvärr.
Men den jobbiga tiden för mig blir nu veckorna efteråt. I 4 år har jag varit hemma runt februari månad.
Och i 4 år har min mamma kommit varje gång i mitten av September och besökt mig här i Turkiet.
Den där känslan när hon ringer och säger att nu är det bokat, nu kommer vi.
Eller känslan när jag vet att dom sitter på planet ner, när mamma ringer från transferbussen, när den stora dagen är här och jag står i butiken och träffar mamma efter en hel vår och sommar utan att ha sets.
Vi talades vid nästan varje dag i telefonen men ett samtal är ju ingenting emot att se varandra på riktigt.
Och varje år firar vi mamma här i Turkiet. Antingen överraskar jag med en drink på restaurang eller så överraskar personalen på restaurangen oss eftersom “mamma fyller år”
Varje gång har jag skrivit om detta i min blogg och i veckan ska jag sätta mig och läsa igenom det.
 
När Kadir kommer hem ikväll ska jag göra våfflor till oss för att ha det som födelsedags firande för mamma.
Idag har Adem och jag sjungit för mamma flera gånger (okej, jag sjöng) och sedan har vi varit hemma hos Adems nya lilla kusin och hälsat på.
 
Hoppas att ni har haft en bra dag!
 
Så här fin var Adem idag på mormors födelsedag <3

4 kommentarer

 1. Wow vilken fin kille ni har.. Jätte söt !!

  Jag beundrar hur STARK du är. Varje gång jag läser ett i lägg om din mamma så hugger det i mitt hjärta. Jag har väldigt nära kontakt med min mamma och kan inte tänka mig ett liv utan henne.
  Du är sjukt stark!

  1. Tack!…tror jag. Det är så svårt det där när folk säger att man är stark för jag förstår inte riktigt hur man annars ska vara. Det finns två saker att välja mellan, att själv lämna jorden eller att fortsätta att leva. Och eftersom jag har världens finaste man och lilla familj, plus så mycket annat så är det första inget alternativ och har aldrig varit. Jag kan bli förbannad på hur orättvis att detta hände världens finaste och snällaste person. Men det hjälper inte att få henne tillbaka. Det som driver mig till glädje och lycka är det som sker i mitt liv som är positivt och att mamma vill se mig och min syster glada och lyckliga.Oj, nu babblar jag på här. Men det finns så mycket att säga och så mycket jag tänker när folk säger att man är stark.
   Det är inte så svårt som det verkar om man verkligen vill och förstår varför man faktiskt kan och ska vara stark och glad.

   Kram!!

 2. Ja sånt är jätte jobbig att inte kunna göra tradition saker man tyckt om, och de at t inte kunna ringa. Jag ringde ofta och fråga om mat hur man gör si och så. Men de fotot på Adem var ju underbart han måste ju upp på de för mormor eller vad tror du:) Hur som helst är han ju för gullig er pojk:)Kram

  1. Jag ringde min mamma första vintern här i Turkiet och frågade hur man kokar potatis…nu lär jag mig på egen hand och det går rätt så bra faktiskt.Men jag kommer alltid sakna mammas mat såklart 🙂

Kommentera