Adem 3 månader!

Hejsan alla!
Nu kommer en uppdatering här. Först om Adem.
Han är idag 3 månader men det känns som om han är så mycket äldre.
Vi var hos husdoktorn idag för att göra hans månadskontroll och allting såg bra ut.
Förra månadens sprutor som vi tog, vaccinationerna, verkar ha tagit bra och han blev inte dålig av dom vilket känns väldigt skönt.
Han är nu 59 cm lång (vilket betyder att dom måste ha mätt fel förra gången) och väger 6,5 kg.
Han har börjat använda storlek 68 nu men har fortfarande också 62.
Jag tror att han nu kommer stanna ett tag på den här storleken för storlek 74 känns och ser så himla stor ut.
Och samtidigt så har han vuxit ur de andra storlekarna snabbare än jag hunnit blinka så jag kan ha fel.
 
När Mathilda var här, vilket jag ska berätta och visa mer om i ett annat inlägg, så såg jag Adem mer “utifrån” och det var väldigt kul för man kunde se hur han har vuxit och hur han tar för sig som människa.
Han är sin egen lilla person med egen personlighet och det missar man kanske lätt när man har honom nästan alla timmar på dygnet.
Han har fått en bra kvällsrutin nu. Vid 20-tiden får han en ny blöja på sig och en pyjamas.
Sedan försöker vi varva ner, kanske se på tv eller bara myser.
Han ammas och sedan somnar han vid 21-tiden om jag har tur.
När Mathilda var här så vaknade han vid 7-8-tiden på morgonen men somnade snabbt om efter att han har ätit och vaknade någon gång mellan 9.30-10.30. Väldigt skönt för oss alla här hemma.
Han sover nu någon gång vid 14-tiden och lite längre vid 16-tiden.
 
Han har börjat få riktigt starka muskler i ryggen, armarna och benen nu också.
Så han gillar att sitta men kan inte sitta själv ännu utan behöver stöd bakom sig.
Sedan gillar han att stå upp, med hjälp såklart. Men det är nog hans favoritgrej just nu, att stå upp och känna sig som en stor kille.
Stå och hålla i soffbordet är något vi tränar på varje dag och han försöker ta små steg. Vänsterbenet går lättare att förflytta än högerbenet.
Men om 6 månader så är han nog igång med dom små stegen och behöver bara lite hjälp ett tag till.
 
Alla som träffar Adem tycker att han ser mycket större ut på bilderna än vad han är i verkligheten.
Men han är våran stora kille.
 
Ååååhh….prooosit!

12 kommentarer

 1. Han är en riktig liten praktkille. Var så mysigt att få gosa lite med honom när vi träffades. Vi kommer ner två veckor i juni men det vet inte Sören om för det är en resa han skall få i 80årspresent av mej. Har börjat att förbereda hans födelsedag, som vi skall fira med stor fest 26/10. Har även bokat två veckor i okt, som du ser så har vi svårt att hålla oss från Side. Många kramar till er och gullplutten.

  1. Det låter toppen tycker jag och jag ser fram emot att ses då. Tänk, då går kanske den här lilla plutten 🙂 Vart blir festen och kommer alla barn och barnbarn med?Vet du…snart ses vi igen!! Kram och hälsa Sören.

 2. Det syns att han växer och blir större, på den övre bilden ser jag på ögonen och blicken att han är större, han är mer med…njut av tiden och bara insup honom….det går så gräsligt fort…
  Kram på dig och hälsa grabbarna!

 3. Vi har en festlokal i vår förening som vi hyrt. Räknar med 25-30personer. Alla barn och barnbarn kommer så det blir roligt att alla träffas. Ann-Louise slutar tidigt på fredagar så hon kommer och hjälper mej på eftermiddagen.Sören vet inte att Anna och flickorna kommer så det blir en glad överraskning, tyvärr kan inte Kristian få ledigt, men så är det näe man jobbar inom serviceyrken. Mat och dryck blir det så nu gäller det att ta fram sina bästa matlagningstakter. Berättar senare om hur festen blev. Kram kram.

 4. Hej!
  Följer din blogg troget sen jag hittade den och blir så glad varje gång man får se hur Adem vuxit! 🙂
  Jag och min man fick själva en son för 2 mån sen och vi ska snart ner till Turkiet och träffa hans familj och släkt varpå jag och lillen kommer stanna lite längre, mellan 1-3 månader. Jag tänkte om jag kunde få fråga dig om du vet vad för vaccin som de små får i Turkiet, då jag eventuellt kommer behöva ta en eller fler omgångar när vi är där nere. Vill ju gärna att han ska få sina vaccinationer samtidigt som man vill stanna så länge det går. Hade varit så himla bra om det var samma program som de har här i Sverige.
  Som sagt, skulle bli jätteglad om du kan dela med dig av det du vet annars får jag helt enkelt leta vidare 🙂
  Hoppas du och familjen har det fint!

 5. Vi har påbörjat vaccinationer lite tidigare nu, som du nämnde. Bl.a. Den mot tuberkulos som är valfri här i Sverige nu för tiden iaf. Ska försöka få med mig vaccinationskort eller liknande från Sverige så man kan stämma av med sjukvården i Turkiet. Tack för tipsen!
  Vi ska till Adana. Åker troligtvis om några veckor 🙂 aldrig varit i adana tidigare. Ska bli spännande och lite läskigt att resa med liten!

Kommentera