Vi finns kvar här!

Förra veckan var farmor och Kalle här i Turkiet på semester och även hemma hos oss och hälsade på.
Det är extra kul att visa upp sitt hem för sin egna familj och ännu roligare när dom gillar det.
Jag hämtade dom på deras hotell och sedan fikade vi hemma hos oss, tog lite bilder, pratade om lägenheten och mycket annat.
Tiden sprang så snabbt iväg och jag önskar att det fanns mer tid.
Eller att alla mina nära och kära bodde i Turkiet och var nära till hands och redo för fika alla dagar i veckan.
Men jag är glad att jag har kunnat visa upp hur vi bor och lever.
Och Adem var jätteglad i farmor och Kalle. Nästa gång ses vi hemma i Sverige istället.
 
Sedan har vi haft besök av Jessica också. Jessica som jobbade i butiken åren innan mig.
Hon har kommit ner på semester varje år så då har vi kunnat träffas.
Och sedan är det så bra med internet numera för man har nästan mer kontakt och har “koll på varandra” och allt roligt som händer i ens liv tack vare det.
Adem var dock inte alls lika glad som han brukade vara just denna dag när Jessica hälsade på.
Till en början var han det men sedan var det något som inte var riktigt bra.
Precis innan jag skulle köra in Jessica till Side igen så kom antagligen förklaringen. En av dom iaf.
En riktigt rap och mer än så kom upp när Jessica höll i honom. Som tur var så hade hon en snuttefilt på sig för jag visste redan innan vad som skulle kunna hända.
Och det är tråkigt om kläderna hade blivit förstörda.
Nåja, han var glad i början iaf och man kan ju inte alltid visa sin bästa sida, vara nöjd och glad.
 
Nu är säsongen snart över.
Jag har bara i nuläget ett till speciellt besök kvar sedan blir det tomt på den fronten.
Det har varit mycket de här senaste månaderna.
Jag tycker det är underbart att träffa vänner som man ser allt för sällan, visa upp hur vi bor, prata om livet och senaste året.
Men många kom på samma gång och vissa hann jag inte ens att träffa vilket var synd.
Nåja, vi är kvar och kommer vara kvar för vad jag vet i all framtid här omkring Side.
 

7 kommentarer

 1. Hej!
  Jag tycker det är intressant när du ibland berättar om ex bayram (stavades det så?) och om moskébesöket och sånt 🙂
  Jag har några frågor kring det, du behöver inte svara om du inte tycker det är okej.
  Men jag undra: vad är det man firar vid bayram? Kan man jämföra bayram med någon svensk högtid, isåfall vilken?
  Och angående att besöka en moské, vi var vid den bredvid marknadsplatsen i Side. Men jag trodde inte det var okej för mig som kvinna att gå in i den, men det får jag då alltså göra, men med vissa förbehåll.
  Ska jag då ha kläder som täcker mina knän och mina axlar? Eller hela benen och hela armarna?
  Får inte nånting av mitt hår synas, ska allt hår vara under tyg?

  Om vi ska gå in i en moské, ska vi då också tvätta oss före? Jag såg att männen tvättade sig ordentligt där utanför.

  Som sagt, du behöver inte alls svara på detta om du inte vill. Jag tycker det är intressant att lära sig mer om det man inte kan.

  Kramar till er!

 2. Det blev ju så galet när vi var i Side. kom inte fram på din telefon så något besök hemma hos er blev ju inte av. Men som du vet så är vi tillbaka nästa år och då var det väl sjutton också om vi inte skulle kunna komma på besök. Ser på bilderna att Adem växer så det knakar, mest troligt så går han väl nästa gång vi ses. Ge honom massor med kramar från mej. Kram även till dej och Kadir från oss som fryser hemma i Sverige.

  1. Ja det blev så dumt och min telefon krånglar fortfarande så nu ska jag köpa en ny, vilken dag som helst nu.Men nästa år så laddar vi! Tänk, då kanske Adem går 🙂
   Nu har han "stannat" lite i växten och vi har lyckats ha kläderna ett bra tag nu innan han växer ur dom. Det är lite roligare faktiskt. Även om det är kul att han växer såklart haha.

   Kram från oss alla!

 3. Hejsan.
  Jag har följt din blogg sen i somras någon gång. Kommenterar dock inte så ofta. Men undrar om du vet hur det fungerar med att gifta sig i turkiet med en turk? vet att jag måste ha paper som översätts och stämplas. men sen sa någon något om blodrov?? hittar inte dessa uppgifter. Vi ska gifta oss i ermenek som ligger ca 2-3 h med bild från alanya.
  Grattis till lillkillen och lyckan du funnit med kärleken din.
  Mvh Lillemor

  1. Hej!Ja precis, man tar blodprov på sjukhuset. Kommunala sjukhuset där ni är går jättebra. Det är pga att om man ska skaffa barn i framtiden. När vi gjorde det så var jag i 6e månaden och hon i kassan sa att vi måste inte göra det nu utan kan ta det senare någon gång. Jag vet inte om det är för att jag var gravid men men. Det är ett vanligt blodprov iaf som går jättesnabbt att ta. Alla turkarna gör det så det gör dom nog där ni ska vara med.
   Lycka till och stort grattis!!

Kommentera