Jeans och värme!

Igår invigde både jag och Adem jeans.
Adem hade på sig Alfons Åberg jeans som han har fått. Och jag invigde ett par jeans som jag fick av Kadir vid nyår.
Det är första gången jag har jeans på sig sen graviditeten och det har varit underbart skönt med mjukisbyxor och tights.
Men jeans är snyggare när man ska iväg någon stans tycker jag.
Jag hade inga problem att få på sig jeansen men problemet är väl storleken. Dessa satt perfekt och var storlek 27. De flesta av mina andra jeans är en storlek mindre och har suttit perfekt innan jag fick barn.
Lägger man ihop 1+1 så undrar jag om jag kommer få kasta ett par jeans kanske som har blivit för små.
Då blir det till att köpa nya jeans helt enkelt.
 
Dagens jeansrumpa
 
Efter lunch åkte Adem och jag in till Side och var vid butiken en lång stund.
Vi pratade med Maria, sen kom Pernilla och började jobba, Kadir jobbade och varvade mellan att busa med Adem och sälja till tyskarna.
Efter någon timme eller två, jag minns inte hur länge vi var där, så blev Adem trött och ville hem.
 
Idag var Kadir inne i Manavgat och köpte en ny soba som vi ska installera här hemma i veckan. En braskamin som ska hålla oss varma i vinter.
Många undrar om det här med väder och värmen men framför allt, behöver vi verkligen elda i brasa i Turkiet?
Ja, det behöver man även här vid medelhavet och brasa är det bästa.
Husen och lägenheterna är inte isolerade, oftast, vilket betyder att ju kallare det blir utomhus ju kallare blir det inomhus.
Tänk er i Sverige när det är 25 minus ute och man bara längtar tills att man kommer in och ska värma sig.
Nu har vi knappt minusgrader men vi har inte heller ett varmt hem att komma in till.
Idag har vi ca 23-24 grader i lägenheten. Det är perfekt men det är också varmt ute idag.
När värmen sjunker ute så sjunker även värmen inomhus.
Är det dessutom inte sol utomhus på ett par dagar…ja då blir det riktigt kallt inomhus.
 
Nu ska vi bara möblera om i vardagsrummet och ställa soban på plats sedan kan kylan komma.
Fast egentligen önskar jag att det inte blir kallare än såhär.
 
Våran nya soba ställs på plats i veckan.

2 kommentarer

  1. Hej!
    jag tänkte bara kolla, hade tänkt åka ner till side i april(var där i september) men då var jag där med min bästa vän men nu kommer det nog bli så att jag åker själv. Hur säkert är det för en 22 åring blond tjej att åka ner ensam till turkiet?

  2. Hej! Vill bara passa på att ställa en väderrelaterad fråga. Har varit i Turkiet många ggr sommartid. Nu ska vi för första gången åka ner så här sent på året, åker på fredag, 25/10 (till Alanya). Jag undrar lite vad man ska ha med sig i klädväg. Hur är temperaturen på kvällarna? Klarar man sig med en tunn kofta/tröja när man är ute på kvällen? När man äter middag ute? Har de filtar på restaurangerna/uteserveringarna som vi har här hemma i Sverige? Vill inte behöva frysa men inte heller packa med för mkt/fel saker. Hoppas du kan ta dig tid att svara på mina frågor. Har lite packångest över detta. Mvh Linda

Kommentera