20 Facts!

På instagram så har det cirkulerat mycket “utmaningar” och den senaste tiden har det varit “20 fakta” om allt från en själv, sina barn, sitt utseende och jaa..allt möjligt som du kan göra 20 fakta om.
 
Så här är 20 fakta om mig.
1. Jag har redan nu börjat få åldersnoja trots att det är ett halvår kvar.
2. Jag har ätit hare 2 gånger. Det var jättegott tills dess att jag fick veta vad det var. 
3. Jag är livrädd för döden och tänker ofta på det.
4. Varje gång jag drömmer så är mamma alltid med i mina drömmar numera.
5. Jag har nog aldrig känt mig så ensam som jag har gjort det senaste halvåret. 
6. Jag tackar Gud varje dag för något som har hänt eller något som finns i mitt liv.
7. Jag är blyg och vill inte vara den som syns eller hörs mest. 
8. Jag kan irritera mig på folk som inte kommer i tid eller ställer in med kort varsel. Men jag själv är väldigt dålig på att komma i tid. 
9. Jag har extremt bra minne och kan återberätta saker i detalj som jag har varit med om flera år tidigare. 
10. Däremot har mitt minne för “nutid” blivit skitdåligt. Jag har också väldigt dåligt för att känna igen människor som jag tidigare har träffat, namn och siffror.
11. Jag kände på mig redan i v8 att vi skulle få en pojke. Det var först i v28 vi fick reda på det dock.
12. Saker har flyttat på sig i våran lägenhet som inte går att förklara. Om inte Adem, då 2 månader, gjorde det…
13. Jag kan förlåta väldigt snabbt och lite för lätt. Men utan en förklaring eller förlåt så är jag väldigt långsynt. 
14. Jag stalkade typ en tjej på lunarstorm när jag var 14 år. 
15. Jag såg inte en enda kändis när jag bodde i USA i 1 år. Några veckor efter att jag åkt hem så såg min vän Mathilda, Angelina Jolin och inspelningarna av bästa filmen Salt. 
16. Hos oss så äter vi alla våra måltider på golvet. Och tar av oss skorna innan vi går in i lägenheten.
17. Nu i efterhand kan jag tycka att det är lite roligt hur lite fakta jag hade om kejsarsnitt och själva operationen. Men jag var inställd på att vara nersövd och inte “vara med” så det blev nog en chock för mig trots att jag valde kejsarsnitt själv. Men jag är jättenöjd över valet trots att jag svor alla svenska svordomar jag kan under hela ingreppet. 
18. Inser nu att jag hade gärna velat ha en film från händelsen i punkt 17. Hahaha 
19. Får vi besök hemma så städar jag innan extremt mycket och på lite onödiga platser. Kommer man hem till oss utan förvarning däremot så ser det ut som ett mindre kaos. 
20. Hade en graviditet inte inneburit ett barn och det ansvar som tillkommer så hade jag mer än gärna varit gravid nu. Men all fokus ligger på Adem ett tag framåt.
 
 

14 kommentarer

 1. Hej! Jag har lite frågor om visum och jag hoppas du kan svara! Vore såååä tacksam:)

 2. Jag kom till turkiet i slutet på juni i år. Jag va där 90 dagar utan att lämna turkiet. Efter 90 dagar var jag i manavgat o fixade visum o blå boken för 3 månader till. Så jag fick visum till o med 26e December. Men jag åkte hem till Sverige 8 oktober. Sedan åkte jag tillbaks till Turkiet 4 dec och kom hem igen 13 december. Alltså var jag hemma i sverige ca 2 månader utan perioden som jag hade visum i turkiet. Jag har hört att de dagarna då "sparas" så att datumet som står i blå boken inte längre gäller då.. alltså att jag skulle ha nästan 2mån mer än det som står i boken nu? är det sant? Jag undrar nämligen OM jag kan åka till turkiet över nyår? Och vad säger jag till passkontrollen då det står i min bok att att visumet bara gällde till 26e dec?

 3. Men kan man förlänga blå boken på flygplatsen hos polisen där (före man går igenom passkontrollen) ? eller måste alltså man va i sverige 180 dagar även om man redan skaffat blå boken en gång? och när började de 180 dagarna räknas?

 4. Men kan man förlänga blå boken på flygplatsen hos polisen där (före man går igenom passkontrollen) ? eller måste alltså man va i sverige 180 dagar även om man redan skaffat blå boken en gång? och när började de 180 dagarna räknas?

  1. Nej det måste du göra på samma sätt som du gjorde förra gången. Du kan göra det på ambassaden i Stockholm också men det tar extremt lång tid och än längre nu vid jul. 180 dagar börjar räknas sen senaste gången du åkte in i turkiet tror jag eftersom dom går efter senaste stämpeln i passet.

 5. Okej, men så man får va utan visum 90dagar nu då efter min senaste stämpel (4 december) ? eller när började mina 180 dagar räknas från början liksom?

  1. Jag tror dina 180 dagar räknas från den 4 december då det är senast du besökte Turkiet och din senaste stämpel i passet. För när du sedan måste göra visum, eller besöker landet så letar dom upp din senaste stämptel i passet. Så 4 December och 180 dagar framåt, sen kan du besöka Turkiet igen. Om du inte åker imorgon och gör visum direkt när du har kommit fram alternativt den 26 december.Men jag antar att du är i Sverige och firar jul som alla andra. Nästa gång, om du vet att du kommer åka till Turkiet fram och tillbaka under 1 år så välj visum för 1 år. Det är mycket billigare och lättare för dig i längden. Jag tror det kommer kosta ca 200 lira för dig eftersom du nu redan har den blå boken.

 6. Okej! Så de räknar alltså 180 dagar från 4december vilke betydet att 180 dagar från 4dec kommer jag ha en ny 180 dagars period och kan då åka in igen med 90 fria dagar? 🙂 det blir ju då ca 4juni nästa år stämmer det? De räknar alltså inte att man måste va i sverige 180 dagar frän att man LÄMNA alltså stämpeln när man åker ut.. du e säker på att man ska räkna från senast man åkte in i turkiet o sen 180 dagar frän det till man får en ny 180 dagars period med 90nya dagar? Så snällt av dig att du tar tid o svara btw 🙂 synd att de med visum e så krångligt numera :/ God jul på dig!:)

  1. Jag blev lite fundersam nu och jag är inte riktigt säker på vad som stämmer. Men när de kollar ditt pass så letar de upp den senaste gången du besökte Turkiet och utgår från det tror jag. Så det borde vara 4 december och sedan 180 dagar framåt. Men det bästa är kanske att kolla upp detta på ex turkiska ambasaden i Stockholm eller något sådant.Kram!

 7. Åh, vad roligt att din kompis fick chansen att se Angelina och inspelningen av Salt! 🙂 Det hade jag gärna också velat! 😉
  Håller med dig om att den filmen är jätte bra! De har ju annonserat att en andra film ska komma men jag har inte hittat något mer om när de ska börja filma eller när den kan tänkas komma ut tyvärr. Men jag hoppas verkligen på att den blir av för den var verkligen bra!

Kommentera