Julafton 2013

På julafton så skulle jag och Adem åka in tidigt till Side och hälsa på Kadir som jobbar vid butiken. Men storasyster hörde av sig och ville Skypea och det säger jag absolut inte nej till så vi blev kvar någon timme eller så.
Åh vad härligt det är att man kan “träffas” trots att det bara är vid en dataskärm.
Och Adem är verkligen med i våra samtal nu. Eller för det mesta iaf.
 
 
Tillslut åkte vi ner till butiken och hade det riktigt mysigt där. Kadir kom ifrån en stund och vi gick ner till havet, kände på vattnet och bara njöt av varandras sällskap. Adem kommer springa runt i havet till sommaren och det är helt fantastiskt. Och svettigt. Jag kommer få springa, det märker jag ju redan nu…
Vi stannade en bra stund innan Adem och jag åkte hem och gjorde i ordning julmiddagen.
Det blev kycklingkorv, potatisgratäng och en turkisk maträtt som heter pirasa.
Jag har ätit det flera gånger men så gjorde Kadir detta för några veckor sedan och fick verkligen fram smaken som jag har missat tidigare. Så nu är jag helt fast och förälskad.
Den innehåller bland annat ris, morot och purjolök.
Sedan drack vi julmust till det men Kadir var inte särskilt förtjust i det om jag ska vara ärlig,
 

 
Vi hade en bra julafton även om vi inte direkt firade.
Men Adem fick en julklapp, en tröja som jag köpte på H&M i Antalya när vi var där. När han blir större så kommer han få en leksak på julafton men i år var detta perfekt.
Jag älskar de svenska kedjorna deras kläder till barn.
 
Adem i sin nya julklapp dagen efter julafton när vi skulle åka hem till svärfar/pappa/farfar och hälsa på.
Ännu en gång så händer det något då och den här gången, igen, vart det jordbävning i Side 120 km ner i marken. 4,5 på skalan. Inget vi kände av dock.
 
Julaftonskväll med massa bus.

4 kommentarer

 1. God jul i efterskott. Men vad underbart det ser ut att gå ner till havet på julafton. Saknar Side,det är verkligen fint där.Åker igen till sommaren..Saknar inte du att fira jul på "rriktigt"När kommer du att besöka sverige nästa gång? Jättefin pojke du har.
  Kram Ann-Sofie

 2. Ja det måste va härligt med en dataträff me syrran lite då och då! Ja visst är de svenska kedjorna bra på barnkläder. Jag handla de mesta på Lindex när mina var små. Men priserna på Hm där nere är väl ungefär som här de håller väl samma pris i sin kedja var än Hm ligger typ som Mc donalds om jag har rätt för mig? Firar man nyår där nere i Turkiet som här typ eller de är större här? Ha det fint. Kram

  1. Jag köpte en tröja på hm nu för några veckor sedan och priset i Sverige är 99 kr. Här var det 25 lira om jag inte minns fel och med kursen och allt så blev det 85 kr tror jag. Så ungefär samma som i Sverige är det iaf.
   Nyår firas här. Mycket skyltning med jultomtar, granar, glitter och fyrverkerier är det. Vilket är lite komiskt för vi tar ju kanske bort gran och tomten redan innan nyår.

   Kram!!

Kommentera