Ett bra avslut på 2013

Vi hade en bra nyårsafton tycker jag. Vid middagstid så åkte Adem och jag in till Side för en lunch med Carina och Hans, Kerstin och Jerker som är nere nu på semester en vecka.
Detur har resor hit under vintern nämligen och det är perfekt att komma iväg tråkvädret i Sverige för att få iaf lite bättre väder här.
En riktigt trevlig lunch i solen hade vi, åt god mat och Adem var med och hade det bra tror jag. Han somnade gott i vagnen en stund också.
Eftersom jag visste att detta gäng skulle ner så hade jag lyckats göra en beställning med dom från Sverige. Bland annat grillkrydda från santa maria som jag har blivit beroende av.
Men dom överraskade med lite extra bland annat marsipangrisar och pepparkakor.
 
 

 

 
Efter några timmar där så åkte Adem och jag hem och började förbereda för kvällen. Egentligen skulle vi vara själva men så sa Kadir att hans syster och familj kommer efter middag så det fick bli till att städa lite extra.
Vi använder oss av gas till våran spis och den tog slut för någon dag sedan. Då har vi en liten, extra att ha när den stora tuben tar slut. Kadir skulle köpa ny nu efter nyår men så när Adem och jag var hemma så knackade det på hemma hos oss och dom kom med en ny tub.
Jag släppte in mannen och han installerade den. När han skulle gå så undrade han hur jag ville betala….Hm…jaha.
Jag trodde Kadir hade gjort det så mannen ringde sin chef medans jag ringde Kadir.
Som inte alls hade beställt någon gastub. Haha.
Antagligen var det någon annan i huset som hade det så mannen fick koppla loss, ställa in våran tomma igen och bad om ursäkt och åkte där ifrån.
När man är nykund hos dom så får man tydligen en present i form av porslin. Detta glömde mannen här samt sin räknemaskin.
Så när Kadir kom hem så åkte han dit, köpte en ny gastub och lämnade tillbaka räknemaskinen.
Porslinet som var två tallrikar och en skål fick vi behålla. Eftersom vi nu blev nykunder hos dom.
Haha smart!
 
Vi åt fisk till middag som var riktigt god och sedan kom Ayse, Faruk, Ilayda, Ayfer och lilla Emine och stannade till 22-tiden.
Det blev tvtittande och mycket frukt, nötter, kakor, te drickande och prat till det.
Adem underhöll hela kvällen och fick oss alla att skratta hysteriskt flera gånger. Vilket gjorde han bara mer glad och sprallig.
 
Han somnade en timme innan 12 slaget och sov igenom alla raketer. Nu var det inte mycket i området där vi bor just. Mer män som skjuter av skott rakt upp i luften med sina pistoler eller gevär.
Däremot från våran balkong kunde man se hela Side, Kumköy och Everenseki´s raketer och det var jättefint.
I slutet kom jag på att jag kunde filma det med min telefon så vi får se om jag lägger upp den videon på bloggen sen. Från köksbalkongen såg vi Manavgats raketer också.
 
 
En riktigt trevlig nyårsafton från morgon till natt.
Adem sov sedan till klockan 10 dagen efter…han vaknar under natten och morgonen och äter men somnade om direkt igen.

2 kommentarer

  1. De lät ju trevligt. Alltid kul att få lite gott och fint från Sverige kan jag tänka mig:)

Kommentera