Adem 6 månader!

Idag är det den 3:e Januari och Adem blir hela 6 månader. Jag kan inte förstå att det var 6 månader sedan han tittade ut. Hela den dagen var ju…en upplevelse så att säga.
Ni som törs kan läsa förlossningsberättelsen HÄR
 
Först ska jag skriva om den senaste månaden med Adem. Hans joller har verkligen kommit igång och nu även när bland folk. Men det tar ett tag. Han är först tyst, tittar och lyssnar men tillslut slappnar han av och verkligen kommer igång med “pratandet”
Denna månaden har han även upptäckt två nya favoritlåtar som jag sjunger för honom.
Den ena är “I ett hus i skogen slut” och den andra är “Jag är en liten underlat”
När han är ledsen och gråter så kan jag sjunga dessa för han och han blir tyst med en gång och lyssnar.
När vi åkte hem från Side i bilen på nyårsafton efter lunchen så sjöng Adem i baksätet.
Ja, det är hans nya sak. Att sjunga. Eller det är vad jag tror att han gör iaf. Så vi sjunger ihop vilket är jättemysigt.
 
Denna månaden har Adem fått prova på puré. Han helammas fortfarande men han får dagligen puré som vi gör själva. Oftast använder vi potatis, morot, lite purjolök, spenat och annat nyttigt. Hellre att göra egen än att köpa på burk med tillsatser, socker, salt och jag vet inte vad dom har i.
Vi har även i en skvätt olja då bebisar kan bli väldigt hårda i magen av fast föda i början innan magen vänjer sig.
När han har blivit forstoppad ett tag så har vi fått tipset att ge en tesked matolja 1 timme efter amning.
Sedan tar det 2-3 timmar innan det sätter fart i böljan och det funkar varje gång.
Adem älskar puré men i lagom dos. Något annat han älskar är vatten och framför allt i sin vattenflaska som han håller hårt i.

 
En annan väldigt stor sak som hände denna månaden var på juldagen. Då satt Adem utan stöd för första gången utan att tippa åt sidan. Nu sitter han dagligen på golvet och det gillar han.
Men bäst av allt är nog att gå. Det har han gjort länge fast att vi håller i hans armar/händer såklart.
Jag kan ha fel men jag tror han kommer gå innan hans 1 års dag eftersom han redan har fått in stegen och det enda han behöver nu för att gå är att bli starkare i ryggen och benen för att hålla upp kroppen.
Krypa däremot…det är ingen favorit och verkar inte bli heller.
Det sa jag däremot om att ligga på rygg och vända på sig också men plötsligt händer det.
 
 

En annan sak som händer just i detta nu är att Adems första tand har börjat titta upp. I 3 månader så har jag märkt av på hans gråt, händerna i munnen och enormt dreglande att det är på gång.
Men nu känner vi spetsen på den och jag gissar på att det kommer sticka upp ett och snart två riskorn i munnen på honom.
Denna månaden kommer vi även ta en resa till Ankara för att göra Adems första pass på svenska ambassaden.
Det blir kul.
Kilo och längd på Adem vet jag inte exakt just nu men det uppdateras nästa gång vi besöker doktorn för hälsokontroll.
 
Tänk att 6 månader redan har gått. Från det att det var en varm dag i Juli, jag var skitnervös, glad och grät på samma gång. Ett planerat kejsarsnitt, en lång väntan, ensam utan Kadir och plötsligt var han här.
Namnet Adem spikades några timmar innan snittet men vi hade känt av det ett par veckor och velat lite fram och tillbaka. Nu är våran pojk inget annat än Adem och jag är glad över att vi valde det.
Första tiden var jobbig. Jag kom inte upp ur sängen själv pga snittet, vi var livrädda för att göra fel med Adem, jag kollade så fort han sov om han andades. Både jag och Kadir grät några gånger de första dagarna.
Adem hade kolik och jag stod vid fläkten i köket säkert 2 timmar varje kväll med honom medans Kadir var på jobbet.
Att Kadir jobbar 13 timmar om dagen, 7 dagar i veckan var jag inställd på och det var aldrig jobbigt att han jobbade. Men det var jobbigt att inte ha någon som tog över när Adem var ledsen. Ibland behövs det bara en annan famn, en annan lukt och en annan röst, än idag är det så och det är inget fel med det.
Men därför är jag så tacksam för alla som har och fortfarande vill komma och hälsa på och även busa och gosa med Adem. Det betyder mer än bara skoj och mys.
Han har gått från en liten, nyfödd bebis som knappt öppnade ögonen de första timmarna. Till en stor kille med stora ögon och ännu större hjärta. Han är nästan alltid glad och vet hur han kan få andra att skratta.
Han är komisk helt enkelt.
Det är självklart att han gråter och är gnällig. Varje dag, flera gånger om dagen.
Men han är väldigt duktig när han verkligen behöver vara glad. När man är ute ex. då är det extra jobbigt om han gråter tycker jag. Men det är oftast då han är glad, tyst eller bara intresserad och upptagen med att se sig omkring.
 
Vi har fått en otroligt snäll kille. En glad, snäll kille som är en perfekt blandning av mig och Kadir.
Här är ett axplock av alla bilder på Adem från första till senaste bilden på honom.
Adem idag, 6 månader.

Ögonfärgen gick från djup, djup blå till i dagsläget gröna. Och jag tror det stannar där. Han har världens finaste ögon.

18 kommentarer

 1. Vad fin han är Louise! Stora killen!

  Hoppas på att få ihop pengar så vi kan ta oss till Turkiet något. Tyvärr så är det föräldraledigt här augusti ut (jag börjar jobba på tisdag) och då är det lite tight med pengar.. men sen hoppas jag vi kan komma och då hoppas jag att jag får träffa Adem.

 2. Maşallah! Han är verkligen hur söt som helst, kommer säkert att bli en riktig charmör då han blir större! Eller egentligen är han ju det redan. 🙂 Kan inte tro att han redan blir så gammal, jag tycker ju det var alldeles nyss som jag läste om hur han kom till världen! Tiden går fort! 🙂

  1. Haha han är nog redan det. Han charmar alla flickor i alla åldrar. Tiden går så sjukt snabbt och snart flyttar han väl hemifrån.Jag tänkte på en sak…frågan om barnvagn…är det aktuellt för ett sådan inköp snart kanske? Eller jag kanske tom har missat något i din blogg men det var inget jag kunde se iaf när jag läste igenom bloggen lite 😉
   Kram!!

 3. Hej Louise!
  Jag har läst din blogg sedan 2010 då jag hittade den när vi skulle till side! 🙂 Nu ska vi tillbaka i april, äntligen!
  Min syster fyller år medans vi kommer vara där och jag är sugen på att ge henne ögonfransförlängning 🙂 Har spa på hotellet men de gör endast enklare massage och så.

  Vet du om det finns nån bra salong, spa eller så som gör ögonfransförlängning eller ett spa som har "lite mer" utbud än bara naglar/massage ?
  Tack för en rolig o intressant blogg!
  Och så klart grattis till Adem 🙂
  Med vänlig hälsning, Hanna

  1. Hej!Jag skulle rekommendera att göra ögonfransförläning i Sverige istället då resultatet och hållbarheten inte är lika bra som i Sverige. Men det är ju billigare här däremot.
   Du ska inte ge manikyr,pedikyr och klippning i present istället? Jag tror att det blir längre hållbarhet på det, till samma pris, än frontförlängning nämligen.

   Kram!!

 4. Hej och Grattis till Adem på 6 månaders dagen, han är så söt och han ser så stor ut. Vad kul att han har gröna ögon, det tycker jag är så fint (Erling och Emma har gröna ögon). Tack också för det fina kortet vi fick till jobbet. Ha nu ett bra 2014.
  Kram från Kerstin

  1. Hej och tack säger Adem. Gröna ögon är jättefint och här nere lite speciellt då dom flesta har bruna ögon. Vad kul att kortet kom fram, hälsa alla! Kram från oss

 5. Så fin kille! Jättekul att följa erat liv i Side 🙂
  Ta absolut inte illa upp nu!
  Men spenat är farligt för barn under 1 år. Det innehåller nitrit som är skadligt för bebisar. Kommer ihåg det sen min lilla tjej var bebis. Står på livsmedelsverkets hemsida.
  Stort lycka till med eran lilla kille! 🙂

 6. Hej, så stor Adem har blivit och så vackra ögon! En riktig tjejtjusare kommer det att bli, hoppas att få se honom i början på Juni, då vi kommer ner till Side! Har han vuxit i overallen än, mössan är kanske för stor och kanske för varm? Ha det så bra och ta hand om er! Kramar Bettan!

  1. Visst är han stor sen sist! Och mycket hår har han fått också. Plus en liten tand som sticker upp (och biter mig…aj!)I juni kanske han redan går…iaf om det är som det är nu då han "springer runt" fast att vi håller i honom såklart.
   Overallen är lite, lite för stor än men det betyder att den blir perfekt för vädret som kommer sen. Mössan är något stor men vi har använt den. Lite varm dock men perfekt om vi ska någonstans på kvällen.
   Ha det så bra! Kram

 7. Så stor han är nu det är så kul att se korten på honom. Skönt att ni gör egna smakportioner till honom.

  Många kramar till er! Kicki

 8. Jaa du… 🙂 Jag har inte skrivit något om det på min blogg ännu så du har inte missat något, men visst, ett sånt inköp börjar vara aktuellt för oss snart… 🙂

Kommentera