Adem 7 månader!

Förra veckan blev Adem hela 7 månader och det är dags för en månadsuppdatering om honom tror jag.
Vi har inte varit hos doktorn för månadskontroll så längd och vikt vet jag inte exakt just nu utan får återkomma med det.
Men eftersom han knappt har något klädesplagg som passar längre och vi fick köpa nya i stl 80 för ett tag sedan så gissar jag på att han har skjutit i både längd och vikt den senaste månaden.
Vi har även börjat ge honom mat och tillslut även smakportionen efter att ha slukat i sig nästan en halv burk från sin kusin. Han älskade det så självklart ska han få äta lite burkmat med, i lagom dos.
Varje morgon får han frukost bestående av äggula, mjukost, lite bröd och yoghurt.
Under dagen äter han antingen det vi äter, fast i puré eller köpepuré. Han får även ibland tre “kakor” som man spär ut med mjölk och mosar.
Och sedan smakar han på äpple, banan, morot eller annan frukt/grönsak.
Däremellan och på natten ammas han också. Så det är väl inte konstigt att han ökar i både längd och vikt.
 
Han gillar fortfarande inte att ligga på mage och krypa verkar inte alls vilja komma igång. Men jag tror det kommer släppa om några månader då han inser att han faktiskt kommer framåt på det sättet. För det är allt han vill.
Komma framåt och springa runt. Gärna hoppa också.
Framåt kommer han med sin nya bil, rollsroyce-en. Han älskar att springa runt i den och klara sig “på egen hand”
Han står ofta vid dörren och antagligen väntar på besök tror jag.
Även tvättmaskinen är jätterolig nu. Och dammsugaren är inte alls lika skrämmande utan riktigt rolig och han följer mig nu när jag dammsuger.
Man kan ju hoppas att han kommer tycka det är kul om några år också och tom hjälpa till att dammsuga.
 
Eftersom han sitter själv utan stöd så har vi nu tagit bort liggdelen på barnvagnen och det verkar vara kul för honom att sitta upp och se när vi är ute och går.
Denna månaden kom tand nummer två upp och Adem har även “upptäckt” detta med sin tunga. Vilket gör att han har tungan hängandes utanför munnen halva dagen för att känna efter sina tänder.
 
Så han växer, han äter och han går framåt i sin utveckling och upptäcker världen varje dag vilket är otroligt härligt att se.
Förutom allt detta så är han nu också svensk medborgare och har möjlighet, och kommer att få upptäcka världen ännu mer.
Han har hela världen framför sina fötter. Våran stora, lilla pojk.
 

 
Denna härliga heldräkt fick Adem i höstas av min farmor och Kalle. Perfekt att ha när man ska ut och flyga tidigt på morgonen dessutom.
 

1 kommentar

Kommentera