Andra ordet!

Sedan Sverige-vistelsens start så har Adem format och härmat ordet “Hej” med och utan förstålse och i rätt samanhang. Men de senaste dagarna, särskilt sista dagen i Sverige och första dagarna här i Turkiet så har han satt ordet på rätt plats och vid rätt tillfälle.
När det kommer till barns första ord så tycker jag för min/våran del att det är när barnet, Adem, förstår ordet och använder det på rätt sätt. Annars sa han Neeeeej väldigt tidigt skulle man kunna säga haha.
 
Idag när jag hade gjort frukost och fixade det sista i köket och Kadir hade börjat ge Adem frukost i tvrummet så sa Adem sitt andra, även det svenska, ord.
Jag gick in för att äta frukost med mina killar när Adem tittar på mig, ler sitt finaste leende och säger
“Heeej!”
Åh, hjärtat smälter. Jag kan redan nu ställa in mig på en sommar där Adem kommer säga hej till allt och alla.
Till alla turister och människor framför allt. Och det roligaste kommer ju vara att människorna, oftast, kommer svara tillbaka. Han kommer charma hela Side tror jag.
Se bara på honom, han gör det ju redan.
 

5 kommentarer

  1. Kan du prata turkiska? Och kan Kadir prata svenska? Vad pratar ni för språk hemma? 🙂

    1. Jag förstår mer än vad jag kan prata. Och jag kan inte ha konversationer direkt men jag kan göra mig förstådd för det mesta. Har inte haft något intresse för Turkiskan innan och tycker det är jobbigt med språk (lärde mig franska i högstadiet under 2 år och var glad att jag fick G) Kadir pratade svenska på jobbet när vi träffades och sen dess har han svenska bara förbättras. Han pratar "flytande" när han jobbar, med några få fel ibland. Oss emellan pratar vi dock engelska, vilket betyder att Adem förhoppningsvis också snappar upp engelska ord vilket bara är ett plus. Sedan blanda Kadir och jag in svenska och turkiska ord emellan oss. Men engelskan kör vi på även om vi båda kanske hade tjänat på att lära oss varandras språk mer om vi bara pratade "vårat eget". Och åh andra sidan så har vi mindre missförstånd pga språket när vi båda talar samma språk.
      Kram!!

Kommentera