Semester i Sverige, del 2!

Adem och jag åkte vidare och tillbaka till pappa/morfar och bror/morbror Oscar i Göteborg igen.
Vi hann med mycket kul dessa 9 dagar ihop.
En kväll var vi på hockey när Frölunda spelade. Adems första hockeymatch.
Vi satt ganska så nära klacken men det var inte alls så hög volym därifrån som jag hade tänkt mig.
Adem hade hörselkåpor på sig såklart och det stängde ute en hel del ljud. Men som sagt så gillar han att röra på sig och att sitta still var inte alls kul.
Han är dessutom så pass liten så han tittade inte alls på matchen. Men det är kul att vi har varit där och sett en match iaf. Inte sista gången gissar jag på.
När lillebror Oscar hade studiedag så laddade vi upp och åkte till Ullared. Det vill säga min och Adems andra besök under denna resa.
Denna gång var vi från förmiddag till sen eftermiddag.
Tro det eller ej, men jag var den utav oss tre vuxna som sa att jag var klar först. Men så hade jag redan haft 3 timmar där en vecka tidigare.
Jag är jättenöjd med lakanen jag hittade där. Något vi verkligen behövde här hemma och satin för under 100 kr för våran dubbelsäng är bra pris.
Utbudet på barnkläder i 80-86 var verkligen kasst. Vi var lite för tidiga för att hitta fina vår och sommarkläder men en uv-dräkt till Adem hittade vi bland annat. Den ska han ha i sommar när vi ska bada.
Sedan hittade jag självklart massa andra bra saker med. Och deras fryspåsar kan man ju inte missa. Ett måste i Turkiet 😉
Shoppingen får jag lägga upp framöver här i bloggen.
 
Efter några timmar och lite lunch så var det någon som somnade i vagnen. Vilket gjorde att ännu fler människor tittade, log och kommenterade att det var så sött. Och jag kunde bara tillägga: Och perfekt för mig!
 
 
Innan vi var redo för kassorna och betalning så satte vi oss i sportbaren. Och en semla var ett måste.


Dessa snygga vårskor från Svea hittade jag på SkoBoo redan första Gekås-besöket. Då köpte jag bara Adems skor och ett par ballerina till mig men denna gång slog jag till och köpte dessa också.
Kommer bli bra framöver här i Turkiet tror jag.
 
Förutom Ullared så besökte vi farmor och Kalle och hade en riktig mysig dag hos dom.
Vi var även hemma hos pappas morbror Lars och hans fru Ewa där det bjöds på smörgåstårta. Så himla gott, och längesedan jag åt det.
 
Resan till Vara gick bra och hemma hos farmor fick Adem äta bulle. Det var gott!

 
Det blev även promenader i slottskogen och Adems första lek i sandlåda och även första gungturen..
Vi han även med promenad i stan när vi hämtade ut Adems pass och sista eftermiddagen så åt vi alla ute på restaurang.

Plikta är kul!
 

 
 
Ja, det var 3 intensiva men riktigt bra veckor i Sverige.
Det var längesedan jag hann med så pass mycket och ändå ha dagar då jag inte gjorde något på och verkligen njöt av semestern vilket vi också behövde.
Men som alltid så vill man göra så mycket mer och träffa alla människor. Tyvärr hinns inte det med och man måste välja bort vissa saker och hoppas att man hinner det nästa gång istället.
Hur många semlor det blev denna gång vet jag inte för jag tappade räkningen men jag gissar på 5-7 stycken.
 
Hemresan som jag trodde skulle bli värre då vi skulle resa över dagen, gick över all förväntan.
Adem var väl lite gnällig några gånger men överlag så var han helt underbar. Och han fick många pussar och beröm från mig för det.
Vi träffade en jättetrevlig tjej som satt i sätet bakom oss på första resan och rusade igenom Istanbuls flygplats och passkontrollen etc. med oss. Hon var född i Tyskland men hade bott i Sverige i 4 år.
Och familjen kom ursprungligen från Turkiet.
 
 
Adem gjorde som han alltid gör, både i Sverige och i Turkiet, han charmade ALLA under resan.
Han visade verkligen sin rätta sida och jag trodde det var bara turkarna som stannade och berömde hans charm och utseende men även i Sverige som ex. på Ullared, på banken, i mataffären och på promenader så var det främmande, men trevliga människor som stannade och pratade med oss.
 

 
På plats i Turkiet, i Antalya så mötte babaKadir upp oss och Adem såg något chockad ut i början.
Men sedan släppte det och han tjöt av glädje.
Vi har skypat med Kadir varje kväll som vi har kunnat och Adem blev helt hysterisk glad när han såg baba i telefonen varje gång.
Han dansade och skrattade massor.
Nästa gång vi reser till Sverige så hoppas jag att Kadir är med och att vi får en bra semester ihop där vi gör en massa kul. Och besöker Ullared såklart.
Adem i Sverige innan avgång. Ser något fundersam ut vad vi skulle hitta på härnäst.

2 kommentarer

Kommentera