Adems nya vrålåk!

Innan Adem föddes så spanade vi på gåstol till honom på två ställen och eftersom priset låg på ca 200 lira så kändes det onödigt men vi tittade även på detta när han var född.
Som tur är så fick han ärva den rosa-blå från hans kusiner och det har varit jättebra.
Jag kan diska, laga mat, plocka undan och anndra “måste-göra” under tiden som Adem går runt, är med, leker, står bredvid och tittar på och upptäcker nya ting i lägenheten samtidigt som han lär sig att stå och gå på egen hand. Med lite hjälp såklart.
Men så i fredags så hördes en duns och hela gåstolen blev platt som en pannkaka precis som när man packa ihop den. Och Adem satt på golvet och såg förvånad ut.
Något hade lossnat och det gick inte att laga så Adem spenderade 3 timmar på golvet och i min famn tills baba kom hem. Det var inte alls roligt tydligen och jag fick inte mycket gjort under dessa timmar.
Disken fick vänta och det blev en sen middag den dagen eftersom jag inte hade några händer fria.
 
När baba kom hem så förklarade jag vad som hade hänt och att jag och Adem får nog åka in till Manavgat och köpa en ny för runt 200 lira dagen för det funkar inte om han inte får röra sig fritt.
Kadir hade hört att de sålde billiga på Sali Pazar så när Adem hade fått på sig pyjamasen och skulle sova så bestämde vi oss för att åka och kolla om vi kunde hitta en ny.
Livet i Turkiet, hoppa in i bilen i bara pyjamasen.
 
Tyvärr var dom slut och skulle inte komma in igen så vi åkte vidare till en butik där Malin köpte sin till deras söta Derin.
Vi tittade efter vad dom hade och jo då, runt 150-200 lira fanns det gåstolar för (ca 500 kr och uppåt) och det är alldeles för mycket för en sådan “onödig” sak som egentligen inte är ett måste.
Men så hade dom en som bara hade musik och inte massa extra saker som flaskhållare, stol som snurrade och allt var det var.
Den kostade 60 lira så vi prutade ner den till 55 och valde en grön kl 21.30 en fredagskväll.
Både Adem och mamma här är otroligt nöjda med den. Batteriet tog vi ut redan samma kväll då det var riktig jobbig och hög musik.
Han hade ingen speldosa på sin förra så han gråter inte om den inte spelar på denna heller.
Vi ska sänka ljudet på den och sen kan den få spela ibland för oss utan att vi blir knäppa.
 
Vad tycks?

Bruuum bruuum, här kommer Adem!

5 kommentarer

 1. Den var väl söt 🙂

  Jag är mamma till E som vi kan kalla henne. Hon är mitt allt och jag vill nu berätta
  om den fina flicka, som i de tidiga tonåren började att må dåligt och skära sig.

  Följ vår resa genom denna blogg: http://cajsawarg.blogspot.se/ ( SJÄLVDESTRUKTIV DOTTER )

 2. Oj så söt den är och bra pris. Ja nu är ni glada igen mor och son haha! Kramis

 3. Supertjusig!

  Vi använde knappt vår till Felix, men han var väldigt nöjd att vara på golvet.

  Den vi hade fyndade vi för 15kr på loppis så var ingen förlust att den inte användes *s*

  Tänk att allting skall låta och att barnen alltid tycker bäst om sånt. Jag hade också plockat ur batterierna, annars blir man tokig.

  Kram

 4. Hej 🙂
  Va nice att hitta nån som vet hur det är att flytta till turkiet!! Jag och min syster tänker jobba på en strandbar i Mahmutlar…. vi åker imorgon 🙂
  Så det känns fint att ha någon att fråga.

  Vilken fantastiskt söt son du har <3
  kram och sköt om dig (er)
  Lena

Kommentera