En måndag i Side!

Min syster, PilotPeter och hans dotter, fina Nikolina var på besök här i Side i en vecka och bodde både hos oss och på hotell.
En vecka är alldeles, alldeles för lite men jag är så glad över att de kom hit. Och att de valde att sova två nätter hos oss.
Vi hade ett par riktigt härliga dagar ihop, i regn och solsken.
Här är bilder från första dagen, förra måndagen, när vi besökte Side. Då började det med mulet väder och sedan tittade solen fram och verkligen sken upp riktigt ordentligt.
 

Bästa kebaben hittar man på Sued på huvudgatan i gamla stan. Man kan sitta nere precis vid huvudgatan eller gå upp en trappa och sitta på deras takterrass. 

 

När solen tittade fram så gick vi tillbaka emot hotellet, längs med havet på strandpromenaden och stannad till på Alaaddins steak house.
Där tog vi tjejer en alkoholfri strawberry daiquiri och piloten tog en Efes.

10 kommentarer

 1. Hej Louise!

  Vilken fin blogg du har!

  Flyger till Side i morgon och tänkte passa på att klippa & slinga håret därnere.

  Känner du till någon bra frisör?

  Allt gott!

  MVH / Sofia

  1. Åh då kommer ni till 25+ och solväder. :)Jag brukar gå till Cem på Coiffeurfashion som ligger strax efter dogan hotell. Om man svänger in till vänster från strandpromenaden. Gå förbi Dogan hotel och Side beach club och sedan kommer cems hårsalong på höger sida. Mitt emot en market.

   Kram Louise

 2. Asså Adems smile-gropar <3 how cute!!!

  Tusen tack! Ja det känns helt fantastiskt att va hemma nu även om allt är lite kaos-artat, amningen går bra förutom att det gjorde så ont i början och fortfarande lite ibland, mjölkproduktionen har inte riktigt anpassat sig så jag känner mig lite som en mjölkfontän 🙁 haha men man ska inte klaga! Det blir bättre dag för dag 🙂
  Aw vad kul att du säger så 😀 men jag känner mig som rena motsatsen till pigg och fräsch, riktigt äcklig ibland till och med, får ju liksom inte så mycket tid över till mig själv! Och värre blir det väll nu när pappan börjar jobba, förhoppningsvis har jag tid med nån dusch 😉 städ och matlagning däremot har jag lagt till sidan, jobbigt för jag vill ha det fint men det får liksom va så.

  Haha ja usch jäkla besök hela tiden men som du säger de bra för att det händer något!! Men 8 syskon med familjer vet jag inte om jag hade orkat med 😉 Var tvungen och kolla på bilden och det ser ju ut som ett blåmärke men jag vet inte om det är de eller ej, han har inte kvar något nu iallafall men hela han var ju blå efter alla tester så det kan ju mycket väl vara de, känns som ett konstigt ställe att ta ett test på dock!
  Det var ganska jobbigt, mest frustrerande för det ända man ville va ju att ligga och gosa men då var det en plastkub emellan men som sagt så vet jag ju att det var för hans eget bästa och bättre safe then sorry 🙂 huvudsaken är att han mår bra nu 😀

 3. Hej. Måste säga att när vi nu funderar på att åka till turkiet, kanske till side så var det här super att läsa. Tack för en bra blogg om turkiet
  Mvh Sara,Kalix

 4. Hej. jaätte bra, intressant blogg att läsa när vi funderar på att resa till turkiet, kanske till side.
  mvh Sara, Kalix

 5. Hej =)
  Det är superskoj när du tipsar om favoritställen, det gillar jag =!
  Men får jag ändå komma med ett tips…?
  Kan du inte foto ställets skylt, eller liksom entrén. Då blir det lite lättare än då att hitta dit, för då har man ju liksom en bild att gå efter hur det ska se ut =)
  Kramisar från mig!

  1. Jag vet, jag borde fotografera bättre men jag är så blyg. Känner mig dum, men nu på senaste tiden så har jag verkligen varit på g med kameran. Så bättre blir jag. Just kebabstället, Sued, ligger på huvudgatan i Side. På vänster sida precis vid ett hörne Så man kan inte missa det. Men jag fotograferar det i framtiden. Och lägger in i kategorin "semestertips" :)Kram

 6. Du kan ju fota lite på avstånd 🙂
  Vi hade ett favoritkebabställe förrut.
  Om man kom ifrån dolmuzparkeringen och går backen ner mot Tropic,
  så låg det på vänstersida. Mitt emot låg en servicebutik (tror den ligger kvar va?)
  Vet ej om det kebabsllet finns kvar, dom rev ju och gjorde om på den sidan.
  Men en kategori med semestertips låter kanon =D
  Kram

Kommentera