Let me take a #selfie!

Barn lär sig otroligt snabbt om dagens teknik. Och samma sak med att ta kort, framför allt med telefonen.
Adem lärde sig snabbt när någon tog fram en “kamera” eller rättare sagt en mobiltelefon så tas det kort och man ska gärna le och se bra ut.
Ja, tom så att man kunde se hur han “gjorde sig fin” i inlevelse och leende när man tog fram telefonen för fotografering.
Och #selfie är en del av hans vardag idag, tillsammans med mig.
Men nu har han även lärt sig att vara rolig framför kameran. Ropar, skrattar massor eller bara gör sig till.
Jag förstår plötsligt varför mamma alltid ville att man skulle se fin ut och le på kort när jag och min syster var små. Inte vara sura eller räcka ut tungan, vilket jag gärna gjorde.
Och då tog man ett kort och hoppades på att det blev bra när man framkallade bilderna.
Inga filter, inga omtagningar utan det var en chans som gällde.
 
Igår när jag försökte få ett par fina kort på mig och Adem. Jo, visst blev dom fina. Men inte riktigt som jag hade tänkt mig.

6 kommentarer

  1. Kan du ta lite mer detaljerat bilder på ditt hem??? 😀 är så nyfilen hur du harder där jämfört med ett svenskt hem :p

  2. Hej . ska resa till Turkiet alanya konakli, vet du om det finns barnhem el liknande som man kan lämna leksker mm till ? Åker ju med tom väska nästan dit … skulle ju lika gärna kunna fylla den och skänka tll nått liknande..Mvh sara

    1. Hej! Oj, vilken fin tanke. Jag har ingen koll på Alanya eller om dom har något sådant där. Om du inte hittar det så kanske du kan hyra en bil och åka runt till byarna runt omkring och dela ut? Kanske någon turk som kan hjälpa dig och köra runt dig samt hjälpa till med språket? Hoppas det blir av för dig.
      Kram!!

Kommentera