En underbar familj!

Kadir var ledig igår så när Adem och jag hade kommit hem ifrån jobbet och ätit middag hemma så åkte vi direkt till hans hemby och hälsade på.
Vi var först hemma hos hans ena syster och åkte senare vidare till hans andra dit även svärfar kom.
Så härligt att se dom igen, det var nog två veckor sedan nu.
Svärfar har jag träffat på några gånger den senaste tiden i butiken däremot och även på en bbq för två veckor sedan som familjen hade med alla syskon.
Kadirs familj är verkligen helt underbara, genomgoa och så himla givmilda.
Jag känner mig verkligen hemma hos dom och trivs i deras sällskap trots att jag inte kan språket, varken talar eller förstår så himla mycket.
En del förstår jag såklart men det går snabbt, är mycket slangord och jag tröttnar på att hänga med efter ett tag när jag inte förstår.
 
Vi fick med oss färska ägg, mjölk och yoghurt. Allting närproducerat (heter det så?) och direkt ifrån deras egna djur. Så himla fräscht och gott. När vi kom hem så gjorde vi även egen yoghurt så nu har vi några kilo till.
Jag minns för några år sedan, innan jag var presenterad för hela familjen och hade bara träffat dom jag arbetar med, så skickade Kadirs syster med honom ägg hem när han var där och hälsade på en gång.
Det var till mig hade systern sagt.
Generad och lite blygt tackade Kadir och kom hem med dessa ägg och sa “det är till dig sa min syster”
Jag var förvånad och förstod ingenting.
Ja, ryktet hade ju såklart gått och visst kände dom till eller hade hört något om Kadirs flickvän.
Det var nog hennes sätt att säga “kom hit så vi får träffa dig” och så blev det tillslut.
 
I sommar när Kadir jobbar så ska jag se till att åka till Kadirs hemby så ofta vi kan och orkar, jag och Adem.
Jag åkte själv för ett tag sedan till Kadirs bröder och deras familjer och trots att jag inte kan språket tillräckligt så gick det jättebra och vi var där i säkert 6 timmar.
Jag trivs verkligen både med Kadirs familj och i hans hemby.
Just nu vill jag inte bo där men när jag blir gammal så kan jag nog gärna tänka mig att bo uppe i bergen med den underbara utsikt som dom har där.
Då kan jag sitta där och blogga när jag är 65+ haha.
 

8 kommentarer

 1. God morgon!
  Vilken härlig familj du har fått genom Kadir, o jag är säker på du kommer lära dej språket men det är ju inte det lättaste språket precis.
  Roligt att se alla fina bilder o man ser hur lille man växer för var dag.
  Nu är det bara drygt 1 vecka kvar tills vi åker till Alanya o jag hoppas vädret blir bättre ,har sett det varit mulet o regn ett tag. Jag kollar web kameran var dag.
  En dag blir det nog side o då ska jag komma förbi marias butik o hälsa på dej o din familj. Ha det så bra.
  Kramar från ett kallt o regnigt Sverige! Catrin

  1. Nu har det regnat riktigt ordentligt i 2 dagar så nästa vecka bör det vara sol.Ni får ta en dagstur till Side om det skulle regna när ni är nere annars!
   Kram

 2. Hej =)
  Hur gör ni yougurt? Kan ju så klart googla på hur man gör, men då får jag ju ändå inte veta hur just ni gör =)
  Hur långt är det till Kadirs hemby? Du får knäppa kort på utsikten nästa gång du är där =)
  Härligt att du känner dig så hemma med dom alla, förresten hur många syskon har han?
  Kramar!

 3. Så kul att du trivs med hans familj. Själv kommer det nog ta ett långt tag innan jag får träffa Turguts mamma och sedan bli accepterad av henne. Men jag hoppas hon mjuknar rätt snart! 🙂

 4. Vad bra att du kommer så bra överens och trivs med Kadirs familj, familjen betyder ju otroligt mycket för de flesta turkar. Visst är det ett enormt stöd som man får från den turkiska familjen, på alla sätt och vis. Samtidigt så kräver även förhållandet till den turkiska familjen lite mer tid och jobb från ens sida. 🙂 Hur många bröder och systrar har han? Bor de alla i byn?

  1. Det stämmer verkligen att familjen betyder allt och man gör/hjälper till så himla mycket. Det är vad jag har sett och fått lära mig från Kadirs familj. Vi har fått otrolig hjälp från hans syskon, särskilt när Adem var nyfödd, och man vill bara ge tillbaka.Kadir har 4 bröder och 3 systrar, även en till bror men han gick tyvärr bort i en motorcykelolycka för några år sedan. Så det är många syskon och många kusiner till Adem. De flesta bor i byn men 2-3 av dom bor runt omkring oss och en bror har precis köpt lägenhet några kvarter från oss. hur många syskon har din man och är den bosatta i närheten.
   Nu är det inte långt kvar för dig, om nu ingenting har hänt idag. Jag ska in och läsa på din blogg nu. Stort lycka till imorgon!! 🙂
   Kram

 5. Vad kul att han har en så stor familj och att Adem har så många släktingar i hans närhet. 🙂 Om jag minns rätt så har han väl även en kusin som är väldigt nära honom i åldern, de kommer säkert att stå varandra nära då de växer upp. Min man har två äldre systrar, en av dem bor här i Istanbul med sin familj (men på andra sidan staden) och den andra i Alanya. Hon som bor i Istanbul träffar vi några gånger per månad men den andra träffar vi inte lika ofta tyvärr. Tack så mycket för lycka till-önskningarna, jag hoppas allt går bra! 🙂 Svarade dig på min blogg också. 🙂

  KRAM!

Kommentera