Middag med gänget!

Efter poolhänget i fredags så skulle jag och Adem egentligen ha åkt hem men vi blev medbjudna på middag i Side med Piteågänget och jag kunde inte tacka nej till det. Gladaste gänget hänger man gärna med.
Så vi gjorde oss klara på hotellrummet, hade lite dricka och snacks samtidigt som vi pratade och Adem underhöll oss.
Vid 19-tiden så hoppade jag, Adem, Linnea, Elsa och Ann in i bilen medans de andra gick.
Första stopp för lite sko shopping och byta storlekar. Nästa stopp blev Marias butik där Kadir och hans familj som jobbar där hade en pratstund och BabaKadir tog Adem för lite mys och bus.
 
Sedan gick vi bort till Alaaddins bistro steakhous på strandpromenaden.
Vi hade inte bokat bord men det bör man göra om man är ett större gäng. Vi var 9 personer och det var precis att vi fick plats. 2 minuter väntade vi medans dom fixade ett långbord till oss och efter oss kom det fler som ville äta.
Även dom fick plats för att dom var 2 och 4 personer i sällskapet.
Men är man ett större sällskap så skulle jag rekommendera att boka bord här.
För stället är inte stort men otroligt populärt och de har oftast fullt med folk.
 
 
Maten var jättegod och lika trevligt alltid. Yusef busade med Adem och sjöng sångerna i Adems svenska sångbok. Ni kan ju tänka er hur roligt det var!
Räven raskar över isen…räven raskar över isen…
 
Adem var tyvärr inte alls nöjd. Elsa och Linnea tog med honom ut på strandpromenaden lite då och då. Även Kristina försökte och lyckades underhålla honom under kvällen.
Strax innan middagen kom så gick Adem och jag ut på strandpromenaden. Vi stod där en stund och skulle precis gå tillbaka. Jag vänder mig och ser ett par välbekanta ansikten komma emot mig.
Sötaste prinsessan Belma kom tillsammans med sina två mostrar och gammelmormor.
Jag visste såklart att hon var i Side. Hon bor på hotell och har det toppen medans hennes pappa bor hemma hos oss och har gjort i snart två veckor. Vilket går förvånansvärt bra och det är riktigt trevligt. Han och Kadir är inte hemma så ofta heller.
Men jag hade ingen aning om att Belma och hennes familj skulle komma på strandpromenaden och dom hade ingen aning om att vi var där.
Belma pratade på, ställde massa, massa frågor. Jag förstod det mesta men eftersom hon pratade turkiska så var det lite svårt ibland.
Jag vet inte om hon minns mig, det var snart ett år sedan vi sågs sist och hon är bara 4 år nu.
Men hon frågade varför Adem var ledsen, vart jag bor någonstans, om jag skulle följa med in till stan osv.
Sedan frågade jag
“Vet du vem Kadir är”
“Jaa”
“Det är min man, min älskling.”
“Din älskling? Kadir? Är han din älskling?”
Haha sötisen då. Vi sa hej då och det blev väldigt känslomässigt efteråt kände jag.
Åhh, jag ville bara busa med henne som förut, prata om kossor och se henne hoppa omkring som förr i tiden.
 
  
Oftast var Adem glad. Men ibland så…ja, ni ser ju hans ansiktsuttryck. Inte så glad.
Dessa tänder…det måste göra jätteont när dom ska komma ut. Men han är en superbaby ändå.
 
På Alaaddins beställde jag pizza för dom har verkligen jättegod pizza där. Adem fick också äta pizza men favoriten är såklart gurka. Och sedan hade jag med burkmat till honom.
Vi betalade och gick tillbaka till Marias butik en stund innan det var dags att säga hej då och åka hem.
 
Morgon därpå så förstod jag varför Adem var så missnöjd kvällen innan. Tand nummer 5 har kommit ut och den 6e är snart ute den med.
 
   Kristina åt lamm och Elsa beställde Nachotallrik. Det såg verkligen jättegott ut och jag missade att fota min pizza. Men den var också jättegod.

5 kommentarer

  1. Håller med om att det behövs bokas bord om man är många, vi hade riktigt tur! Jättegod mat och Adem skötte sig galant trots tandsprickning…..snacka om nöjda brudar som fick åka bil med dig……hade inte Elsa haft öron hade leendet gått runt…….

    1. Om vi skulle behöv en aupair så vet jag precis vem jag ska ringa. 🙂 Jag hoppas det blir många lunch,middagar,tedrickande och mys om några veckor igen. Kram och hälsa alla!!

Kommentera