Annorlunda båttur i Manavgat!

Det finns massor att upptäcka och se när man åker till Turkiet på semester.
Här i Side och Manavgat så är en båttur på Manavgatfloden en stor turistattraktion och något de flesta besöker.
Jag och min familj gjorde det redan när jag var i Alanya för första gången för ca 20 år sedan.
 
Men för några år sedan när jag och Kadir tittade på tv en morgon så visade dom ett klipp från en annan båttur. Den som går vid Green Canyon. Detta är en båttur som det inte talas lika mycket om men utsikten ser fantastisk ut.
Jag själv är väldigt fascinerad över bergen här omkring Manavgat. Taurusbergen som är en bergskedja som sträcker sig igenom Turkiet. En båttur runt Green Canyon hade verkligen varit en upplevelse och något jag skulle vilja göra fram över.
Kanske inte med Adem, jag tror han är för liten för denna båttur, men tillsammans med Kadir under våren eller hösten när det är lagom temperatur och man slipper åksjuka och solsting.
 
Se dessa videos här nere från båtturen. Helt fantastisk utsikt och underbara fotograferings möjligheter.
Jag vet inte hur man bokar denna båttur eller vad den heter men jag antar att man kan få hjälp utav de olika försäljarna runt omkring Side som säljer båtturer och upplevelser.
Upplev Turkiet och se er omkring när ni är här.

 

5 kommentarer

  1. Ojoj så fint den turen måste ni åka! Skulle va mysigt lugnt o fridfullt. Floden är helt spegelblank underbar natur. Hopppas på en tur en dag:) Kram

  2. Jag åkte på den båtturen för 8 år sedan då jag precis börjat jobba som reseledare i Alanya. Vi åkte på utflykten för att studera den så vi skulle kunna guida under kommande utflykter, men tyvärr var den inte så populär, vilket är synd för man får verkligen se en storslagen natur. Det är en ganska lugn båttur utan desto mer action (iaf var den båttur jag åkte på det) och naturen står i fokus.

Kommentera