Recept: Soppa till bebisar!

Är det något ett barn behöver så är det rutiner. Därför är det mycket möjligt att en bebis eller ett barn som går ur sitt daglig mönster kan reagera på något vis ex. dåligt med sömn eller mer gnällig.
Detta händer inte alla barn och inte varje gång ett mönster rubbas men rutiner är viktigt.
 
Något jag och Kadir har bestämt oss för som rutin till Adem är att han nästan varje kväll äter eller dricker soppa innan han ska sova.
Vi fick tips om detta från det kommunala sjukhuset och jag tycker att det är en jättebra idé. Välling finns bara i norden och vi ger inte Adem någon ersättning så soppa är ett bra och mättande mål innan sovdags.
Här kommer ett recept på en turkisk barnsoppa som man kan ge några kvällar i rad.
 
2 dl ris
2 dl turkisk yoghurt
1 ägg
olivolja
vatten
 
Koka upp riset i ca 20 min, tills det blir mjukt. Under tiden så blandar du den turkiska yoghurten tillsammans med ägget i en bunke och häller på ca 1 tsk olivolja.
När riset har kokat klart så ska man ta vattnet som är kvar i kastrullen, ca 2-3 dl, och blanda med yoghurt-och-ägg-smeten.
Häll sedan detta i kastrullen med riset. Koka upp igen och tillsätt mer vatten under tiden så att det blir lagom vattnigt.
 
Servera till dina barn men se till att det har svalnat lite innan.
Adem tycker om att dricka detta från ett turkisk teglas och dricker ca 2 teglas innan han ska sova.
 
När du sedan värmer upp detta nästa gång så behöver du säkerligen tillsätta mer vatten. Prova dig fram för att se hur mycket som behövs.
 

Kommentera