Lagom dos av leksaker!

Adems 1 års dag är snart här och jag planerar lite smått hur vi ska fira.
Dels med tanke på att det är mitt i värmen, Kadir jobbar eftermiddag och kväll, det är fastan vilket betyder att Kadir varken äter eller dricker under tiden som vi kommer fira Adem ihop.
Sedan har jag planerat middag med kaffe och tårta med härliga vänner på kvällen.
 
Jag känner att jag varken orkar ha någoting hemma hos oss och jag orkar dessutom inte ställa mig och baka eller fixa något större inför Adems födelsedag.
Och det tycker jag är helt okej, att inte orka. Man fyller bara 1 en gång, men jag tror dagen kommer bli jättebra ändå.
När det kommer till presenter från oss föräldrar så drar vi inte på med massor. Tvärt om.
Kadir är uppvuxen med att födelsedagar inte firas och det betyder att han inte har fått några direkta presenter på sin födelsedag vad han kan minnas.
Jag däremot har haft stora förväntningar inför varje födelsedag och verkligen laddat i veckor inför varenda en.
Det har lagt sig de senaste åren men i år var nog första gången jag verkligen inte tänkte på det något vidare. Och min födelsedag blev ju helbra ändå.
 
Jag tror Kadir och jag är väldigt måna om att Adem inte ska skämmas bort med paket och saker som han inte kommer använda och att han samtidigt lär sig att uppskatta när och det han får.
Det är viktigt tycker jag.
Jag har inte varit överdrivet bortskämd och samtidigt har jag varit bortskämd på samma gång. Det beror på hur man jämför.
Jag fick aldrig en sådan där Furbie som jag så gärna ville ha när jag var runt 10 år. Men samtidigt fick jag bra med paket och presenter vid födelsedagar och julaftnar.
 


Adem har redan en hel del leksaker som han har fått under året och det är alltid något spännande att leka med hemma hos oss.
 
Adem fyller “bara” 1 och han har precis lärt sig leka med leksaker på riktigt.
Det jag tycker är kul med Adem och hans leksaker är att han oftast fastnar för…inte leksaker.
Han har en röd korg som är full med leksaker och det räcker alldeles utmärkt för en snart ettåring. I denna korg så finns det lite blandade prylar, leksaker, tillsammans med en juiceförpackning och en tjock broschyr om Manavgat och vad kommunen har byggt de senaste åren.
Vi fick den broschyren, eller boken som det är, inför kommunvalet i våras.
Och Adem leker minst lika bra med det och tycker dom är roliga som med de fina lastbilarna, sångböckerna och gosedjuren.
Han har en bra balans med leksakerna och det är vi föräldrar som ska försöka se till att det fortsätter så.
Först kommer kärlek och trygghet, sedan nöje och leksaker.
 
Adems röda leksaks korg med nästan alla leksaker. 
Det bästa med denna är att när det är dags att plocka undan inför besök eller kvällen så går det väldigt snabbt och det är enkelt.
Vi lär Adem att han ska hjälpa till och att det är kul att plocka i sina leksaker igen där dom ska vara.

1 kommentar

  1. Så förståndigt ni resonerar, det är galet att ge barn för mycket leksaker. Våra egna barn fick inte heller mycket leksaker men det dom hade lekte dom verkligen med. Jag håller verkligen med dej om att kärlek och omtanke är det viktigaste man kan ge sina barn, och det är jag säker på att Adem får i rikt mått av er båda. Tänker på Kadir som varken får dricka eller äta i denna värme som råder hos er, det skulle jag inte klara. Ha det gott så hörs vi på Adems födelsedag. Kram.

Kommentera