Nu är det tomt igen!

Nu har pappa och Oscar åkt hem efter en veckas semester och det är tomt igen. Men om några månader så ses vi hemma i Sverige igen, alla fem. Det ska bli riktigt roligt.
De sista dagarna så åkte Adem och jag till Sunflower och badade några timmar vissa dagar.
Och några kvällar var vi ute och åt ihop. Vi gick till Favori en kväll, som ligger strax efter Dogan hotel.
Riktigt god mat och trevlig personal. Inte så mycket folk dock.

 
Sista kvällen gick vi in till Side och åt på en restaurang som jag har velat testa den här sommaren då den är omtalad och populär på internet har jag märkt. Ockabasi heter den.
När vi kom dit så hade de fullbokat men bad oss komma tillbaka 40 minuter senare.
Så vi hälsade på Felicia inne på Billabong där pappa också köpte en plånbok. Sen köpte vi var sin glass innan vi gick tillbaka och åt på restaurangen. Det var riktigt god mat och lite mer av de turkiska och mindre av de klassiska plankstek/mexikansk/hamburgare som de flesta har.
 


På hemvägen blev det lite shopping och Adem fick sina första höstskor utav sin morfar. Ett par blinkande converse skor. Jag har aldrig förstått hypen av converse och äger inte heller några själv. Men just detta med att de blinkar är ju coolt. Tycker jag alltså, Adem vet nog inte om att de blinkar än.

Mer om restaurangerna skriver jag om en annan dag och lägger in under kategorin “resetips” för er som är intresserade.

13 kommentarer

 1. Åhh, jag bara njuter av dina vackra bilder, 27 augusti kommer vi ner ska bli så härligt!! Så fin han är eran lilla son;)
  Helene

 2. Hej Louise! Tråkigt att familjen åkt hem.. Men va mysigt att ha nått att se fram emot, att åka dit. Har du något bra recept på yayla corbasi? Längtar efter det men hittar inget bra recept på internet 🙁 kram

  1. Hej Emma! Ja nu har jag, eller vi, något att se fram emot.Hm, jag ska kolla upp den soppan. inget jag känner till just nu men jag är så dålig på namn så det kanske är något jag har ätit innan. Jag ska se om jag kan hitta något bra recept. Kram!!

 3. Ja de måste va jätte tråkigt när de åker hem. Jag tycker det är fruktansvärt när min bror åker och han bor ju i Sverige. Det är kul för du har ju många som kommer ner till Side och turistar som vill träffa dig/er. Ut och äta bada tillsammans och ha mysiga stunder 🙂 Kram

 4. Hej!
  Vad roligt att du äntligen testat Ocakbasi, som är vår absoluta favorit i Side!! Igår lagade vi en gryta hemma som påminde om Ocakbasi special, och testade ditt recept på turkiskt ris till! Supergott blev det!
  Tyvärr blir det inte Side förrän i juli/augusti nästa år.
  Då vi har fyra barn så kostar resan en del.
  Måste jobba ihop det först 😉
  Jag tycker det är perfekt med den typ av bilder du lagt ut nu, som visar Side och även att man kan köpa Converse osv….
  Man sitter och tittar på bilderna och drömmer sig tillbaka till Side!
  Kramizzzzz <3

 5. Köpte såna skor till mitt lilla barnbarn, men man fick inte ha bråttom när man promenerade för han stannade varje steg och tittade när dom blinkade. Här i norra Sverige känns det att hösten närmar sig minsann. Ha det fortsatt mysigt i Turkiet kram

 6. Hej louise! Hoppas det är ok att jag fråga dig och svara du när tid finns om du hinner. Har skrivit ngr ggr tidigare men läser mest, följer dig både här och på instagram. Så kul att få följa och se allt som händer i ert liv och njuta av bilder fr side.

  Skrev tidigare i våras att jag väntade barn annars hade vi varit nere en el två ggr redan detta året, har blivit 3 ggr/säsong senaste åren. Nu är vår lille född, han kom 1 juli. Har funderat på att ta en resa ner i mitten på okt. Då är han 3,5 månad. Har rest med våra andra barn när de varit 6 månader som tidigast.

  Vad tror du om att resa ner med en så här liten bebis? Innan han föddes var jag helt inställd på det men nu har jag blivit lite orolig. Det jag tänker på är smittor el sjukdomar isf. Är det samma som vi har här hemma, tror du det är ngt vi behöver tänka på? Han kommer få den första sprutan som man ger vid 3 månaders ålder. Värmen är ju bättre då så den bör inte vara ngt problem och jag ammar honom så det löser sig också.

  Vi kommer bo på side resort el sunwing.

  Kramar Therese

Kommentera