Kräm som minskar bristningar för gravida!

Den senaste veckan så har jag läst eller fått reda på att minst tre par, varav tjejen är svensk och mannen är turk, som ska ha barn i Januari. Babyboom för den månaden tror jag.
Är det fler som ska ha barn snart?
 
Jag har sett på googelsökningar att många gravida hittar till min blogg och det är jättekul. Jag älskade att vara gravid själv och hade lätt de bästa 9 månaderna, för att vara gravid.
På mitt personliga plan med “det verkliga livet” så var det kanske värre.
Under mina första 6 månader som gravid så fick jag reda på att mamma hade drabbats utav cancer, jag fick senare reda på att den var obotlig, sen blev jag hemkallad till Sverige i all hast bara 1 månad efter att jag hade åkt därifrån och knappt en månad senare så avled mamma.
Sedan var det begravning, ta hand om allt som måste ordnas med efteråt, sälja mammas hus och tömma på alla hennes värdesaker och hela min barndom. Huset har jag bott i tills jag började flytta utomlands vid 20-års ålder och det har varit min hempunkt i Sverige.
Usch, det var en jobbig tid.
Och samtidigt som sagt var det en fantastisk tid.
Att få reda på att man är gravid, jag och min man förlovade oss den dagen vi fick se mini på UL ljudet för första gången.
Jag kände första sparken, eller fladdret som de kändes som då, på Kadirs födelsedag när jag låg på sjukhuset med mamma.
Sen växte magen och den blev större och större.
Tänk er Kadirs reaktion när han såg mig på flygplatsen 10 veckor senare. Haha. Åker hem med en helt vanlig, relativt platt och liten mage, kommer tillbaka med en stor ballong.
Tur att vi kunde skypea under dessa veckor så att han inte fick sig en allt för stor chock.
 
Första bilden är från kvällen jag åkte från Turkiet och skulle avslöja nyheten där hemma.
Andra bilden är i runt vecka 20. Vecka 17-32 var nog de lättaste men också roligaste veckorna som gravid. Då hände det mycket men det var inte särskilt jobbigt.
 
 
 
Nyår 2012-2013. Vanlig enkel bloggbild mot bild som jag inte kunde lägga ut just då. Uppsvullen och för stor om magen för mina nya jeans som Kadir hade köpt.
Här börjar tights och gravidbyxor livet.
 
Resterande 3 månader av graviditeten så flyttade vi in i våran lägenhet, köpte och möblerade den från grunden vilket var jättekul. Och sedan gifte vi oss. 
Dagen innan bröllopsdagen, den 24 april så fick vi reda på att mini var en pojke och vi åkte raka vägen och köpte en blå säng och en blå-grå barnvagn och bilstol.
3 Juli 2013 föddes lilla mini som fick namnet Adem. 
 

Kl 07.00 Sista magbilden och redo för att träffa Mini.
 
Jag var väldigt pigg och verkligen på hugget ända fram till förlossningen, planerat kejsarsnitt, och jag minns när jag stod i butiken kvällen innan med Kadirs alla syskon och släktingar som jobbar där och som önskade lycka till.
“Japp, imorgon smäller det. Då ska han ut. Jaha…vad ska vi hitta på nu då? Ska vi gå någonstans kanske?”
Jag hade några samandragningar och lite ischias som kändes av under graviditen. Och lite halsbränna. Men annars gick allt väldigt bra i 9 månader. Som gravid.
Jag håller verkligen tummarna för att jag i framtiden kommer ha lika lätta graviditeter och även lika lätta bebisar som Adem är.
 
 

 
 
Även om jag var liten om magen så växten magen från 0-100 på 9 månader. Det var kanske en “liten” kula för många men magen töjs ut och sträcker på sig rejält.
Jag hade nog inte varit ledsen om jag fick några bristningar men jag kan även erkänna att jag är nöjd att jag inte fick några också.
50-90% får bristningar och det är bara att acceptera helt enkelt.
En del tror att man kan köpa dyra, eller billiga, mirakelkrämer mot bristningar på magen, rumpa och lår när man är gravid men ingenting funkar. Får man det så får man det helt enkelt.
Du kan ha anlag för det, öka snabbt i vikt (vilket man gör som gravid), huden tänjs ut mycket på kort tid som gravid.
Det är vävnader under huden, på insidan, som gör att bristningar förekommer så att behandla på utsidan hjälper inte då det inte kommer åt där “problemet” är.
 
Däremot kan det vara väldigt skönt att smörja in en växande mage.
Jag tyckte det och besökte därför The body shop. Jag hade hört att en kräm, Cocoa butter body butter, skulle vara extra fet och väldigt skön att smörja in med för gravida.
Doften är lite speciell, vissa avskyr den andra gillar den. Jag tyckte att den luktade gott och det är värt att testa.
Nästa gång ska jag köpa på mig lite olika bara för att det är så skönt och luktar så gott.
Men tänk på att inte lägga några dyra pengar på onödiga krämer som sägs ska minska risken för bristningar, för sådana finns inte.

Bild från http://www.thebodyshop.se/

Just nu följer jag 21åriga Sandra på blogg och instagram som väntar sitt tredje barn. Hon är även med i youtube serien gravid vecka för vecka.

Det är spännande att följa någons graviditet och sedan “vara med” när den lilla kommer till världen. Man vill ju se hur den ser ut, veta hur det har gått vid förlossningen, höra vilket namn det blir osv.

Kommentera