Dricka mycket när man ammar!

Jag visste vad som skulle hända igår, jag kände det på mig redan kvällen innan jag gick och la mig.
Då hade jag nämligen druckit väldigt lite vatten under dagen och i den här värmen så är vatten väldigt viktigt.
Så igår förmiddag så började huvudvärken komma mer och mer.
Jag vet inte om ni har lagt märke till det men de senaste året har jag haft ett par ordentliga huvudvärksattacker väldigt likt migrän.
Eftersom jag inte har fått det bekräftat av en läkare att det är migrän så kanske det är fel att kalla det så men det börjar alltid med huvudvärk som känns på en sida, blir starkare och starkare och verkligen svider.
Jag har oftast i samband med detta druckit eller ätit för lite, och/eller fått för dåligt med luft/syre.
På vintern när vi inte vädrar så mycket och eldar i braskaminen så känns den huvudvärken också av mycket.
 
Det som hjälper är svalt, mörkt rum, sömn och tyvärr så blir det oftast alltid att jag kräks tillslut.
En huvudvärkstablett innan jag får vila brukar vara det bästa men jag vill undvika medicin så mycket det går och därför drar jag ut på att ta en tablett. Dessutom om jag kommer kräkas så kommer tabletten upp lika snabbt igen och då känns det ännu mer onödigt.
Varför jag får detta så starkt och ganska så ofta tror jag beror på amningen framför allt. Jag ammar fortfarande Adem 3-4 gånger om dagen och någon gång om natten.
När man ammar så ska man dricka och äta ordentligt, särskilt vatten är viktigt.
Jag är redan innan väldigt dålig på att dricka ordentligt med vatten som man ska göra. Sedan värmen just nu. Och att jag ammar.
 
Igår kväll när vi skulle äta så var Adem redig och åt jättemycket.
Det underlättar för en “sjuk” mamma som bara vill krypa ihop och gråta en skvätt över huvudvärken.
Jag åt så mycket jag kunde men när jag har så ont så är det så jobbigt att ens tugga maten.
Adem hade energi och det var några timmar kvar tills han skulle få sova så jag satte igång barnmusik och han började hoppa och dansa direkt.
Jag la mig på soffan och la handen på pannan och hoppades på att tiden skulle gå snabbt så jag också kunde få sova snart.
Efter ett tag kom Adem fram och tittade på mig med sina stora ögon och jag kunde se hur han frågade varför jag låg där och var tråkig.
Jag sa till Adem att mamma har ont i huvudet, pekade på pannan och sa “aj aj!”
Då böjde han sig fram och pussade mig på pannan.
Åh, min lilla underbara pojk. Han är så gullig och förstår så mycket mer än vad man tror.
Jag kunde ha gråtit en skvätt för det var så fint men jag höll mig och sa tack och log istället.
Han verkade nöjd med det och ställde sig för att hoppa och dansa igen.
 
Tillslut tog jag mig en huvudvärks tablett, gjorde ordning Adems nattsoppa, han fick duscha för kvällen, vi läste godnattsaga och borstade tänderna.
Sedan när han hade somnat så kändes det nästa som om huvudvärken var borta.
Den där pussen på pannan gjorde susen!
 

Dom ögonen alltså. Min söta, lilla pojk!

8 kommentarer

 1. Vad gulligt av honom, din lilla Adem är så söt! Jag brukar också få huvudvärk ganska ofta (inte konstaterad migrän men jag misstänker att det är det) och då brukar den alltid komma på samma sida av huvudet/pannan och hålla på i ett par dagar så gott som varje månad. Nu då jag har varit gravid och ammat har jag fått slippa den som tur är. Men kan tänka mig hur jobbigt det är att få huvudvärken from hell då man är ensam hemma och måste orka ta hand om sitt barn, stackars dig!

  Precis som du skrev är det viktigt att äta och dricka tillräckligt mycket nu då det är så varmt och då du ammar. Jag brukar också vara känslig för väderförändringar, t.ex. om det mitt i allt blir kallare eller är ett åskoväder på gång.

  Ta hand om er! Kram!

 2. Har lika dant! Inte heller fått det bekräftat av läkare att det är migrän men alla symtomer stämmer ju! Är också lite emot tabletter, men jag tror det är där man gör fel! Man ska ta redan då man känner att det är på väg. Har upptäckt att Diklofenak hjälper bäst! Det är det verksamma ämnet i dom där dyra tabletterna mot migrän, men jag köper bara vanliga "billiga" Diklofenak. Vid "vanliga" besvär ska man ta en tablett, vid migrän 2, och hjälper det inte får man ta 2 till efter nån timme. Då man har barn har man ju inte tid o ork att ligga och ha sån huvudvärk att man spyr 🙁 det är därför jag inte fått det bekräftat av läkare, då jag får så där tar jag mig inte till läkaren!

  1. Precis, jag tror man kan minska själva migränkänslan tidigare bara man tar en huvudvärkstablett. För det och lite sömn räcker för mig men jag drar ut på det. Ska bara äta, vänta lite, dricka lite mer vatten…Och med barn som du säger så kan man inte ligga och tycka synd om sig själv. Då får man ta sig i kragen och göra något åt det.
   Jag ska nog besöka en läkare och få något för mina starka huvuvärksanfall. Något som är anpassat för mig.
   Ha det så bra! Kram

 3. Han är för go denna lilla kille. Det du beskriver låter precis som migrän, det är som att höra min svärdotter beskriva hur hon mår när hennes migrän kommer. Prata med din läkare, det finns bättre än huvudvärkatabletter att ta. Åsa har fått stolpiller som hon tar så fort hon känner att ett migränanfall är på gång och hon säger att dom är helt suveräna. Krya på dej lilla gumman.

  1. Ja jag får kanske gå till läkaren. Jag är lite mesig av mig och tycker inte att det är så farligt..det gick ju över tillslut. Och oftast hjälper vanlig huvudvärkstablett och lite sömn. Men jag ska ta tag i det och få något som passar till mig för mina problem.Kram!

 4. Jag är inte mycket för tabletter heller men jag tror att det kan vara bra i bland och i detta migränstadie som du är i kan det vara jättebra för dig att ha tablett …..klart du ska gå till doktorn…..kram kram på dig och hälsa grabbarna……speciellt den lille!!!!

Kommentera