Dricker du te?

Just nu håller jag på att ordna bilder från Kadirs telefon innan jag skriver ihop om vårat äventyr vi har varit ute på. 
Jag har inte så mycket bra bilder men lite ska ni få se. 
Imorgon kommer det komma upp ett inlägg om det. 
 
Här i Turkiet är tedrickandet väldigt vanligt. Vare sig det är minusgrader och vintertid eller närmare 40 grader och sommarsäsong.
Dricker ni te när ni besöker Turkiet?
Isf det vanliga som syns här på bild nedanför, äppelte eller kanske mintte?
 
 

6 kommentarer

 1. Hej!
  Oj ja turkiskt te dricker vi nog! Och äppelte…men mint te har jag ännu inte råkat på i turkiet. I marocko dracks det dock överallt…hela tiden.Hur är det med äppel te dricks det även av turkar? hörde liksom att det skulle vara en typisk turist grej…men undrar?
  En annan "mat rätt" som vi råkade på på cinar garden i side var friterade potatis skal,….det har jag inte sett eller ätit nån annan stans, är det nåt typiskt turkiskt? eller var det ev bara hotellets sätt att ta till vara allt… 🙂 men gott var det nu.
  Blir spännande att få se var ni varit på ert "äventyr"!
  Ha det gott! hälsn Kerstin från Finland

  1. Hej Kerstin! Mint-te är inte så vanligt men jag har provat de några gånger. De mest vanliga är det röda. Äpplete är inget man direkt serverar när man kommer på besök hos vänner eller familjen men visst finns det några som dricker de med. Men det röda är som sagt det mest vanliga.Friterade skal har jag aldrig ätit eller hört om mer än på hotell, så det kanske är något de gör för att fylla ut buffén så att säga. Däremot är det många som äter pommes frites till frukost. Lite ovanligt men gott tycker jag.

   Ha det så bra!! Kram

 2. Hej!!!
  Hoppas er semester varit bra!
  Självklart dricker vi äpplete när vi är i Turkiet. Även barnen tycker om det. Mintte har vi däremot aldrig provat!
  Kanske borde testa det nästa sommar!?
  Kramizzzz

  1. Hej Victoria! Semestern var verkligen bra och avkopplande.Mintte är inte så vanligt men jag har druckit det några gånger. Vanligaste är det röda som syns här på bild.
   Kram!

Kommentera