Vägen till Konya!

Kadir ringde mig från jobbet i fredags någon gång efter kl 22 och sa att jag ska packa kläder till mig och Adem för vi ska åka iväg tidigt nästa morgon.
Kadir hade bett om ledigt och fick tre dagar vilket var perfekt för det vi länge har pratat om att göra.
Att besöka hans farbror i Konya och övernatta där eller på vägen dit.
Vägen till Konya är en upplevelse i sig. Vi åkte vägen via Manavgat-Dikmenköy och upp i bergen. Den vägen tar ca 2 timmar och är väldigt krokig men en helt fantastisk utsikt.
Man kan även åka via Alanya eller Antalya till Konya.
 
Hela vägen ända fram till huset så satt jag och beundrade utsikten. Det är svårt att fotografera när bilen rullar och hade jag fått bestämma så hade jag velat stanna och fotografera var 10:e meter.
Men vi körde på och gjorde ett stopp på vägen.
Bilderna ger tyvärr ingen rättvisa utav vad jag har sett, jag längtar 10 år framåt då vi säkerligen kommer kunna få samma bild på papper/dator som det vi ser med våra ögon.
Jag hoppas ni inte tycker det är tråkiga bilder på bara berg, grus och vägar. Men detta är verkligen något man borde se med egna ögon för att få bästa upplevelse.
Sen måste jag tillägga något här. Jag skriver och pratar även ofta om de fina bergen vi har runt omkring oss där vi bor och hur vackert jag tycker det är. De är alltså dessa berg vi har åkt upp, och nedför. Lika fint på långt håll som nära inpå.
 
 
Första biten hade vi sällskap av turisterna som annars kör förbi våran lägenhet på förmiddagarna. Jeepsafari som kör en bit upp i bergen. Är ni intresserade av vacker natur och fotografering så är jeppsafari i Turkiet ett måste. För Turkiet har verkligen fantastiska landskap.
 

Först åker man upp, upp, upp i bergen. Sen ska man ner…ser ni en liten prick här på bilden nedanför?
Det är en bil på vägen. Den krokiga vägen skulle vi också åka ned för. Jag höll mig i kan jag lova. Men det gick jättebra och Kadir är en bra bilförare som har åkt denna väg många gånger.

 
 
Här har vi kommit ner på “marken” igen och det är raksträcka hela vägen. Här bygger de även ut för en bättre och större väg till Konya.

 
Här hugger de ut fin marmor i bergen. Just på denna raksträcka så fanns det ett par av dessa stenhuggeri faktiskt.
 

Framme och här spenderade vi våran tid. I lugnet och med frisk luft samt ca 32 grader om dagarna. Underbart med andra ord och svalt (kallt) på natten.
Mer bilder från bland annat vårat lunchstopp kommer senare i ett nytt inlägg.

6 kommentarer

  1. Men Oh vilka fina foton. För mig som har svindel så har jag nog gråtit, är så jädrans rädd för bilvägar som ger mig blick neråt 🙁 Förstår att Ni haft det härligt och skönt (tur att det kom asfalt till slut). Kram och nu är det inte många dagar kvar förräns vi är i vårt älskade Side. Hoppas vi ses. Kram

    1. Jo jag har också egentligen svindel insåg jag där uppe på toppen, men det gick bra. Kändes nästan som en karusell på Liseberg som man egentligen inte vill åka men bara måste göra det.Är ni i Side nu eller när åker ni? Kram!!

  2. Kom att tänka på Konya senare, det ligger ju inte allt för långt ifrån er och i inlandet, så det är betydligt kallare där. Dessutom är det ju en ganska konservativ stad så långbyxor var säkert mer passande där. 🙂 Verkligen fina bilder, det finns inget bättre sätt att uppleva Turkiets natur på än genom att bila runt.

  3. Håller med om att det är fantastisk utsikt. Det jag mindre gillar är att jag får lock för öronen av allt åkandes upp och ner bland bergen, hahah.
    Och konya är svalt och skönt faktiskt, har just åkt till Side därifrån och här rinner svetten verkligen .. :/

Kommentera