Febrig kille!

Kadir satt med Adem i soffan idag när jag gjorde lunch, och bad mig kolla hans feber.
Adem har varit som vanligt men möjligtvis lite gnällig och fingrarna i munnen mycket (tänder på g igen?)
När jag kollade tempen så var den på 38 grader. Feber.
Han åt inte så mycket lunch men han fick några kex efteråt att knapra på och sedan lite febernedsättande.
Efter lite sång och dans så somnade han i sängen med mig och jag passade på att blunda en stund jag med.
Han har vaknat några gånger men somnat om igen. Jag hoppas att febern är borta när han vaknar sen.
Det kan vara tänderna som förhoppningsvis är på gång och ingenting annat. Det hoppas jag på.
 
Våran lille kille har klarat sig bra utan några större och mindre sjukdomar.
Med tanke på så mycket folk han träffar. Dels mina vänner och bekanta plus familj som vill gosa och pussa på honom och dels Kadirs familj som alla kindpussas och kramas hela tiden.
Mycket baciller som flyger runt emellan men jag tror Adem har ett bra immunförsvar faktiskt.
Han har haft, vad vi vet, feber en gång tidigare. Då var han runt halvåret och hade fått vaccin. Han var inte alls påverkad av det utan det var väl mest jag som var jätteorolig.
Sedan åkte vi på en ordentlig förkylning i början av December minns jag. Usch 20 dagar inomhus och det tog nästan knäcken på mig som satt med munskydd för att inte smitta fram och tillbaka mellan mig och Adem för mycket.
Det gick runt och runt mellan oss.
Men annars har vi knappt haft snorig näsa tycker jag.
Vad tror ni det beror på, att jag ammar honom och att vi inte har gett ersättning? Det ger ett ordentligt skydd sägs det.
 

Febertermometer och Adems vattenflaskan.

4 kommentarer

  1. Hejsan! det är säkert tänderna, han har nog ett bra försvar, han träffar ju en hel del folk. Nya vattenflaskan blir blå. Håller på att gå igenom kläder med eller inte likadant var gång. Har köpt lite extra kilo så det blir nog en del som åker med. Hoppas att Adem snart blir bättre. Kramar ses snart.

    1. Infektion i kroppen var det för pluttisen. Vi åkte in igår till sjukhuset då han hade 39 graders feber, så det blev blod och kissprov. Sen fick han bada också för att svalka sig under tiden vi väntade på testresultaten. Så antibiotika nu i 5 dagar och sedan på efterkontroll. Min lillkillen var relativt glad hela tiden, förutom när det var undersökning och nålstick.
      Blå blir jättebra. Hoppas det inte var jag som orsakade övervikt, isf betalar jag det med vet du! Vi ses snart!!

  2. Jag tror att de är bra på sätt o vis att ni träffar många då blir hans kropp van vid mer. Är man mest hemma barn o mamma typ då är de lätt att de blir sjuka pga att de inte är vana vid lite baciller här o där! Ni är ju ute rätt mycke de tror jag också är bra för honom. En stark gosse i sig antar jag och SÖT:) Kram

Kommentera