Jag bara måste ha-cravings!

Jag har ju verkligen gått all in när det kommer till sug av svenska matvaror eller saker från Sverige under åren.
Mamma skickade flera blåa paket till mig i USA med lösgodis och H&M´s blonderings färg. Och massa annat såklart.
Marabou choklad har jag fått så mycket utav under mina 5 år i Turkiet att jag tror ingen kan förstå hur mycket det varit. (Tack alla vänner och ni okända som tagit med)
Sen har det varit ostbågar, knäckebröd, tacokryddor, dippsåser, smörgåsrån, lakrits, marsipan, citronfromage, dove deo, makaroner från kungsörnen, barnolja, Billingeost, Nivea ansiktskräm, såser från knorr, shampoo…Ja listan kan göras lång.
 
Nu har jag en ny “JAG MÅSTE HA DETTA HELA ÅRET OM”-matvara från Ica.
Minns ni att jag skrev efter mitt Subway besök att jag eftersökte Honey&mustard dressing?
Under mina 27 år så har jag ALDRIG gillat senap. Men åh andra sidan har jag aldrig gått och köpt mig varken en hel Marabou chokladkaka hemma i Sverige eller ostbågar.
Det är något med suget och konstiga måsten när man bor utomlands och är en utlandssvensk helt enkelt.
Lite som att jämföra med en gravid kvinna och hennes cravings. Det man minst anar att man ska tycka om eller det man svårast kan få tag på, exempelvis matvaror från Sverige när man bor i Usa eller Turkiet.
 
Och kolla vad Kicki har tagit med sig till mig. Så himla gott!!
Nu har jag i och för sig bara stått och provsmaka på sked här hemma. Några gånger. Nu måste jag komma på något gott recept som jag kan laga till middag där denna dressing passar in.
Vad skulle ni laga? Gärna något med kycklingfilé.
 
 Min nya, stora passion här i livet så att säga.

4 kommentarer

  1. Jag är helt besatt av denna kombination, honey & mustard, men har dock inte provat Hellmanns. Är supergod till ost och avocado sallad, men det ska det va en "gul ost" 🙂 Måste säga att jag tycker din blogg är jättebra!! Tycker det är jättekul att du lägger upp så mycket bilder och delar med dig av ert liv och dina tankar. Har själv bott i Turkiet tidigare, men bor nu i Spanien med min man. Ha det jättebra 🙂

  2. Okej då måste jag prova den! hahah. Jag bodde i Alanya och va där i 4 säsonger, åkte bara hem några månader under vintern. Älskar verkligen Turkiet, det är så otroligt fint! Men tyvärr blev det lite jobbigt med visum och arbetstillstånd då jag inte hade jobb som hjälpte till med det… Annars hade jag definitivt bott kvar där. Nu har jag bott i Spanien i 4 år. Ha det så jättebra och fortsätt med din otroligt bra blogg i många många år framöver 🙂 Kram

Kommentera