Bättre sömn!

I en vecka ungefär så har Adem fått mannagrynsgröt innan läggdags och innan vi läser bok och borstar tänderna.
Sedan ammas han till sömns i soffan men jag har upptäckt att han sover betydligt djupare och bättre nu när han får just mannagrynsgröt om kvällarna.
Här i Turkiet så heter det irmik och används till efterrätt men jag ska nog höra med Kadirs syster om detta är något hon ger lilla Emine innan hon ska sova.
Jag får så himla bra tips från henne så jag hoppas kunna dela med mig några bra och användbara tips tillbaka.
 
 
På tal om sömn. Minns ni när jag skrev att jag var vaken så sent om kvällarna och därmed jättetrött vissa dagar och ibland kunde sova när Adem sover om dagarna?
Jag satte som mål att lägga mig innan midnatt och det har gått jättebra i en månad och jag är betydligt piggare nu.
Däremot har jag slarvat den senaste veckan så nu är det nya tag som gäller. Ikväll ska jag vara i säng innan midnatt igen.

10 kommentarer

 1. Hej
  Gillar verkligen dina tips 🙂 nu ska vi åka ner om två veckor o min lille grabb kommer vara runt 6mån då…ska stanna i lite mer än 2 mån o har ingen lust eller plats snarare att packa ner en massa gröt o välling o ersättning till honom…ngt bra tips på vad man kan ge innan läggdags förutom detta som jag ger honom i Sverige? Kan man ge mannagrynsgröt redan vid 6mån?

  / Sofia

 2. Han har börjat få gröt och smakportioner har blandat med både hemmagjord o på burk för att få honom att vänja sig vid både och 🙂 precis min tanke att inte ge välling här hemma innan vi åker utan kanske introducera det sen när vi kommer hem igen…min mans familj bor i adana så vi ska bara ner o hälsa på en längre tid…får ju passa på när man är mammaledig…dock ska vi stanna där utan manne, han får vara hemma o jobba 🙂 egentligen så vill vi nig båda så småningom flytta neråt men inget som är aktuellt det närmsta året…..är ganska mätt på Alanya så om det blir en flytt får vi hitta en annan stad…träffades i Alanya och bodde där nere ett tag så jag e inte direkt sugen på den staden igen tyvärr….kram kram

 3. Ojdå var ju inte meningen att svaret skulle komma som anonym…så kan det gå när man skriver från mobilen sorry

 4. Äter din kille redan hela mål eller bara smakportioner? Består amningen fortfarande av den största delen av måltiderna ja då behöver du ingen välling. Om inte då är välling ett bra alternativ då du säkert vet att din kille får i sig vad han behöver. Jag tycker det skulle kännas tryggare att ta med sig några välling paket. Prata med din BVC sköterska för råd. Alla barnmatsfabrikanter har bra tips och vilken ålder det tex är bra att börja med mjölkprodukter. Det är en omställning att åka till en annan miljö och då kan det vara tryggare om något är detsamma som hemma och att barnet känner igen en del av maten. Jag var själv nere tillsammans med mitt barnbarn 7mån förra sommaren och det var mycket han kunde äta men det var skönt att börja och sluta dagen med välling. Han sov hela natten redan då. Ett halvår senare i Thailand och då välling på kvällen sov hela natten. Trevlig resa!

  1. Jag antar att denna kommentar inte var till mig. Men jag ska tillägga att anledningen till varför hon bör börja med välling är för att det inte finns i Turkiet, eller andra länder utanför Norden. Välling är inget måste och ska man vara borta i 2 månader där det inte finns så är det onödigt att börja med det nu, sluta upp i 2 månader för att sedan starta igen. Eller starta och göra det till ett sådant beroende. Det finns mycket annat man kan ge utöver välling, då det som sagt var bara finns i norden. Men bra tips annars Lotta och härligt att det funkade bra med ditt barnbarn.
   Kram!!

 5. Lotta, största delen mat är ju fortfarande ersättning, ammning fick vi tyvärr sluta med redan vid 3 mån ca! Men under tiden vi är där så blir det ju mer o mer mat…just nu e det hel portion gröt på morgonen o sedan smakportioner med mat vid lunch ungefär samtidigt som han får lite fruktpure. Får höra med BVC nästa vecka då vi ska dit på 6mån kontroll innan vi ska åka 🙂 tack för tipsen o förlåt Louise att vi inkräktat lite på din blogg hihi…fortsätt du o tipsa så ska jag prova mig fram med dina tips 🙂 förresten blöjmärke som är bra?!

  Kram kram

  1. Ingen fara Sofia, det är jättekul att det "diskuteras" på min blogg. Sånt gillar jag.Blöjmärke så gillar vi molfix väldigt bra. De har pampers men här heter det prima. När vi åkte till Sverige så tog jag med blöjor istället för ut och leta runt efter vad som skulle passa. Och passade inte första så får man köpa nya. Ta med så de räcker första tiden iaf innan ni har hittat ett märke eller sort som passar eran son. Kanske hittar ni på första men har man otur så läcker det eller kanske tom ger utslag vid första försöket.
   Se också vad BVC säger ja. Men som du säger så kommer han vid den åldern börja äta mer och mer. Däremot var det lite svårt i början tyckte jag eftersom de lätt sätter i halsen. Det är ingen fara men man blir såklart rädd. Soppa kommer han nog gilla mycket, turkiska sopporna är ju så himla goda.

   Kram!!

Kommentera