Städad dröm!

Många småbarnsföräldrars högsta dröm är nog att bara få slå sig ner i soffan, ha ett städat hem, maten färdiglagad och barn som sover eller leker lugnt och sansat gärna med en enda leksak.
Eller gärna utomhus med deras pappa.
Första tiden så sover bebisar otroligt mycket och man själv är så trött så jag gjorde i alla fall det också.
Nu sover Adem bara en gång under dagen, i någon timme eller lite mer, och resten av tiden så är det fullt ös hela tiden. Från morgon klockan 08 till kväll klockan 21, alla dagar i veckan.
Då är det svårt att kunna städa lägenheten helt och hållet och ni som känner mig vet att jag älskar när det är färdigstädat och rent. Då njuter jag verkligen.
Jag tror inte jag har lyckats städa hela lägenheten på en dag de senaste 14 månader utan man får ta ett rum i taget och så långt man hinner och orkar under dagarna.
Samtidigt ska ju mat lagas, blöjor ska bytas och barn ska aktiveras och man ska hinna leka och busa med dem med.
 
I fredags lyckades jag i alla fall göra en ordentlig städning i sovrummet, det behövdes.
Däremot så dammade jag inte av inuti garderoberna. Det behövs de med men jag tar det den dagen jag rensar ut på våra sommarkläder.
I år ska jag slänga eller skänka bort mycket av våra sommarkläder för vi sparar på alldeles för mycket. Och både jag och Kadir äger otroligt mycket kläder. Adem också.
Garderoben som vi har är jag jättenöjd med och den stora helkroppspegeln som är på
(Tänk er hur det är att vakna på morgonen och se sig själv där…haha god morgon världen!) 
Och även sängen gillar jag då man kan lyfta sängbotten och ha förvaring under.
Något annat som jag älskar med sovrummet är gardinerna men framför allt mattorna. Dom är så himla fina.
Vill ni se resten av våran lägenhet så har jag en kategori som heter så här bor vi”
Och nej, vi har verkligen inte alltid så välstädat som bilderna visar där.
Men man får passa på att fota de få gånger som de faktiskt är städat mer än 10 minuter.
 
Här har vi vårat, då, städade sovrum.
Adem har dock röjt runt där inne senast idag och jag hittade både vitlökspressaren och våtservetter utspridda i hela rummet på förmiddagen idag.
 
 
 
 
 

4 kommentarer

  1. Haha, jag känner igen mig… 😀 Jag tror att man helt enkelt får sänka sina krav på att ha det städat hemma då man har barn och låtsas som man inte ser fingeravtrycken på spegeln och dammråttorna under soffan, annars får man bara ångest. Våra barn är små och behöver oss nu, då får helt enkelt städningen komma på andra plats. 🙂 Men jag vet, det är svårt.. 🙂

  2. känner inte alls igen mig. Min mamma sa till mig en gång att bry dig inte. Nu städar jag varje vecka även om det inte behövs o det är skit tråkigt. Hellre huset fullt av ungar o stök än tyst o tomt o väl städat. Men å andra sidan jobbade jag o barnen på dagis från ett års ålder o det mådde vi alla bra av. De fick sitt o jag mitt. Har facit o ungarna har lyckats bra.

Kommentera