Kvällsfika och språktest!

Idag står först ett besök hos husdoktorn på schemat. Vi ska ta med Adem så att han får sin 18-månaders spruta och jag hoppas att det kommer gå bra.
 
Sedan vid lunch åker jag och Adem hem till Kadirs syster som har bjudit in massa folk, kvinnliga släktingar på lunch/fika.
Det blir Adem och en massa kvinnor helt enkelt. Men jag tror han kommer stormtrivas.
 
Ayse, hennes man och deras dotter Emine var hemma hos oss igår kväll på kvällsfika och tvtittande.
Och då bjöd hon in mig till detta vilket känns lite nervöst och spännande på samma gång.
Det är människor som jag har träffat förut men så är det de här med språket ni vet.
Kadir är inte med så att jag kan förlita mig på honom när jag inte förstår allting, och det är klart alla har mycket frågor till mig. Och vill prata med mig som är “ny” 
Samtidigt testas jag eller mina kunskaper och jag får stå upp och försöka istället för att falla tillbaka på Kadir helt enkelt. Det är bra för mig och det är egentligen så jag lär mig bäst tror jag.
Jag är väldigt blyg av mig och än mer när det kommer till sånt här som “jag inte kan”
Fast jag kan ju, men ändå inte.
Jag kan inte sitta och ha en full konversation men med kroppspråk, ord och vissa meningar rätt så går det.
När Kadir inte är med så MÅSTE jag dessutom, eller så kan jag vara tyst och vägra svara när någon frågar mig något men det är ganska så…otrevligt.
Sen har jag Ayse som jag kan få lite extra hjälp utav då hon kan en del svenska, tyska och engelska ord. Så vi blandar hej vilt.
Och det är ju faktiskt Kadirs familj och släktingar som kommer så alla känner till mig, vet att jag inte kan prata så bra och hjälper mig fram.
 
Så även om det är till viss del jobbigt så är det också kul. Det är lite kul att jag inte kan för när man då lyckas rätt så blir man väldigt glad och lite stolt över en själv. Eller hur?
Jag är inte ett dugg besviken att jag inte kan prata och förstå helt och hållet för nu har jag chans att lära mig och framför allt utvecklas. Hur kul är det om man hade kunnat allting här i världen? Haha.
 
Nej, nu går klockan och vi ska åka iväg till doktorn. Ha det så bra!
 

1 kommentar

  1. De går säkert bra för Adem! Det låter ju kul me syster besök. Du kan nog mer än du tror och vågar:). Du kommer nog lära en del genom Adem när han börjar skolan har sina vänner hemma och sånt. Hoppas din dag blir bra

Kommentera