Vilka ska resa till Turkiet 2015?

Jag börjar fråga redan nu men jag kommer fråga många gånger till under de kommande 4 månaderna;
Hur många utav er ska åka till Turkiet under 2015?
Vilka har redan nu bokat resa?
Vart ska ni åka någonstans i Turkiet och när åker ni?
Och framför allt; Vad ser ni mest fram emot under eran resa?
 
Välkomna till Turkiet!
Bildkälla: www.google.se

66 kommentarer

 1. Hej!

  Självklart åker vi till Side!
  Två veckor i början av augusti kommer vi njuta av solen, den goda maten, de underbara stränderna, bra shopping, gratis solsängar och parasoll, trevlig lokalbefolkning, semester osv….. Listan kan göras nästan hur lång som helst!
  Bäst är nog ändå det underbara vädret och maten!!!
  Kramizzzz <3

 2. Hej!
  Vi bokade vår resa för lite mer än 6 månader sedan. Vi ska åka till Side i mitten/slutet på maj vilket kommer bli våra bröllopsresa. Vi ser fram emot att få komma iväg utomlands med hela vår lilla familj, att få ett miljön kultur byte för en vecka men framförallt lite semester och uppassning. (Vi körde med ett all inledde hotell) självklart vill vi se mer av Side så det kommer bli lite promenader och så. Vi har varit i Turkiet tidigare, men inte i själva Side 🙂

 3. Hej! Vi sitter o kollar runt nu,vi kommer ner i aug/sep och åker ju till Side;) då ska vi sola,bada och shoppa nya kläder! Vi trivs så bra i Side,så varför byta resmål?? ;)jag gillar när man känner igen sej och man lär känna folk som man träffar varje år! Vänskaper formas;) önskar dej o din familj ett fortsatt gott nytt år!

 4. Vi ska två veckor till Alanya i September! Resan bokades redan för nån månad sen eftersom vi är så många som ska 🙂 Ser fram emot sol och bad! Och att få gå till dukat bord (all inclusive) 🙂 Avslappnat blir det väl knappast med tre barn men.. 😉

 5. Hej. Tack för en trevlig blogg, det är spännande att läsa om ditt liv i Turkiet! 🙂 Det är häftigt att du vågade ta steget att flytta dit. 🙂

  Jag o min sambo åker till Turkiet/Kusadasi i juli. Blir 3:e gången i Kusadasi, ett ställe som jag gillar starkt. Var i Istanbul i höstas och säger bara WOW, vilken stad!

  1. Åh låter skönt, varmt i slutet av Juli men ändå väldigt skönt. Kusadasi har jag aldrig varit vid. Är det mycket turister där? Det ligger inte så jättelångt ifrån Izmir vad jag vet. Kanske får ta en semestertripp dit någon gång. Ha det så bra! Kram

 6. Jag kommer äntligen kunna utforska om min dröm verkligen är som jag tror/hoppas på! Åker ner till Turkiet i slutet av februari för att bosätta mig där 🙂
  Du kanske kan svara på en fråga åt mig? Jag kommer nämligen mellanlanda i Istanbul (inte ataturk utan den andra flygplatsen), hur svårt är det att hitta där? Är duktigt nervös då jag ska åka själv och aldrig har mellanlandat i Istanbul.

  Härlig blogg 🙂

  1. Hej Felizia! Vad kul och härligt. Vart ska du bo och kommer du jobba något? Den flygplatsen du ska till är betydligt mindre än ataturk så det kommer gå bra. Du följer bara skyltarna till inrikes. Och hittar du inte så kan du alltid fråga dig fram. Har du en timme på dig eller strax under så hinner du gott och väl. Lycka till med allt!
   Kram Louise

 7. Hej! Och tack för en trevlig blogg! Hittade den för ett par år sedan efter att jag var i Side och i Marias butik och då fick hjälp av dig där!

  Jag ska troligtvis åka till Side i september. Det blir väl 6e gången i Side för min del! det känns som att komma hem… eller vad man ska säga… det är så härligt! Ser mest fram emot att bara vara, gå på strandpromenaden och Äta god mat! Och handla i Marias butik såklart! Och marknaden i Manavgat. Jag ser fram emot allt!

 8. Kommer bo i Side och även se om jag kan hitta något jobb. Har kanske ett på gång men om jag inte hittar jobb så kommer jag väl bara leva livet. Men tanken är jobb. okej, skönt att höra att det är enkelt. Jag hörde att det kan ta tid i passkontrollen och att man kan behöva ha ca 2 timmar på sig och jag har endast 1,5 timme i Istanbul.
  tack!

 9. Jag ska till Turkiet i maj! Haha kommer inte riktigt ihåg vart det är vi ska men det är en bit ifrån Side, har varit i Turkiet två gånger redan haha men det blir nog mysigt! 😀

 10. Åhh vad jag skulle vilja åka till Istanbul, och dom turkarna är ju bara för Goa asså 😉 även om dom ibland kan vara liiiite jobbiga hihi 😛 hur tolkar man det om en turk typ kollar på en varje gång vi möts. Sist gång jag var i Turkiet med familjen så fick jag blickar från en turk som desutom var riktigt gullig 🙂

  1. Ja du, säg det. Många flirtar och visst är det lite speciellt när man inte pratar utan bara ger blickar. Det är kul och spännande, om man är singel. Sen får man väl prata och se vad den andra är för person och vad han eller hon vill med blickarna så att säga. Men får man ögonkontakt flera gånger på en kväll så är det självklart ett flirtande tycker jag. 🙂

 11. Japp det blir Turkiet i år. Fast vi åker till Kusadassi där är det jättemysigt. Var ju dit 2009 och nu längtar barnen tillbaka

 12. Jag, min sambo och vår son ska till Side resort i slutet av oktober ihop med mina föräldrar. Det blir andra gången vi åker till det hotellet och 4:e gången till Side. Vi älskar Side och håller oss gärna inte längre iväg än Side resort. Bodde på dogan för 2 år sen. Side resort va tydligen ombyggt igen och poolen med fönster är borta. Den va rätt rolig. Hoppas vi valt bra tid med värme då vår son kommer va 1år och 8 månader då. Med vänlig hälsning, Rebecca

 13. Ja, det var flera blickar varje dag och han började blinka med ena ögat, sen sa jag hello till honom och så svarade han hello how are you? men han var JÄTTE GULLIG

 14. Hej Louise,vilket trevligt blogg. Vi skall först och främst åka till Istanbul med familjen under sommaren och sedan vidare till vårt sommarhus i den mysiga halvön Gelibolu som ligger mellan Dardanellerna och Sarosbukten i den europeiska delen av Turkiet.Vi brukar bila till Istanbul eller flyga dit och om vi tar flyg så brukar vi hyra bil.
  I år blir det nog att vi bilar istället och skulle vi få tid över så kommer vi kanske åka ner till Fethiye som är riktigt vackert.
  Är född och uppvuxen i Sverige men är ursprungligen från Turkiet och Istanbul är vår hemstad. Jag tycker om att resa runt landet för det finns många fina ställen men ändå byter jag inte ut Istanbul mot annan stad. Det är något speciellt och magiskt med den staden som drar en dit och har även hört det från andra turister också vilket är kul och höra. Så det mesta jag ser fram emot i år är Istanbul. Det var spännande och läsa om ditt liv i Turkiet och jag avundas dig:) ha det gott varma hälsningar!

 15. Efter en mindre lyckad vecka (vädermässigt) i oktober, ger vi nu Side en ny chans i april. Bokat och klart 20-27/4 på Sunwing Side East Beach. Sist var det bara jag och min sambo, nu är vi hela 13 personer som ska fira min svärmor som fyller 60.
  Hoppas kunna besöka Marias Butik denna gång. Var ju stängt pga regnet i oktober (minns du, jag skrev det till dig då).

  Annars ser jag mest fram emot att få umgås med nära och kära, äta gott, sola, shoppa och bara ha det bra.

  Ses i vår!

  1. Ja, det kommer jag ihåg att du skrev. Skönt att ni kommer tillbaka igen. April kan variera, har ni ottur så kan det bli oväder men knappast en hel vecka. Och kikar man tillbaka i mitt bloggarkiv för April månad de senaste 2-3 åren så ser det väldigt bra ut på bilderna, vädermässigt. Och butiken är garanterat öppen, från morgon till sen kväll. Säg till när ni är på väg ner så kanske vi ses! Kram

 16. Tack Louise för att du tog din tid och svarade.
  Det låter spännande att resa med husbuss, då får man helt annan syn och upplevelse av resandet.Jag hoppas att din dröm går i uppfyllelse en dag.Ja Istanbul rekommenderar jag verkligen för det är mycket man kan göra, så om ni någon gång skulle åka dit då vi befinner oss där så kan vi gärna visa er runt staden:)
  Vad kul att ni planerar en resa till Sverige, det kan säkert bli spännande för din man. Jo jag förstår vad du menar med skillnaden som exempelvis den Turkiska trafiken vilket är inte helt fel det du säger och oftast jämför vi människor rent automatiskt med andra länder men det är alltid annorlunda överallt i världen.Turkiet är ca 80 milj.invånare och Sverige 9 så man kan inte jämföra precis. Finns för och nackdelar överallt, det kan aldrig bli samma :)Men jag hoppas att ni kommer ha det roligt under er resa i Sverige.Det är ett vackert land,fin natur och särskilt under sommaren då allt är grönt och fint.
  Ja, visst kan jag säga till ifall vi kör ner till Side.Skulle varit kul och ses där. Sköt om er kram!

  1. Åh vi hade nog gärna velat ha någon som guidar runt oss den dagen vi hamnar i Istanbul. Både jag och min man är verkligen köy-människor som jag säger och vi blir stressade i Antalya. Istanbul…oj oj, vi kommer nog tappa bort oss. 🙂 Sant det med att de inte går att jämföra Sverige och Turkiet på vissa delar. Och jag ser många fördelar med Turkiet och att bo här. Det bästa, förutom det fina vädret är alla trevliga människor som VILL prata med en, veta vad man är, vart man kommer ifrån och mer än gärna bjuder hem turister till ens familj för att visa hur man bor och lever, vad man äter osv. Jag har flera vänner som kommer ner och turistar och blir hembjudna till nyfunna turkiska vänner och deras familj där de blir varmt välkomna. Turkar är några av de vänligaste och hjälpsamma personerna jag har hört om och träffat.

 17. Jag hoppas att jag inte har tråkat ut dig med mina kommentarer:) men tycker bara att du har ett intressant blogg och alla inlägg är värda att läsa.
  På tal om köy- människor så har du rätt, det är svårare att bo i hektiska storstäder om man är van vid lugna småstäder där det är lite mer ordning och reda kanske.Även om jag kommer från Istanbul så skulle vilja prova på att bo i en mysig by.Det kan vara skönt.Där vi har vårt sommarhus i Gelibolu är också ute på landet med fina byar och gulligt köy folk. Jag antar att din man är ursprungligen från Konya om jag inte har missförstått då du nämnde om Konya-Side vägen.Kom på tänka på det eftersom vi har planerat en resa till Konya i framtiden i med att mina förfäder var från Konya. Har du lärt dig tala Turkiska? Det är en svår språk som inte är särskilt lik andra språk, bl.a grammatiken men är alltid kul med nytt språk förstås:) Har sett bilder på din son Adem också, jätte söt mashallah med stora fina bruna ögon.Det är kul och höra att du trivs i Turkiet och du har rätt såsom du beskrev folket.De är väldigt gästvänliga,sociala och hjälpsamma och är glada,nyfikna att lära känna andra människor från olika kulturer. Ser fram emot dina härliga inlägg på bloggen.Ha en skön kväll.Iyi aksamlar!:)

  1. Verkligen inte, jag känner att jag lär mig ännu mer om Turkiet genom dina kommentarer. Jag är ju faktiskt en invandrare i Turkiet och vet verkligen inte allt så ibland kan det jag skriver om Turkiet bli fel och lite tokigt. Du får gärna rätta mig då. Sen skiljer det sig mellan städer, byar, kulturer, familjer osv såklart. Min man är från en by i Manavgat faktiskt, en bit upp i bergen och inte långt ifrån oss. Men däremot har han ett par släktingar i Konya som vi hälsade på. Men annars finns all familj, kusin, fastrar, mostrar, farbröder etc. i princip samma by eller väldigt närliggande.

   Många svenskar som bor i Turkiet tycker det är spännande i början men tyvärr tröttnar dem och klarar inte riktigt av det. Jag vet inte vad det är de inte gillar men jag tror att de är alldeles för olikt Sverige. Kanske lite ensamt också. Jag vet ingen vars man som har hela familj så nära som vi har och det hjälper mycket på vintern. Då går alla i princip i idé.
   Jag kan språket till viss del men jag måste lära mig mer. Men jag har nog lagt mycket vikt på att lära mig landet, kulturen och hur man lever istället. En väldigt viktig del det också, inte bara språket. Sedan har jag svårt för språk, grammatik och sånt. Så jag tycker det är svårt, Men åh andra sidan har jag inte tänkt att flytta här ifrån så jag har hela livet på mig att lära mig 🙂

   Hur länge har du bott i Sverige, eller var du född där? Var i Sverige bor du och skulle du säga att ni lever mer svenskt i Sverige eller har ni mycket turkiska influenser i eran familj?
   Iyi aksamlar!

 18. Hej!

  Första gången till Side i augusti. Har jobbat tidigare i Alanya och rest tillbaka dit många gånger. Då det känns mindre lämpligt att resa dit med barn så valde vi Side och Side Village hotell. Ska bli fantastiskt kul och dela gärna med dig lite restaurang och butiktips. Barnen är ute efter mycket fotbollskläder och jag mer lite "märkeskläder" och väskor.

  1. Jag tycker lira men ju närmre säsongen vi kommer så ska jag kolla upp det ordentligt. Men liran är ju Turkiets valuta. Däremot skulle jag ta ut pengar på plats faktiskt. Det tjänar ni på eftersom ex. Forex tar en större avgift än vad bankomaten gör. Japp marknad på måndagar och torsdagar. Manavgat byggs för fullt med mer butiker bland annat. Och dit kommer man med buss. 🙂

 19. Hej Louise, tack för ditt svar. Det låter trevligt att du har din mans familj nära dig i Manavgat för då känner man sig inte så ensam heller.Jag har också varit i Manavgat då jag reste till Alanya men det var flera år sen.Och Manavgat är jätte fint så vi kommer säkert åka dit igen. Vår planering för nästa år är Svarta Havet för det är ett vackert landskap och jag har länge velat åka dit.Härligt folk och underbar kultur. Jag är folkdans lärare och håller just på med danser från Svarta havet.Horon dansen som det heter.En av den mest intressanta kulturen i Turkiet som jag är fascinerat och inspirerad av.Ja det finns mycket och se i Turkiet men man måste ha tid och möjlighet förstås.Det är sant som du sa att det skiljer sig mellan byar och städer med seder,kultur,mat,dans osv.Jag själv är och alltid varit nyfiken för olika länder och deras kultur,levnadssätt,seder,historia,musik som jag samtidigt lägger lika mycket vikt på språk också eftersom jag är väldigt glad för språk. Ja, jag är född i Malmö och bott här hela livet.Nu i februari kommer det bli precis 50 år sen mina föräldrar kom till Sverige.Jag kan säga att jag är delvis påverkad av den Svenska kulturen samtidigt som jag håller i den Turkiska kulturen också så det är lite svårt och säga hur jag exakt lever som.Fast vi tittar på turkiska tv-kanaler hemma,lyssnar på turkisk radio och håller oss uppdaterade hela tiden.Men å andra sidan finns det många detaljer som Turkarna i Turkiet lägger märke åt mig när de förstår direkt att jag inte bor i Turkiet-exempelvis mitt sätt,min hållning,kroppsspråk&betoning och klädseln.Ja, sådana detaljer ungefär:)vilket är intressant och höra. Jag saknar Turkiet och har haft funderingar/undrat rättare sagt hur det skulle varit och flytta till Istanbul men jag kan säga att när jag väl är i Turkiet så vill jag hem efter ett tag och när jag är här ja då vill jag dit så det är som en dilemma.Mina vänner och kusiner i Istanbul har varit uppmärksamma hur jag konstaterar- "nu vill jag hem till Sverige" själva ordet hem alltså, fastän Turkiet är mitt hemland.Då ler vi efteråt:) Men men, hörde att det var väldigt kallt i Manavgat nu då det sällan brukar bli så.Här i Malmö har vi knappt nån vinter eller snö överhuvudtaget, det är mestadels regn och blåst.Riktigt trist väder men snart kommer sommaren igen som man ser framemot:) Kram!

 20. Hej
  Jag läser din blogg med glädje och så kul att läsa om din vardag och familj.
  Jag har varit många gånger i Turkiet dom senaste 10 åren men efter att jag hamnade i Side på en sista minuten resa i juni-2012 har jag varit där 17 gånger och senast nu 1 vecka under julen. Jag har bokat flygbiljett i Juni och stannar då 23 dagar och kommer eventuellt även i april .
  Det har blivit mitt andra hem och njuter av promenader, alla trevliga människor , god mat och solen :).
  /Christine

  1. Hej Christine! Oj då, det var inte illa. Många gånger men jag förstår dig, du precis som många andra liksom fastnar här och det blir som ens andra hem. Om inte första haha. Vart bort du när du reser ner?
   Ha det så bra! Kram Louise

 21. Helt riktigt och när jag kommer hem till Sverige så längtar jag tillbaka igen och hoppas att kunna flytta ner när jag kan sluta jobba här hemma 🙂
  Jag har testat olika hotell och även hyrt lägenhet .
  Numera blir det mest Miami Beach hotel men ska försöka hitta en lägenhet att hyra för 1 år eller längre.
  Skönt att ha sitt eget och kunna känna efter om det är det jag vill eller om det endast är semesterkänslan ?
  Kram
  Christine

  1. Säg till när du ska köpa en för då vet jag några riktigt bra. Jag tro/tycker att ska man köpa en lägenhet utomlands så ska det vara ordentligt med allt. Inte bara för att man snabbt ska ha en lägenhet utomlands. Och då känner jag en svensk mäklare som jobbar för ett av de bästa företagen i Side-Manavgat.
   Tyvärr vet jag ingen som hyr ut för ett helt år men jag lovat att ha koll och säga till om jag hör något. Den dagen vi flyttar till något större, nästa sommar eller så, så kommer vi kanske hyra ut våran lägenhet så om du inte "måste" bo centralt i Side och ha pool så kommer du ha en relativt nybyggd lägenhet att kunna hyra från oss isf. 🙂
   Men Miami beach ligger centralt och bra, de renoverade väl om ganska nyligen om jag inte minns fel?

   Kram Louise

 22. Köpa ska jag nog vänta med tills jag vet att det känns rätt att bo där även när det inte är semester 🙂
  Kanon bra om du kan hålla koll om det finns någon som hyr ut .
  Jag trivs bäst i Kemer området så centralt spelar ingen roll för mig alls då jag älskar att promenera .
  Miami Beach renoveras just nu, var borta och kollade nu när jag var nere för 2 veckor sen och det blir riktigt bra så det blir drygt 3 veckor där i Juni .
  Christine

 23. Hej Louise, jag ville bara be om ursäkt för mitt tidigare långa
  kommentar jag gjort. Ha det så bra/
  Hande

 24. Hej!

  Jag ska flytta till Istanbul om ungefär en vecka och jobba som au-pair.
  Har du tips på vad jag inte får missa under min tid i Istanbul? Hur skaffar jag ett socialt nätverk? Jag ska stanna i fyra månader och känner ingen.

  Mvh Marina

  1. Hej Marina! Jag har själv aldrig varit i Istanbul mer än flygplatsen men det finns massor att se så passa på när du är ledig. Vad spännande att du åker dit som au pair, jag var i USA ett år. Åker du genom någon organisation eller så? Lycka till med allt, skriv om du vill!! Kram

 25. Hej igen, såg först nu att du svarat på min kommentar!
  Jag och min mamma ska bo på Sunflower. Vi försöker alltid komma undan så billigt som möjligt och hittade nu en kanonbillig resa! Nu har vi bokat och allt är frid och fröjd (vi är verkligen inte kräsna!).
  Men jag tänkte ändå fråga dig om du vet om det är något konstigt med hotell sunflower? Det känns som att de inte riktigt vill visa omgivningen runt hotellet på bilderna på apollo.
  Ha det så bra! Håller tummarna för att ni ska få ett ja så att ni alla tre kan åka tillsammans till sverige!
  Vänligen,
  Sandra

  1. Sunflower är bra hotell och framför allt så ligger det väldigt bra. Min pappa och bror har bott där två gånger och bättre kunde de inte fått. Ganska enkla rum men hotellet är inget större komplex och det enda som är mellan hotellet och stranden är en strandpromenad så ni går i princip ett par meter från erat hotellrum, förbi restaurangen och ner till stranden. Här är ett inlägg om badstränderna i Side, vilket också kan vara bra att läsa. Om ni lägger er vid stranden som hör till Sunflower (den bästa på västra sida enligt mig) så bör ni också äta lunch och köpa dricka från deras restaurang. Det är inte populärt att gå till andra restaurangen bredvid för lunch eller ta med dricka från mataffärer.
   På länken ser du också bilder från Sunflower, bland annat är första bilden från hotellrummet min pappa hade ut mot havet. Och även del av strandpromenaden.
   http://louiseiturkiet.blogg.se/2014/april/badstrand-i-side.html

   Hör av dig om du har fler frågor. Mycket tips finns i kategorin resetips.
   Kram Louise!

 26. Åh, jag kom på en till fråga!
  Vi ska tydligen landa på flygplatsen Göz…. kommer inte riktigt ihåg vad den hette. Men ser ut att ligga cirka 1 timmes bussfärd från Alanya. Har du några erfarenheter av den flygplatsen? 🙂

 27. Hej Louise! 🙂

  Jag och min sambo planerar att åka till Turkiet, två veckor, i juli. Men vi har enorm beslutsångest.Vi kan inte bestämma vårt vi ska. Bollar mellan Side, Kemer, Marmaris eller Icmeler. Vi är ute efter fina stränder. Det behöver inte vara sandstränder, men gärna långrunda. Mysigt ställe där man kan ta långa strandpromenader och något runtom att titta på.
  Har du något tips åt oss?

  Tacksam för svar!

  Mvh Smiley

 28. Hej Louise!

  Kul att hitta hit!
  Vi tänker resa till Turkiet i sept el okt har du tips på boende? Vi har tidigare bott på lyra resort, galleri resort, Seven seas m all-inclusive.
  Vi är fem i familjen.. grabbar på 2,5,14år. Kram Marie

  1. Hej! Jag tycker Side resort är en utav de bättre men sedan finns ju Papaya och Side hill också. Bra och populära hotell bland skandinaver som har bra lägen. Jo, Irem garden är också populärt och bra. Finns två "sidor" där ena sidan är mer håll igång och rutschkana och den biten medans andra sidan är mer lungnare men ändå pooler och skoj. Ha det så bra! Kram Louise

 29. Hejsan!
  Vi åker till Side om några dagar…..två vuxna och fyra barn.
  Har sett fram emot sol och bad……men efter jag googlat runt lite blir jag mest orolig, UD avråder från resor till Turkiet pga oroligheter, och det finns tydligen risk för tsunami i Turkiet :(((
  Hur ska man kunna koppla av och njuta av resan?

 30. Hejsan!
  Vi åker till Side om några dagar…..två vuxna och fyra barn.
  Har sett fram emot sol och bad……men efter jag googlat runt lite blir jag mest orolig, UD avråder från resor till Turkiet pga oroligheter, och det finns tydligen risk för tsunami i Turkiet :(((
  Hur ska man kunna koppla av och njuta av resan?

 31. Hejsan!
  Vi åker till Side om några dagar…..två vuxna och fyra barn.
  Har sett fram emot sol och bad……men efter jag googlat runt lite blir jag mest orolig, UD avråder från resor till Turkiet pga oroligheter, och det finns tydligen risk för tsunami i Turkiet :(((
  Hur ska man kunna koppla av och njuta av resan?

 32. Hej!
  Vi ska också ner till Turkiet resan om en vecka. Vi känner lite oro inför resan även efter att läst på UDs sida.
  Tredje gången till Alanya och andra gången på all inclusive hotell, Pascha Bay.
  Trevlig resa alla ni andra som ska dit och hoppas vi klarar oss utan incidenter

 33. En mellanösternexpert,professor i Norge, uttalar sig nu och är skeptisk till semesterresor till Turkiet pga ökad risk för terrorbrott. Tycker du att läget är förändrat eller tycker du fortfarande att det är lugnt att åka?

 34. Hej!
  Vi ska till Turkiet om 2 veckor. Till Bodrum. Är som en hel del andra lite orolig för om man verkligen ska åka. Har 2 små barn som ska med och med tanke på det som hänt dem senaste veckorna så är det inte riktigt längtan till semstern som känns längre utan lite oro om man verkligen ska åka.
  Vad jag har förstått så är det ju väldigt långt från Syriens gränser och det är där som dem avråder att man åker. Men nu läste jag precis att flyktingar tar sig till Bodrum och sen vidare till Kos. Vet du hur det ligger till?

  1. Hejsan! jag har aldrig varit i Bodrum men det jag har sett därifrån är väldigt fint. Jag förstår att du och många andra är väldigt oroliga för semestern. Men här i Side har vi inte märkt av något alls, vi som bor här är varken oroliga eller "ser" något utav det som händer i andra delar av Turkiet, där UD avråder att åka till. Bodrum ligger dessutom ännu längre bort än vad SIde gör. Flyktingar från Syrien finns däremot i hela Turkiet. De är ett av de länder som tror emot flest flyktingar. Så njut av semestern och ha så kul. Kram Louise

 35. Hej!Jag undrar om läget fortfarande är lugnt i Side?Har det skett någonting och hur klarar sig turistområdena?Min bror med flickvän åkte dit igår morse och har ännu inte hörts av,det talas o skrivs en del om riskerna o oroligheter i området så man blir lite orolig..Mvh Sara

  1. Hejsan! ja då det är lugnt i Side och i de flesta städerna runt om i Turkiet. De kanske bara inte har fått någon internetkontakt ännu. Eller så solar och badar de för fullt 🙂

Kommentera