Nu är det bra kallt i Turkiet!

Brrr…Om ni bara visste vilken kyla vi har fått. Vi har strålande solsken om dagarna men temperaturen har varit på knappt några plus idag, Runt +2 när vi vaknade och sedan steg det till +7…Om nätterna så är det minus.
Så ni kan tänka er att vi har kallt nu.
 
Vi var iväg i morse och gjorde några ärenden och då sa jag till Kadir “Har vi tur så har vi så här bra väder i Sverige
Då menar jag soligt väder men det är väl inte många plus i Göteborg i slutet av februari vad jag kan minnas heller.
Blicken Kadir gav mig när jag sa detta var ungefär “Du skojar med mig va?” Haha stackare.
Nåja, jag säger som jag sagt innan. Tur att vi har varma hem i Sverige.
Och SÅ kallt var det inte ute idag heller egentligen. Det är bara att det är kallt vart man är; ute, inne, i köket och framför allt på toan.
Idag kollade jag temperaturen i vårat sovrum. Jag har berättat innan att vi stänger till där under vintern för att hålla värmen i ett eller några rum och sovrummet är längst bort så vi är bara där inne när vi byter om, behöver gå ut på den balkongen osv.
Men vi försöker alltid stänga till när vi inte är i det rummet och på morgonen kollade jag temperaturen där.
7 grader var det i de rummet då. Inte konstigt att jag började hacka tänder nästan när jag bytte om.
 
Vad har ni för väder och temperatur hos er nu?
 
När det var som varmasta i somras så tänkte man “är det verkligen så kallt om vintern?”
Ja! det är det. Men tack och lov bara ett kort tag.
 

12 kommentarer

 1. Här i Stockholm är de väl ca -2 nu. Att de kan göra så stor skillnad i går var de ca +3 och mycke skönare. Jag har ont i mina ben så jag vill ha varmt! Om ni har plus tre o vi me tror du de känns samma då i lugnt väder? Tempen skiljer sig ju från södra Sverige till norra annan luft o så. Du skulle ha svårt me hela vintrar här uppe nu tror jag. Skulle va skönt att bo på något varmare ställe i si sådär 3-4 mån på vintern!! Trevlig helg

 2. Här i Luleå så är det bara -5 just nu men ska väl bli runt -10 ihelgen… Har varit en konstig vinter här än så länge varierat mellan +grader och regn med snöfall kring -5 och ner mot -25 någon dag. Saknar faktiskt lite kyla och en riktig vinter, är ju knappt någon snö här…

 3. Hej =)
  Ja nu känner man sig tacksam över att man har varmt inne, det är ju liksom bara självklart för oss, vi är ju uppväxta med att kunna reglera värmen på våra element, fast egentligen så är det ju inte självklart, vi har det bra, det förstår man nu.
  Just nu har vi -7 grader ute, under dagen har det varit soligt och klarblå himmel och -4 grader. Det har varit vindstilla, så det har varit en fin dag här.
  Jag har hämtat yngsta barnbarnet på dagis idag, vi åkte hem till oss och åt lite mellis, sen lekte vi och myste lite <3
  Kram från mig

 4. Hej Louise! Var precis ute med hundarna,vi har +3 och blåsigt i Skåne! Ska visst komma en storm imorgon(lördag) med klass 2 varning,så då får man nog hålla sej inomhus! Ha det bra och hoppas ni snart får varmare väder;)

 5. Hejsan!
  Vi har haft snöblandat i em, plusgrader och ska få en mycket blåsig helg.
  Lilla prinsen åkte hem idag jag åker upp en vecka i feb.
  Du får tända massa stearinljus på kvällarna det värmer också.
  kan tänka mig att det är kallt inne, hoppas ni får lite bättre väder snart.
  Har ni bestämt datum än för flygresan till Sverige.
  Kram Kicki

  1. Inget bestämt ännu men mitten-slutet av feb. siktar vi in oss på om allt går vägen och vi stannar 10 dagar i Göteborg ca. Ska försöka passa på att se mina hemtrakter och även någon dag i Stockholm innan vi åker vidare över mot Norge innan hemfärd 🙂 Och när vi har bestämt Ullaredsdag så säger jag till. Kram!!

 6. Hej på er i Turkiet
  Här i Lidköping har vi + 2 grader, det har snöat lite i natt men nu har det regnat bort, skall gå en tipspromenad och sedan julgransröste med barnbanen i bygdegården, känns lite ruggigt att gå på promenad nu, men jag får klä mig därefter.
  Hej från Kerstin

 7. Jag får fråga hur e det i Turkiet nu är det oroligt eller som man hör på nyheterna? jag och min kompis planerar en resa till Turkiet i sommar men hennes mamma säger att det inte är så bra att åka när det är så oroligt men jag vet en massa folk som varit där i höstas och nu i julas så jag förstår inte riktigt

 8. Ja, det är så ja, själv har man inte hört nått från dom man känner som har varit där nyligen, ingen pratar om nått oroligt. Det är bara denna mamman som inte förstår det att det är ingen större fara.

Kommentera