Vad hörde jag nu?

Idag hörde jag något som jag har misstänkt hört ett litet tag nu. Men idag blev det alltså bekräftat att jag hörde rätt.
Adem räknade kakor (jaa, jag vet att det låter lite roligt kanske…) så säger han:
Biii, ikiii….
 
Oj då, när lärde han sig räkna bara sådär? Bir, iki betyder alltså ett, två på turkiska.
Så duktig han är min lilla svurk.
I veckan kommer vi förhoppningsvis åka iväg in till Manavgat för lite shopping med Malin och Derin. Då ska jag leta efter kylskåpsmagneter med siffror på.
Han har några figurer som vi har fått i yoghurtförpackningar i somras och han älskar att sitta på golvet framför kylskåpet och pilla med dem.
Så jag tänkte vara lite pedagogisk och köpa med siffror som han kan leka med och som vi ibland kan sitta tillsammans och titta på samtidigt som vi uttalar alla siffror och säger vad de heter.
Adem får så mycket turkiska “gratis” särskilt nu på vintern så det gäller att jag håller uppe med svenskan.
Jag har lätt för att säga många ord på turkiska till honom men jag ska försöka att sluta med det och säga det på svenska istället.
 
Ikväll åt vi kyckling och jag har hört Adem säga något thjuuu-liknande ljud förut när jag säger kyckling.
Men så ikväll, två gånger, så sa han kyckling fast på ett väldigt roligt och gulligt sätt. Jag ska försöka få det på film så att ni får höra.
Till och med Kadir reagerade med stora ögon och började skratta. När barn börjar lära sig prata så kommer det många roliga ord och liknelser ifrån dem.
 
Titta så liten han var här, och då tyckte jag han hade blivit så stor. Ca 10 månader var han här förra året i Maj.

4 kommentarer

  1. Men åh vad kul! Måste ju vara jättespännande att se hur han utvecklas och att han faktiskt gör tydliga framsteg som man märker och så^^

  2. Vad duktigt. Ja de är kul att se allt nytt de gör och säger. Tiden går så fort med de små underverken så kul med barn:) Kram

  3. Du må være veldig flink med svensk til han. Jeg fikk kjeft hos en annen norsk dame fordi jeg snakker både norsk og tyrkisk til Emir. De sier at det gjør det veldig vanskelig for barna å lære å skille på språk hvis språkene blandes fra mammaen sin side. Bare ett lite tips. Jeg er helt håpløs og glemmer meg sånn av med tyrkisk, men fra nå så blir det bare norsk fra min side. Tyrkisk får han jo fra alle kanter haha. Du har så mye fint i vente fremover. Det er en helt rå utvikling. Emir blir straks 3 år og det siste året har det bare vært nytt på nytt på nytt. Fantastisk å få lov å følge ett lite menneske på denne måten som vi hjemmeværende mødre kan.

Kommentera