Kusinprat och många frågor!

Vi har haft en jättetrevlig kväll hemma hos Kadirs syster med familj och vi har ätit massa god mat.
Det bästa med vintern kanske, Kadir slutar tidigt vilket betyder att vi får mycket mer tid över att hälsa på hans familj. Som bjuder på så himla god mat.
 
Adems minsta kusin heter Emine och i andranamn heter hon Eylul. Så oftast så säger vi inte bara Emine utan just båda namnen, det har bara blivit så. Och detta har resulterat i att Adem nu säger Eylul om han ex “pratar i telefonen” eller ja, antagligen bara saknar henne.
Så första namnet han lärde sig säga var Kadir och efter det Eylul. Vi får se när han kan säga Louise.
Men mamma och anne går jättebra det med. Mest mamma men i Turkiet så är jag ju anne (betyder mamma på turkiska) för många andra.
Kadir är bara baba men ibland blir det pappa, jag tror Adem har lärt sig det från tvn faktiskt för jag säger det aldrig.
Och ibland blir det mappa. En gullig blandning av mamma och pappa.
Jag ska försöka filma Adem när han är i full fart och pratar som mest. Hans mun går i ett men det är inte mycket man förstår, varken turkiska eller svenska.
Däremot märker jag att det är många frågor han har. Han upprepar sin fråga och man hör verkligen hur han frågar något. Och det är väldigt svårt att svara på frågan när ingen vet vad han säger.
Nåja, han pratar ju mycket både riktiga ord och hitta på ord så det kommer väl så småningom.
 
Över till lill-kusinen igen.
Tänk vad bra det blev, att Adem fick en liten kusin bara 1½ månad efter att han själv föddes.
De har redan jättekul ihop och kommer ha hela livet tror jag. De andra 13 kusinerna är så mycket större, från 6 upp till 16 år och visst har de också kul ihop men det blir inte på samma sätt.
 
Lilla Adem och lilla Emine. Adem är här 2 månader och 10 dagar gammal medans lilla Emine bara är knappt 3 veckor.

1 kommentar

Kommentera