Min bloggstatistik idag!

I Söndags och även halva dagen igår så hade jag problem att se besöksstatistiken här på min blogg genom blogg.se Nu verkar det ha ordnat upp sig däremot.
Jag har dock installerat google analytics sen en tid tillbaka som jag kikar på då och då.
Det är väldigt kul faktiskt då man kan se mycket vad ni läsare läser mest i min blogg, vart ni kommer ifrån, hur ni har hittat till mig
(dvs. vilken sida ni var på där ni klickade på min adress eller om ni kom in direkt och alltså skrev in webbadressen själv)
Googlade ord eller meningar som sedan leder er till min blogg är väldigt roliga att läsa.
De mest konstiga, galnaste, roligaste, finaste och kanske mest förståliga ord och meningar googlas.
Just nu är orden/meningen “Väder i Turkiet/Side April” väldigt vanlig.
Vanligast är dock meningar som LouiseiTurkiet, Turkiet blogg, Turkiet, Side blogg etc.
 
Jaja, det finns mycket kul att få reda på om er och min blogg. Dock inte exakt personligen vilka ni är och vem som googlar vad utan mer en översikt överlag helt enkelt.
 
När det kommer till besöksstatistiken så är det riktigt kul att följa. Nytt år och läsarantalet stiger hela tiden ju närmare säsongen vi närmar oss.
Året började riktigt bra och det håller i sig med andra ord. De tre sista månaderna av 2014 så hade jag runt 350-450 unika läsare om dagen, ibland mer och ibland mindre.
Men sedan det blev nytt år så ökade läsarantalet och jag har mellan 500-650 unika besökare varje dag numera. Och ibland ännu mer. 
Kul! Och ni är varmt välkomna hit, både nya och gamla läsare.
Ni som vill, orkar och känner för det kan väl skriva en kommentar här nedan med en liten kort beskrivning om vem du är.
Ni vet så mycket om mig, genom min blogg, och jag vet knappt ingenting om er, vilka ni är eller hur era liv ser ut.
Bara vad ni googlar för att hamna på min blogg haha. Neeej, skoja bara. Men skriv gärna en kommentar.
Kul att läsa varandras också. Hur hittade DU hit från första början och vem är du som läser min blogg?
 
Så här såg statistiken ut för Januari månad.
8742 unika besökare och över 37.000 sidvisningar på min blogg.
 

Statistiken 11 April-11 Maj 2014 var lite annorlunda.

1667 unika besökare och 12.656 sidvisningar var det då.
Sidvisningarna har tredubblats och unika besökare har FEM (5!!) dubblats på bara 7 månader.
Hard work pay off med andra ord. 
Klicka på bilden för en bättre översikt av den statistiken från förra året.
 
 
Hur ser din bloggstatistik ut?

45 kommentarer

 1. Nu känner jag mig manad att lämna en kommentar här, tror nämligen inte att jag gjort det förut. Jag har läst din blogg lite till och från, men den senaste tiden nog hamnat här lite mer ofta. Vet inte exakt när eller hur jag började läsa, men jag skulle kunna tro att det kanske är genom din vän Malin som jag jobbade tillsammans med en del under tiden jag bodde i Turkiet. Har en son som är lite yngre än din och tycker att det är roligt att kika in då och då och se vad som händer hos er i Turkiet, speciellt kanske när jag har lite extra "hemlängtan" 🙂 Vi bor i Sverige sedan 2010 så numera blir det bara någon resa per år för att hälsa på familjen där nere.

  Tycker att du har en härlig blogg med blandat innehåll. Keep up the good work! 🙂

 2. Ja, du vet väl vem jag är nu – nästan iaf. 😉 Jag har ju läst din blogg sen forntiden ungefär! Kommer inte ihåg riktigt när jag började läsa & vad du gjorde då, men du åkte ganska snart till USA iaf. 🙂

  Jag är in på din blogg minst en gång om dan! Gillar att det oftast finns ett kort eller långt inlägg då, du uppdaterar verkligen ofta! Börja aldrig jobba igen… 😉

  Kram

  1. Ja ditt namn dyker upp lite då och då. Det är alltid härligt med återkommande besökare, då vet man att ni hänger på liksom. 🙂
   Haha älskar din kommentar där i slutet. Nej, den dagen jag börjar jobba igen så kommer nog bloggen i kläm. Jag försöker med 3 inlägg/ dag numera men det kommer aldrig funka den dagen jag börjar jobba. Så jag försöker och gör så gott jag kan tills dess.

   Ha det så bra!!
   Kram Louise

 3. Hittade precis hit genom blondinbellas blogg då du lämnade en kommentar hos henne. Bev nyfiken på statistiken och klickade

 4. Hej. Inte för att det har att göra med själva inlägget, ville bara skriva att jag skickade ett mejl till dig men vet inte om det skickades .. så hojtar bara om det 🙂

 5. Hej! Hittade din blogg för ett litet tag sedan! Eftersom jag o min familj åker till Side i maj så blev jag intresserad av din blogg :)!
  Jag bor i Göteborg 🙂

  Kram till dig

  1. Hej Jessika! Vem vet, antingen kanske vi ses i Side i maj eller så stöter vi på varandra i Göteborg om några veckor. Man vet aldrig vem man kan träffa på. Kul att du läser iaf.
   Ha det så bra! Kramar Louise

 6. Jag är inte speciellt kommentar-ig av mig själv, men om du minns mig är jag turken som bor i Sverige, vill sommarjobba i Turkiet och tycker din blogg är kul att läsa, hahah. Jag har för mig att jag googlade blogg turkiet eller nått sånt och så kom din blogg upp och jag tyckte det var superintressant att se hur du trivdes i min kultur med tanke på skillnaderna mellan kulturen och folket i Sverige och Turkiet. Jag går samhälle med inriktning beteendevetenskap så beteendevetaren i mig blev ganska excited också. 😀

  1. Men du hänger med och det är bra det. Oj beteendevetare, då kanske jag ska passa mig för vad jag skriver för något. Eller hur verkar mitt beteende egentligen? Haha 🙂 Du har aldrig funderat på att flytta till Turkiet i framtiden?
   Ha det så bra! Kramar Louise

 7. Hej louise jag googlade faktiskt på vädret i side då kom jag på din blogg det var apr 2014 .Så vi styrde våra rumpor till side vilket var en underbar vecka.skrev tidigare att jag skulle nu till bodrum men har ändrat mig vill tillbaka till side underbart där maten havet och smyckena som jag höll på shoppa ihjäl mig .Så en fråga hur varmt uppskattar du Louise det är i apr,kan det regna mycket för maj när vi var där i slutet var 27-30 gr 🙂

 8. Jag kommenterade inte först därför att jag vill vara anonym på nätet av massa anledningar. Jag är också gift med en turk, vi bor i Sverige och har barn tillsammans. Men somrarna spenderar vi i turkiet! Har varit på väg att flytta ner permanent flera gånger å därav hittade jag din blogg för massa år sen när jag googlade "leva i Turkiet". Sen blev jag fast 🙂 din blogg är toppen!

  1. Det är helt okej att vara anonym även om man inte riktigt är anonym på nätet. Allting man gör följs av en ipadress man har från den plats man sitter på. Men utåt sett så är du anonym just nu. Hoppas ni en dag flyttar till Turkiet, om ni känner att det passar er. Det är härligt, men annorlunda att bo här. Vart blir flytten då om ja får fråga?
   Kram Louise

 9. Hei på dei 🙂 Sandra heter jeg, og som du sikkert skjønner er jeg fra Norge, men har bodd av og på i Tyrkia de siste 5 årene ( Alanya) Er gift med en tyrker, som kommer fra Gazipasa 🙂 Vi fikk en liten sønn i desember, og nå i februar flytter vi ned for godt 🙂 Og det gleder vi oss veldig til 🙂 Har lest din blogg neste hver dag de siste 3/4 årene kanskje 🙂 Stor favoritt er den 🙂 Stå på (Y)

 10. En och annan kommentar har väl dykt upp här tidigare från mig. Jag hittade hit inför min resa till Side i oktober -14. Jag var ju där då det rekordregnade och Marias butik var stängd, det minns du säkert.
  Jag googlade helt enkelt på "väder Side" och då fanns du där. Sen tycker man ju att man känner varandra tack vare som du säger, att jag vet så mycket om dig. Fastnade för bloggen gjorde jag i alla fall, trots att vi kanske inte har så mycket gemensamt.
  Jag är 44 år och har två söner som i år fyller 17 och 20 år. Jag flyttade från min hemstad Eskilstuna till Sälen för lite drygt tre år sedan. Detta tack vare kärlek och jobb.
  Jag och min sambo reser väldigt mycket och i april kommer vi tillbaka till Side.
  Så, jag är mycket äldre än dig, har mycket större barn och vi befinner oss i helt olika faser i livet. Ändå följer jag dig med glädje.

  1. Ja det minns jag gott och väl. Nu kommer ni säkert gå loss i shoppingen denna gång tror jag. Kul att du har fastnat här och att du läser, det tackar jag för 🙂 Kram!!

 11. Mig "känner" du ju redan sedan förr, men eftersom du ville att alla skulle skriva en kommentar så…

  Laura, bosatt i Istanbul sedan 2006, gift med en turk och har en son på 8 månader…

 12. Hej Louise! Jag heter Linda, snart 19 år och bor i Finland, är alltså finlandssvensk. Jag hittade din blogg genom att googla turkiet blogg då jag var intresserad av att höra hur en svensk lever i Turkiet. Jag har varit nästan två år tillsammans med min turkiska pojkvän och han har flyttat hit till Finland för två månader tillbaka! Min fästman går i svenskspråkig skola nu och han har varit på arbetsintervjuer.

  Det är roligt att läsa din blogg då jag ofta ‘drömmer’ om framtiden, jag visar ibland din söta pojke till min fästman och säger : look so cute! I wish we will have a boy similar like him 🙂

  1. Åh finlandsvensk läsare också, vad kul att du läser och tack. Vad tycker killen om Finland? Han flyttade i rätt tid tror jag, nu går ni snart mot ljusare och skönare tider och det blir lite lättare med ljuset tillslut. Har ni det kallt?
   Kram Louise

 13. Hej Louise

  Jeg er en dansk 48-årig kvinde med 3 børn (23, 13, 11), gift med en svensk og bor uden for Malmø. Jeg googlede shopping i Side, og kom til din side. Nu læser jeg hver dag, da vi skal til Side for første gang til juli, og syntes at din blogg giver mig svar på mange af de ting jeg undrede. Vi har været i Alanya 5 gange tidligere, men ville prøve noget andet.

  1. Oj nu har jag läsare från nästan alla nordens länder, Bara Island som fattas 🙂 Juli blir varmt men härligt för er. Vart kommer ni bo nåsonstans? Side är mycket lugnare och även trevligare än Alanya säger många som testat båda. Hoppas att ni får en härlig semester!! Kramar Louise

 14. Jag tror att jag hittade din blogg när jag googlade blogg som handlar om au pair jobb eller att bo utomlands/i Turkiet eller sådant, det var för några år sen.. Jag tänker först ofta kommentera men gör ändå inte! Kanske tycker att jag inte har något klokt att säga eller hittar inte lämpliga svenska ord eller något:D Jag hinner inte läsa bloggar varje dag men läser sedan flera inlägg på samma gång..

  Jag är alltså från Vasa, Finland och inte svenskspråkig men studerar språk här. Jag har rest till Turkiet några gånger och gillar väldigt mycket. Jag trivs inte bara på stranden, basar eller restauranger utan vill göra också annat.. Och om din blogg så den är jätte bra! Jag kan inte resa någonstans nu så det är kul att läsa din blogg (och samtidigt vilja ännu mera resa;)). Jag tycker om dina varierande inlägg. Och tips på recept. Numera skriver du mycket om Adem och det är intressant att läsa om hans utveckling. Jag själv har inte barn men mina vänner och syskon har. Och kul att se och höra hurdant ert liv och livet i allmänhet där nere är!

 15. Är så glad att jag hittade din blogg för den är toppen =)Vet inte hur eller NÄR jag hittade den för jag tycker jag har hängt här i typ år och dagar 😉 Var dålig på att kommentera från början men det har jag ändrat på. Vem är jag då? Pia gift med Micke och bor i Uppsala. Vi har 3 barn: Erik 29, Fredrik 25 och Linnéa 13. (Oj, när blev dom så stora?) Älskar att resa ofta och länge, väntar tills den dagen kommer när vi är pensionärer. Då har vi planerat in att köpa oss en bostad och bo i värmen.

  1. Säg till när ni ska köpa bostad, jag hoppas det blir här och då kan jag guida er runt och visa er områden där ni vill bo 🙂 Tack för att du är en flitig besökare OCH kommenterar ofta. Det gillar jag. Kram!!

 16. Hej Louise!

  Jag heter Ann-Sofie och bor i Uppsala.Hittade din blogg när jag googlade om Side.Reser dit varje år.Har 4 barn och alla älskar Side.Min äldsta är 19 och hon och hennes vänner ska på Studentresa till Side.Min yngsta är 6 år och han längtar också till i sommar då vi ska tilltiltidit!Må så gott.kram

 17. Jag hittade din blogg precis som många andra,sökte info om Side inför semestern! Jag är 47,gift sen 1992 och har 2 pojkar! Bor i norra Skåne.jag kollar din blogg några ggr om dagen för jag vet hur duktig du är på att blogga flera inlägg;) kan ju bara hålla med andra följare att du skriver om det mesta om livet och på ett inspirerande sätt;) man blir fast så att säga,man kan inte låta bli att kolla varje dag;) kan bara ge dej tummen upp;) kramar

 18. Jag kom in på din blogg av en slump för nästan ett år sedan och har sedan dess följt dig (via Bloglovin). Anledningen till att jag började följa dig var för att ditt liv i Turkiet med en turkisk man var så intressant för mig, med tanke på att jag själv är gift (enligt muslimsk sed) med en man från Algeriet. Jag är 19 år gammal och arbetssökande här i Sverige, med framtidsdrömmar om att få min man, Faycal, att komma hit till Sverige så att vi kan börja leva tillsammans. Så! Det var den längsta kommentaren jag skrivit på länge 😉

 19. Mig känner du nog igen sedan tidigare, har både slängt in en kommentar då och då och vi har även mejlat lite. Jag hittade hit gör cirka ett år sedan genom att googla Turkiet, blogg eller något sådant, av intresse för livet i Turkiet då jag har min pojkvän där. Jag blir 19 i sommar och går just nu på gymnasiet. Efter skolan har jag flera planer att få igenom och de flesta är resor, livets passion enligt mig. Jag läser din blogg dagligen och får inte nog! Din blogg är varierande och jag tycker det är jätteroligt med fotoutmaningen du håller i, även om jag inte deltar varje vecka. Bloggen intresserar mig just för att du lever med en turkisk man i Turkiet och det är den största anledningen till varför jag gillar den så, det är roligt tycker jag att läsa hur du ser på saker gällande och saker som rör turkiet och kulturen de har osv, just för att det rör mig själv och mitt förhållande med en turk.

  Tack för en grym och inspirerande blogg!
  Kram

 20. Jag bor i Kiruna och jag hittade din blogg i juni 2013 när jag upptäckt att jag väntade en liten "svurk", du var då höggravid med lilla Adem i magen 🙂 Min gosse blir ett år i slutet av februari, han blev till i Side men vi har ingen kontakt med pappan som bor någon annanstans i Turkiet. Jag tycker det är kul att följa din blogg och se vad som händer i era liv och gillar mycket de turkiska recepten som du lagt ut. Har lagat ett par av dem och provar gärna fler. Tycker det känns kul att lära mig lite mer om turkiet och om turkisk mat då jag gärna ger och lär min son lite av den sidan även om vi inte kan ha någon kontakt med hans pappa och släkt i turkiet.

 21. Jag kommer inte ihåg exakt när jag hittade hit, kanske för 1-2 år sedan. Jag googlade runt för att söka bloggar som handlar om att leva i Turkiet. Min man är från Alanya och tillsammans bor vi i Sverige med våra två barn. Under många år har vi velat flytta ner och det blev mer allvar i snacket förra året. Ville därför läsa på lite och få en bild av hur det är för andra som lever vardagsliv på samma sätt som vi skulle göra. Din blogg är himla söt och målar upp en bild som jag själv föreställer mig att vår familjs kommer se ut på plats i Turkiet, man får lite mer mod i att ta steget när man ser andra klara det och dessutom trivs. Snart är det dags och jag hoppas att vi en dag kan ses på riktigt

 22. Hela min mans familj (bortsett från en storebror som bor utomlands) bor i Alanya. Hans föräldrar bor i en by utanför och syskonen bor inne i stan. För oss kommer det underlätta enormt, framförallt om jag senare skulle börja jobba. Barnen är 11 och snart 6 så mycket tid kommer vi få lägga på den stora så han kan komma in i allt så snabbt som möjligt. Han kommer behöva störning med skolan, då språket inte är flytande för honom. Vi håller tummarna att allt flyter på bra och att hela familjen kommer kunna trivas. Min man kommer jobba med sin bror som driver en klädbutik som inriktar sig på turister, lite beroende på behov så kommer han antingen vara ledig vintertid eller jobbar sin andra bror som har en "fruktfabrik" där de köper in och packar frukt och grönt, för att sedan skeppa iväg det på lastbilar. Vi har även släkt i Manavgat som vi kommer hälsa på lite då och då så jag hoppas verkligen att du och jag kan ses inom en snar framtid!

 23. Hej, hur gör man att google analytic ska börja spåra ens blogg?? Förstår inte riktigt hur och var jag behöver klistra in spårningskoden. Tacksam för svar

  1. Först måste du göra ett konto på Google analytics. När det är klart så ska du klistra in din spårning kod på de sidor du ska räkna besökare på själva designinställningarna. Och när det är klart så är det bara att följa dina besökare. Lycka till!

 24. Under vilken flik hittar man vad folk googlat? Känns som att jag letat överallt på Google Analytics, men just den grejen hittar jag inte. Hade Analytics till min blogg för några år sedan, och så minns jag att jag kunde se vad folk googlat, men nu har jag tappat bort det, haha.

  1. Hej Ellen! När du går in på analytics, om du gör det via en app så står det "förvärv" och en cirkel med olika färger. Där ser du även i procentform vilka olika sidor folk har kommit in ifrån till din blogg. Klicka på den, då kommer "sökord" klicka på den och då har du rätt sida. Sen kan du välja sökord, källa, målsida osv. Glöm inte att fylla in vilka datum du ska söka för. Om det ska vara dagens, veckans eller en särskild period.
   Om du går in via datorn så logga in på ditt konto och sedan kan du skriva in organiska sökord. Då hittar du alla ord folk har googlat för att hamna på din blogg. Samma sak där, fyll i vilken dag det gäller. Och du kan även se om du vill ha fler än 10 första sök orden. Det står visar 1-10 utav 32. Då kan du fylla i 35 så har du alla orden där. Lycka till och säg till ifall du behöver mer hjälp.
   Kram Louise!

Kommentera