Väder i Side, April!

Många frågar och googlar om vädret här i Turkiet under just April månad. Så jag tänkte skriva lite om det.
Jag kan först börja med att berätta om den sämsta månaden, vädermässigt, i just Antalya regionen.
Det är utan tvekan Januari månad. Då har vi det som kallast, blåser mest, regn, åska och allting.
Vi kan även ha 17 grader och soligt.
Det varierar mycket men det är som sagt den kallaste månaden. Nu är vi i februari och redan nu har vi bättre väder, varmare och mer soldagar.
Vi går mot våren och i slutet av denna månaden så kommer första vårkänslorna.
 
April månad. Första riktiga turistmånaden brukar jag säga. Det är då man märker av att turisterna är här även om några kommer mycket tidigare än så.
 
Oftast är det fint väder, runt 18-+25 grader och ibland ännu mer. Vissa dagar kan vara molniga men det är fortfarande skönt väder.
De flesta turisterna badar.
 
Det finns dagar då det regnar, ordentligt regn.
Jag minns förra året när min syster, Peter och Nicolina var i Side och hälsade på oss. Då var det en dag då det regnade ordentligt. Inte som i Bergen i Norge men mycket för att vara här.
Vi var in till Manavgat då och strosade runt bland butikerna där, åt lunch och hade det mysigt. Då och då höll det upp emellan varven.
 
April är en solig månad, varm, härlig, sommaren är verkligen på gång. Det kan förekomma regniga dagar men aldrig en hel vecka utan mest 2 dagar i rad om man har otur. Ibland en dag, ibland några skurar.
Det kan vara molniga dagar men det är fortfarande varmt.
 
Ska man åka i April så ta med er shorts, linne och badkläder. Men förbered er på att det är svalt på kvällarna så en tunnare jacka är bra att ha med.
Och kanske chinos, någon luvtröja som är lite varmare ifall att, någon långärmad tröja att slänga på dig vid molniga dagar eller om kvällarna.
April är en månad för er som inte vill ha det väldigt varmt, mycket folk men ändå känna sommarvärme, träffa lite folk och ha en riktigt härlig semester.
 
Välkomna hit till Turkiet!
 .
Ni kan läsa Aprils blogginlägg, som innehåller lite vädersnack också från 
 
Och här kommer lite härliga Aprilbilder från åren. 
 
 

 

10 kommentarer

 1. Tack för tipsen! Ja, vi har redan plockat bort det mesta "farliga" i hans höjd och ska skaffa sådana där hörnskydd att fästa på alla vassa hörn, men han slår ju i huvudet då han faller… :S Men kanske han blir stadigare efter ett tag och lär sig att "falla rätt". Får man ju hoppas i alla fall!

  Teskedar med socker!! :O Kanske tur i oturen då att han reagerar på det, då har ni ju i alla fall en väldigt bra orsak till varför ni inte vill att familjen ska ge honom det. 🙂 Vi vill introducera socker till Mert så sent som möjligt och har sagt detta till familjen också, hans allergier gör att de nog inte ger något till honom utan att fråga oss först, vilket ju på sätt och vis är bra. Usch, stackars Adem.. Tänk att det ska vara så svårt för SJUKSKÖTERSKOR som ju har utbildning till det att göra ett blodprov på en bebis. Det här var dessutom på ett av de bästa privatsjukhusen i hela Turkiet..!! Ja, privat sjukvård är ganska dyr i Turkiet, även om det ju blir lite billigare med den statliga försäkringen då staten ersätter en del. Sedan årsskiftet betalar Ahmets jobb för en privat försäkring som även täcker mig och Mert, så nu har vi bättre möjligheter att utnyttja den privata sjukvården på de bästa sjukhusen.T.ex. det här allergitestet vi gjorde nyligen skulle ha kostat 1300 lira (!!) utan försäkringen.

  Det finns några andra bakåtvända bilstolar i Turkiet som t.ex. BeSafe och Britax, men de är superduperdyra (uppåt 2000 lira), så jag är glad att du tipsade om denna! Vi har också en liten bil (Peugeot 208) så hoppas den får plats! 😛 Du skrev att du har lite problem med att spänna fast honom, är låset hårt? Jag har själv ganska svaga händer så det kan ställa till med problem för mig… Men i så fall får väl hans pappa spänna fast honom, haha! 😉 Kan Adem se ut då han sitter i den? Mert gillar tyvärr inte att sitta i bilen och jag tror att han skulle tycka bättre om det om han kunde se ut… Imorgon har E-Bebek 28% rabatt på alla Joies produkter, därför jag frågar… 🙂

  Tack för svaret, och ingen fara, jag gillar långa kommentarer (och skriver ju även själv sådana ganska ofta)! 😉

  Kram!

 2. Tack för info blev lite oroad då vi träffade svenskar som vart i side förra året då hade det regnat i 2 veckor så inge sol o bad blev det för dom.Så nu håller vi tummar och tår för en solig apr mån maj var super då var det 27-30 gr

 3. Tack! Underbart att du tar dig tid att svara på våra frågor! Vi har nu bestämt att vi åker den 4 april. Ska bli underbart, första gå gen vi åker till Turkiet 🙂 Har du tips på vad man kan göra om det blir en regnig eller kall dag? Eller tips på vad vi absolut borde ta oss tid att göra? Tycker inte om att vara på hotellet 24/7 🙂 /Therese

Kommentera