Pluras kök, Istanbul!

Melodifestivalen i all ära men det är ett program jag tänker följa i år och som jag aldrig har sett tidigare.
Pluras kök.
Ja, det kanske inte alls låter som min stil och det är det inte heller men det finns en anledning.
Denna säsongen så befinner de sig i Istanbul här i Turkiet. Turkiet är tredje bästa köket i världen och det var väl på tiden att Plura tog sig hit, tycker ni inte det?
 
Det ska bli riktigt intressant och se vad för typ av mat som lagas.
Som sagt så har jag aldrig sett programmet tidigare, är det meningen att han ska laga turkisk mat med sina gäster eller blir det en blandning.
Vi kan väl hålla tummarna att han lagar turkisk ris. Vem vet, han kanske har googlat turkisk ris och följer mitt recept.
Haha skoja bara. Men förutom matlagningen så ska det också bli kul att se Istanbul.
Njut människor, njut. Ni kommer se så mycket vackert tror jag i detta program så det går inte att föreställa sig.
Om de visar det vackra av Turkiet såklart men det tror jag nog. Nästan allt är vackert här.
Jag har själv bara varit på flygplatsen i Istanbul men en dag vill jag också turista runt och se mer av Istanbul.
 
I Pluras kök Istanbul tar Plura, Titiyo och Adrian oss med på en virvlande resa genom den lokala matkulturen, som precis som staden står med en fot i Europa och en i Asien, en fot i antiken och en i nutiden.
Istanbul har varit grekiskt, romerskt, turkiskt under sina nästan 2 700 års existens och har ett rikt kök som präglats av alla kulturer som möts där.
Som vanligt flyger Plura ner sina favoritgäster till det lilla huset vid vattnet med utsikt över fiskehamnen där fiskebåtarna lägger ut i Svarta Havet.
Merhaba och välkommen till ännu en spännande säsong av Pluras kök.
 
 
 
Är det någon som ska titta på Pluras kök denna säsong?
Idag, Lördag kl 21.30 sändes första avsnittet och ni hittar alla avsnitt efter på www.tv3play.se 
Där kommer jag kolla i efterhand och ser jag något intressant så kommer jag med stor säkerhet skriva om det här på bloggen.
 

16 kommentarer

 1. Åh jag såg också att de var i Istanbul så var bara tvungen att kolla! Det var jättebra verkligen. Det ska jag följa:) du måste se det Louise!

 2. Hej Louise ja jag ska också följa Pluras kök Istanbul
  har sett några tidigare avsnitt från tidigare säsonger med. Första programmet var bra

 3. Kommer absolut se programmet för att se om jag kan få lite inspiration till min och kadirs resa till Istanbul om ett par veckor.

  1. Nja, jag smygsåg lite igår kväll redan och tänkte "men jaaaa, vad fint de visare om Istanbul och "mitt" Turkiet så som jag känner igen det." Men jag lovar att jag har mycket att skriva efter att ha sett första avsnittet. Det kanske blir lite text om varje veckas avsnitt vem vet. Kram Louise

 4. Hej Louise! Jo jag såg programmet med min turk, men efter en stund blev han uttråkad 😉 Jag tyckte däremot det var riktigt bra och de filmade mycket av Istanbul. Men jag gillade inte att människorna i programmet rökte och drack så mycket…

  1. Nej, det är väl inget "att visa" kan jag nog hålla med om. Plura är ju en riktig storrökare. Jag såg början och detta med rökningen innan flygningen var så tillgjort tyckte jag. Men men…tur att man får se mycket av Istanbul. Hur var maten de lagade, turkiskt eller sitt egna? Kram

  1. Jag har hunnit se de två första programmen och tycker de är jättebra för att man får se mycket av Istanbul och det Turkiet jag känner till och ser av. Den turkiska ortsbefolkningen och de. Men jag önskar att de lagade mer turkisk mat eller iaf talade mer om den. Kul att det är bra gäster i programmet. Vad tycker du? Kram

Kommentera